Šta je novo?

Koji blic?

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Hoću da kupim blic do 200 evreja ali na kraju sam natego lovu za ovaj

http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/canon-speedlite-430ex-ii-261.html

Da li da uzmem taj ili ima neki bolji za manje para?

Nema ljutnje, dok sam ja jurio neki blic citao sam dosta dobrih komentara za konkretno ovaj model bas YN560 II. Ne zaboravimo da uporedimo i cene ovih bliceva, YN je 73USD na amazonu a 430 EXII 4x vise. Pa cak je i YN565EX koji je bar po speckama zverko, 160USD. Samo kazem da se vredi raspitati, pa ako nema karticu verujem da je i kod ovih sto donose od preko razlika velika u ceni.

Mada sto kazu "ko ima para kupa se u moru, a ko nema para kuci u lavoru" :d Ako imas kes za Canon onda samo furaj 🙂

Za te pare, YN-565EX.

Tacnije ovu skuplju varijantu ima moja najbolja drugarica, srce baterije i nema dobru jacinu kao Nikon/canon i mnogo je veci od pomenutih ! I kada ga uzmes u ruke, nemas taj osecaj kvaliteta... po meni se ne isplati, koliko god da kosta !

Ovome nema sta da se doda, uzmes u ruke YN i pitas se da li ce da da izdrzi godinu dana bilo kakve eksploatacije.
Ljudi vole da se kockaju sa svojim parama jer misle prevarice Univerzum za 30e... posle se sve vrati! 😉

Ti kineski blicevi se isplate jedno kad vec imas dva postena pa ti treba treci, cetvrti. 150e za polovan 430EX su uvek bolje potrosene pare..

Uzeo sam Canon 430 ll za 28 Vajferta 😉
Šta znam, nisam ga još palio jer sam malo u gužvi ali mi se jako dopada što očitava podatke sa aparta, što prati sve brzine, posebno mi se sviđa što ću moći da eksperimentišem u različitim vremenima opaljenja, prvo blic pa zatvarač i sviđa mi se što se rotira u svim pravcima koji mi trebaju, a nije ni nešto težak ni glomazan.

Nazad
Vrh Dno