Waterfox. Od kada sam ga probao, ne odvajam se od njega.
Inače, kada Chrome ne bi smarao sa prevodiocem, i kada bi imao mali search bar kao opera ili firefox, on bi mi bio favorit.
Kao sto rece diyabolic, search bar ti nije potreban jer je adress bar ujedno i search bar i radi bolje od bilo cega slicnog na ostalim browserima. Naravno, veliku zaslugu ima google "spijun". Mada ja zaista ne razumem ljude koji pricaju o privatnosti na internetu jer tako nesto ne postoji. Ako vlast zeli da te nadje ni Tor ti nece pomoci a kamoli koriscenje Firefoxa/Chromiuma umesto Google Chrome. Prvi koji ce da oda sve informacije pod pritiskom je sam internet provajder, dalje nije ni bitno.
Jos jednom ponavljam, da vam ne bi krali sifre (za Blizznet na primer), koristite LastPass ekstenziju. U ovom trenutku nema pandana. Ima vise mehanizama zastite nego sto je softveru tog tipa potrebno. Ima cak i benchmark za sifre koji odredjuje nivo bezbednosti vaseg naloga.
Ne znam zasto svi isticu kao prednost Chrome-a sync, postoji i na drugim browserima. Ok, mozda nije toliko lak za koriscenje kao u Chrome-u, ali radi istu stvar. Ja ga na Firefoxu koristim i ne mogu da se pozalim.
Google ekosistem (Android khm khm) vs nepostojeci Firefox/Opera ekosistemi. Eto zasto. Google nalog je danas moguce koristiti na vise mesta kao pomoc pri registraciji raznih naloga, kao i Facebook/Twitter. Sveobuhvatan je i zato ga ljudi vole, mada to ima i drugu stranu ali kao sto rekoh na tu drugu stranu ljudi ne mogu uticati i nema potrebe zamarati se sa tim.
Google je davno presao granicu kada ga je bilo moguce ignorisati i tako ga se resiti. Danas to vise nije moguce, jedino ako mocnici odluce drugacije. Korisnici se vise ne pitaju, nazalost.
Poslednja izmena: