Šta je novo?

Koji bre 6800 i RivaTuner...

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
TOXIC X800 Pro je zakon. End of story!

Kartica koja se ne cuje u masini. Koja kosta 350 evra, dolazi sa ultrabogatim bundleom i VIVO mogucnostima. Ima R420 chip, i po defaultu aktivnih 16 pipelinea (doduse, strani testovi su pokazali da su njihovi primerci imali 12 pipes, ali sam na forumima video da svaki moze samo da se fleshne sa XT biosom i aktivira 16x1).

A klokovanje - pa kako da kazem - 570 za core i 1230 za memoriju - ima 1.6ns, odnosno mnogo vise nego bilo koji X800XT PE koji sam probao.
Ostaje da vidim ICEQII, koji je na isti fazon, ali ne verujem da ce biti tako dobar. Za 350e, najbolja i najbrza kartica koju mozete kupiti!

pozdrav

Thanks Max, dao si mi ideju za upgrade.
Nego gde ga nalazis za 350 u Fr najftinije sto moze da se nadje je 420e, mada ni to nije puno za XT PE kartu 😀

Ahahahaha.

Hajde ti to objasni grupi od 5-6 likova, koji će pre da umru, nego da stave ATI u mašinu. Eno ih, otelili se sa Rivom. 😀😀

Nešto slično sam CAR-u napisao u jednom postu, ali ne vredi. 😀

ja neznam ali po meni dati toliki kes za jednu kartu je prava ludost!!!
naravno osim ako neberes kes sa drveta...
dobro svi smo mi uglavnom mladi
ali videli bi sta bi kupili svom detetu nove patike i trenerku
ili hacker tati graficku da igra doom3 i hl2

Poslednja izmena:
jes vala mancho, bre Maxonjo vecina ljudi koje ja znam ceka da padne cena obogaljenim 6800LE da bi se ponovili novom kartom, a tu nastupa i RivaTuner, pa ko ima srece....

UVOZNA cena te karte je 370€!
Ali to je nebitno, posto u SiCG postoji samo jedan jedini primerak, koji ionako nije za prodaju!

Po meni, trenutno je BestBuy kupiti polovan 9800Pro od likova koji su voljni da daju (bace:d) pare za 6800-tku. 😉

Delija izvini molim te, ali jesi li ti licno konstruisao taj 9800pro? Ne verujem! Pa sto ga onda toliko hvalis? Po ceo dan samo pricas o 9800pro; 9800pro je zakon; nema bolje kupovine od 9800pro; to je sada, najbolje kakav 6800... Oladi malo vec 5-6 meseci pricas istu pricu! I ja sam je pricao malo ali ne kao ti.

Istina je da je 9800pro bila najbolja kupovina, ali SADA ne verujem da je pravi trenutak za kupovinu iste. Pogotovo kada nema MSI-ja i kada se tesko koja 9800pro moze naci do 200 €.

Izvinite na offtopicu.

Momak, o'ladi malo!!!

Nisam ti ja kriv sto si se debelo zaje*ao! :d

I ja cu da predjem na 6800-tku (ili na x800), ali ne na neki poluispravni LE, vec na GT ili Ultra, ali polako, kad dodje vreme! Za sada mi sve i ovako savrseno radi, a za relativno male pare.

Poenta je u tome sto ce zbog takvih paljevina kao sto si ti biti sve vise polovnih 9800-tki za lepe pare! 🙂

Ispravi me ako gresim, ali NIGDE nisam ni naslutio da je 9800Pro bolja karta od 6800-tke. Pominjao sam samo odnos cena/performanse, jer mi nije jasno kako moze nekome da se preporuci kartica koja NE RADI kako treba???

A ti si znao da postoje problemi sa tim 6800LE i ipak si je kupio! E, ta tvrdoglavost mi nije jasna! :wall::wall::wall:

p.s. Nije uopste fora da ja hvalim svoju karticu (par puta sam i naglasio da sam je jedva podigao na takt malo visi od 9800XT i to sa dodatnim hladjenjem), a na primer, pljujem po svom Epox-u jer sam se posteno namucio da nadjem memoriju koja ce da radi. Jednostavno, ne lebdim u oblacima! 😉

Delija je napisao(la):
Po meni, trenutno je BestBuy kupiti polovan 9800Pro od likova koji su voljni da daju (bace:d) pare za 6800-tku. 😉

bas si naporan, mislim dobra je to karta sto imas ali imaj neku meru.

@Max: gde nalazis te cene?

p.s.ima pravo Notax, pre bi umro nego stavio ati u masinu.

Ok, evo i ja cu da o'ladim! :d

p.s. Ali moram jos malo da se izlajem😀: caletov kolega je pazario polovnog HIS-a za 140 jevreja od lika koji je kupio 6800-tku Ultra, pa nek neko kaze da nije BestBuy! 😉

ma da 370 uvozna cena i na to najmanje 20 posto poreza i to dodje 444evra!! bre! notax da vidim tebe kako cesh prvi da stavish ovo u mashinu 😀

G!!! je napisao(la):
ma da 370 uvozna cena i na to najmanje 20 posto poreza i to dodje 444evra!! bre! notax da vidim tebe kako cesh prvi da stavish ovo u mashinu 😀

Da razjasnim, ako je moj prvi post bio nejasan.
Prvenstveno sam mislio na budjavu 6800LE. Ne samo što većina ne može da se otključa, već neki primerci ni na default-u ne rade kako treba. Nisam mislio da svi treba da pokupuju X800 Pro. Zna se moj stav o kupovini grafičkih. Kupuje se tek kada neka igra ne može normalno da se igra, a lično mislim da SVI današnji naslovi mogu lepo da se odigraju sa 9800Pro. Po meni, "kupovanje za budućnost" je bacanje para.
ATI, kada je izbacivao GPU-ove koji mogu da se otključaju i prodavao ih Club3D-u, to nije bila lagaja. 90% su se otključavali i radili kao 9800Pro. I naravno, to se radi zbog povećanja prodaje i popularisanja firme. Izbaci se jedna tura mesec-dva i posle gotovo, možda se pojavi 10% kasnije, da bi oni koji su se naložili na 9800SE i dalje kupovali, iako većina ne može da se otključa.
Ali, NV u toj prvoj turi izbaci skoro sve škart. Različito rade. Po neka se možda i otključa, ali većina neće ili rade sa artefiktima. Ala im je popularisanje.
A znate zašto? Zato što im je i ovako SkUUUUPA proizvodnja, pa ne mogu sebi da dozvole luksuz da izbace GPU-ove koji regularno rade sa 16 cevki u LE modele, već skoro SVI takvi primerci idu u GT modele, a vama ne prodaju skoro ni jedan koji može da se otključa, već vam uglavnom prodaju samo maglu. Toliko su jadni, da popularizuaciju pokušavaju da sprovedu na prevaru, samo pričom o otključavanju, a u gro slučajeva to jednostavno ne može. He! Ko da im je teško Rusima da plate da seru dva meseca o Rivi, koja tek što nije.

aha kapiram, znaci karta mora da moze da se moduje/hack-uje ili je to prevara :d

Ser_Zile je napisao(la):
aha kapiram, znaci karta mora da moze da se moduje/hack-uje ili je to prevara :d

Citas izmedju redova :trust:

Nedjo je napisao(la):
UVOZNA cena te karte je 370€!
Ali to je nebitno, posto u SiCG postoji samo jedan jedini primerak, koji ionako nije za prodaju!

Sinteh ce biti potpisan u testu, ali postoje i drugi izvori. A i druge X800 Pro Vivo kartice 😉

MAD_MUzzY je napisao(la):
Jeste 🙂

I ne, karta koja kosta oko 400e nije bolja kupovina od 6800LE (modovan ili ne) koji kosta oko 250e. End of story.

6800LE je sporo za mene, modovano ili ne. Kosta 270e, a za 350 (ako si snalazljiv, i to nisu oni izvori za novinare i slicno, nego regularni, samo nisu preko neke zvanicne firme, vec oglasa) mozes uzeti X800Pro koji ima 1.6ns memoriju i klokuje se kao manijak, te je kao takav trenutno najbrza kartica koja postoji, u svim igrama, osim D3. E to je kraj price.

Ser_Zile je napisao(la):

Ne mora da se hakuje, ako ima 12x1, dovoljno je flashovati X800XT vivo bios (bilo koje kartice), sa http://www.techpowerup.com/bios i to je to. A neke vec imaju 16x1, te je potrebno samo ih overklokovati (ili izmeniti default klok u bios editoru, da ne bi smarao sistem atitool/rivatuner startup regkey-em.

Milan je napisao(la):
Citas izmedju redova :trust:

Ma, čovek je toliko smoran sa NV pričom. Skoro svi postovi su mu u tom stilu. Ali niti 1% objektivnosti. Frostonja, koji ne smara ni sekund sa NV u odnosu na Ser_Zile-ta je lepo stavio ispod nick-a: NVidia CEO. Pošten čovek.

notax je napisao(la):
Ma, čovek je toliko smoran sa NV pričom. Skoro svi postovi su mu u tom stilu. Ali niti 1% objektivnosti. Frostonja, koji ne smara ni sekund sa NV u odnosu na Ser_Zile-ta je lepo stavio ispod nick-a: NVidia CEO. Pošten čovek.

hahahahaha i to je odgovor na ovo sta sam ti napisao?
mozda i smaram u zadnje vreme ali to radim namerno zbog onih koji misle da postoji samo ATI R9800Pro i smaraju vise od mene inace mi je sve jedno sta drzim u masini, da me znas znao bi da je tako 😉
i da, ti sigurno znas sta rade proizvodjaci :trust:

@Max:"6800LE je sporo za mene, modovano ili ne. Kosta 270e"
ok za tebe je spora i ti imas para da uzmes ono sto ti radi posao.
ali taj LE kosta maximum 250€.

@Milan: karta kosta tolko i tolko i gledas dal ona vredi te pare bez obzira na to sta mozda donosi extra, ako ti se ispati kupis je i nadas se najboljem ako ne trazis dalje. mislim ne kontam kako ja to citam izmedju redova, notax je otisao na jednu stranu u krajnjost ja na drugu, mora balans da se odrzava :d

:wave:

p.s. i ja bi HIS R9800Pro za 140€ 😉

Ser_Zile je napisao(la):
@Max:"6800LE je sporo za mene, modovano ili ne. Kosta 270e"
ok za tebe je spora i ti imas para da uzmes ono sto ti radi posao.
ali taj LE kosta maximum 250€.

😉

Heh... Nije bas tako. Imam para za to, ali nemam kola, stan, fensi garderobu. Svi kupuju ono sto ih cini najsrecnijim 🙂 A naravno, i ovo iz potpisa sigurno nisam platio po punoj ceni, i sto je najvaznije, na rate je... Mislis da bih inace calnuo 5 glava za graficku. Pa nija ne bih!

ma ok max super je shto ti mozesh da nadjesh to chudo za 350 tim underground kanalima ali onda mozesh da nadjesh i 6800LE varijantu za manje pare tj bar za oko 200 evra a razlika izmedju 200 i 350 je ipak veeeelika 🙂

ljudi prechesto meshaju dilerske cene i regularne u prodaji za normalnog kupca

Ser_Zile je napisao(la):
notax je otisao na jednu stranu u krajnjost ja na drugu, mora balans da se odrzava :d

:wave:

Koju krajnost? Po tome se vidi, koliko si pristrasan. Ne razlikuješ objektivnost, od pristrasnosti.
Ti u životu nisi ništa u mašinu ubacio, osim NV karte.
Ja sam izmenjao sve NV i ATI karte (od ATI Rage i NV TNT na ovamo), osim poslednjih generacija NV i ATI i 9800Pro.
SVE ostalo sam probao.

Notax, ne pominji vise 9800Pro, ovi koji imaju nVidia-e su hipnotisani tako da cim cuju tu rec posandrcaju! 😛

Pa cekaj, i ja imam Ti4200 na drugoj masini :d

Zar josh uvek ima onih zaludjenika koji ce da daju tolike pare da bi se igrali?
Kad vidim ove shto imaju toliko para(ne mislim na tebe maxo) koji su juche chuli za JiForce(za Ati josh nisu), a danas vec prelaze Doom3 na HighDetail sa 40+fps.

notax je napisao(la):
Po meni, "kupovanje za budućnost" je bacanje para.
Tacno. Zasho da sada dam 350-400e(kad bih imao tolko para da se razbacujem i da svaka dva meseca menjam graficku🙁 ) za karticu koju mogu za pola godine da kupim upola cene? Kad bih imao te pare ne bih kupio to, nego jedan TFT.

@Delija: meni ne bi smetao jedan X800 XT PE. Odmah bih je prodao i kupio digitalca ili shta vec

notax je napisao(la):
Koju krajnost? Po tome se vidi, koliko si pristrasan. Ne razlikuješ objektivnost, od pristrasnosti.
Ti u životu nisi ništa u mašinu ubacio, osim NV karte.
Ja sam izmenjao sve NV i ATI karte (od ATI Rage i NV TNT na ovamo), osim poslednjih generacija NV i ATI i 9800Pro.
SVE ostalo sam probao.

gde je ta tvoja objektivnost? nesto je nisam primetio.
ti znas sta sam ja u svojoj masini imao, a sta nisam :trust:
o cemu bre ti pricas?

Nazad
Vrh Dno