Šta je novo?

Koji barebone?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Doslo je vreme da zamenim jednu kucnu masinu, koju je vreme odavno pregazilo sa nekim barebone sistemom. Na to sam se odlucio iz razloga sto barebone zauzima manje prostora, a ovde ga bas nema, a i cene nisu tako strane. A i ono sto se ocekuje od te masine nije nista strasno.

I tako sam krenuo da razgledam ponudu kod nas, koja je sudeci po PC Berzi, manje-vise oskudna. U principu, moj izbor otprilike pada na MSI i to na MSI MegaPC 865.
http://www.msi.com.tw/html/active/2004/mega/promain_megapc865.htm

Mene zanima da li neko ima iskustva sa doticnom masinom, kako se pokazala, da li zaista vredi 370e (koliko kosta u PIN-u) ili bih mozda trebao da u obzir uzmem i neki drugi barebone?

Pa ogranicen sam i finansijski, a ovo ulazi u taj okvir.

Mnogo jeftinija varijanta je da sve to upakujes u ono malo NEo kuciste - mada je napajanje na njemu pomalo dikutabilno i dda sve upakujes u neku microATX plocu...

Mislim, ima taj barebone svojih prednosti, ali tebi treba kompjuter, a ne multimedijalna "igračka". Hoću da pitam: jesi izračunao koliko bi te koštala equiv. mašina al' da je ti sklopiš?

Moj naredni računar će verovatno biti barebone, pošto nisam jedan od onih kojima treba gomila kartica u računaru. Lično se žešće ložim na Asusov S-presso, šteta jedino što je za Pentium 4. Barebone za Athlon 64 je daleko bolja solucija, zbog cool'n'quiet.

Ma uzmi Asus Vintage AE1 - malo para, a fina masinica:

Link

999%5Cimages%5Cproducts%5C568%5C568_l.jpg

Nazad
Vrh Dno