Šta je novo?

Koji AV pravi 'rescue' cd?

• Začetnik teme Začetnik teme bopuc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bopuc

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
620
Potreban mi je 'Anti virus boot CD' posto nemam FDD :d i ne znam koji program (ako postoji) moze ovo da napravi. Zakacio sam nesto sto ne mogu iz Win-a da ocistim pa mi treba Anti virus koji moze da radi pod DOS-om. AV programe koje sam ja video (Norton, Kaspersy i AVG) koliko ja vidim prave 'rescue disc' ali na disketi.

fala.

Mozes sam da narezes butabilni CD sa F-protom i njegovim poslednjim definicijama. NAV2003 (2004 nisam probao) dolazi na CD-u koji je butabilan i moze sa njega iz DOSa da se skenira sistem. Mislim da isto radi i McAfee, ali nisam siguran.

Ako te ne mrzi, imas dobru vezu i mogao bi da se snadjes sa linuxom, imas knoppix-baziranih distroa sa vec instaliranim antivirusom - digne se u graficki rezim automatski, otvoris antivirus (ikona je uvek na desktopu) i skeniras diskove. Jedan takav primer je bitdefender (free 4 personal & commercial use):
http://www.bitdefender.com/bd/site/downloads.php?menu_id=21

Digne se sistem njime sa cd-a, a posto je potpuno funkcionalan OS, mozes da se konektujes na internet, on dowloaduje najnovije virus definicije i onda skeniras diskove. Mislim da sam video negde slicnu stvar sa linux verzijom f-prota - ISO fajl (free for personal use) od nekih 20MB.
S tim da bi oba trebalo da podrzavaju i apdejt virus definicija sa drugih medijuma (kad vec nemas fdd) - recimo sa USB stika.

Poslednja izmena:
AVG 7 pravi rescue discs. Staje na 3 diskete. Probaj, a i F-Prot je odličan.

PcCillin takodje pravi rescue diskete.
Svi noviji AV-i prave, a koliko videh nijedan ne pravi CD. To moras sam da odzongliras, uz pomoc boot-fajla i malo poznavanja DOS komandi.

silverglider
da vidim da je to izleda jedino resenje da sam pravim boot-abilni CD sto me bas mrzi

Aleksej
to znam, ali kao sto rekoh ja bih da izbegnem diskete posto nemam FDD

BokiPK
da, kapiram odoh da zongliram 🙂

Nazad
Vrh Dno