Šta je novo?

Koji biste programabilni/graficki kalkulator preporucili?

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Neophodni su mi resavanje diferencijalnih jednacina, sistema linearnih jednacina, simbolicki i numericki integrali... Rad sa matricama i nizovima...

Sto se tice matrica i nizova, mislim da je Matlab tu najadekvatniji. A i ovi prethodni matematicki problemi, koje si naveo, se takodje resavaju u Matlabu. Ja sam ga na faksu fest koristio.
Pozdrav

Mogu da ti preporucim TI-89...isto kao 92 samo nema alfanumericku tastaturu ,vec obicnu...kod mene na faxu bile zabranjene takve...
Kad sam ga kupovao ( pre 3 godine mislim) gledao sam po netu komparaciju sa tad jedinim konkurentom HP-48G ili ...H,,,nij ebitno, znaci TI ga odrao u skoro svemu, a HP neke operacije nije mogao da obavi ....znaci tipa:
Ti ..45 sec....HP...Never

Postoje vec gotovi programi koje skidas sa neta i samo ih prebacis preko kabla koji ide na Serial port...naci ces sve sto te zanima, veruj mi....matrice, integralne j-ne...sve...igre...ima nesto oko pola MB, a programi su do 30 kb...ograoman ekran...crta funkcije u 3D ....
Pozdrav! :happy:

eMe je napisao(la):
Sto se tice matrica i nizova, mislim da je Matlab tu najadekvatniji. A i ovi prethodni matematicki problemi, koje si naveo, se takodje resavaju u Matlabu"]
MathCad Rules!
Za pocetnike/seniore daleko prirodniji interfejs od Mathlaba. (koji je vise programerski orijentisan...)

Ali, desktop resenja nemaju nikakve veze sa onim sto chovek trazi ;)

andjelkoyu je napisao(la):
...
Ali, desktop resenja nemaju nikakve veze sa onim sto chovek trazi ;)

Izgleda da sam stvarno promasio odgovor.
A ako je to istina, sta ce onda ovo pitanje u sobi programiranje? :eek:
Ma kakve ustvari to veze ima, bitno je da se covek informise :D. Sto se tice MathCad-a i Matlab-a tu ne znam sta bi dodao kao komentar. Sve je stvar potreba, a onda i izbora. :D

cheers

eMe je napisao(la):
...
Ma kakve ustvari to veze ima, bitno je da se covek informise :D.
Ma, naravno :beat:

Dosta sam (ranije) koristio mathcad i svideo mi se u startu (jer sam ga skapirao :mrgreen: za pola sata). Matlab jeste to sto jeste, ali nije bash lako nauciti sintaxu... U principu, treba videti i probati oba. Ima i manjih (posebnih, drugih) programcica za diferencijalne, sisteme j. kao i za crtanje grafika. Treba odabrati prema sopstvenim potrebama i ukusu (a i dzepu u poslednje vreme :mrgreen: )
E sad, sto je ovaj thread ovde nije ni bitno... cheers

Posto odoste u off-topic....Mogu da ti preporucim Z***r serpe..fenomenalne , ako volis zdravu hranu... :mrgreen:
Pozdrav! :happy:

Pogresili ste, od programa za comp koristim Matlab i vise sam nego zadovoljan. radi sve sto mi je potrebno, ali meni treba digitron koji mogu poneti sa sobom tipa TI ili HP. E sad, koliko sam primetio HP ima mnogo veci broj programa uradjenih za njega i preporucuju mi ga na faxu, samo me cena zeza..

Nazad
Vrh Dno