Šta je novo?

Koji Athlon (32-bit) za o/c?

Odgovor na tvoje pitanje je veoma tezak. Niko ovde nema kristalnu kuglu u kojoj moze da vidi koji je primerak od ponudjenih najbolji. Pravila nema. Kupi najjeftiniji, a ostatak para iskoristi za kupovinu graficke posto sam primetio da kuburis vec duze vreme sa njom. Ako bas hoces probran primerak daj oglas na forumu, javice ti se vec neko.

Aha, i mislio sam da nema neko pravilo. I hvala na savjetu za pare, hehe. Potrudit ću se da nađem neki dobar 2500+.

1.A hoće li mi trebati neka zvjer od cooler-a, ako ga ostavim na 3200+? (nije mi žao tu para, samo da radi stabilno)

2.Da li da mjenjam DDR memoriju? Imam 512 400mhz TwinMOS, a mogu uzeti i Infineon, a i Kingmax? Mislio sam uzeti još 512, pa da imam 1gb, pa se pitam da li potrebno ako o/c ovog 2500+ na 3200+ mjenjati TwinMOS za Kingmax ili Infineon?

1. Kupi nekog Raptora za ~10e i nece biti problema (npr. WhisperRocka-a).
2. Ne. TwinMOS je sasvim cool memorija 🙂. Tvoj modul vec moze da radi na 400MHz, a verovatno i neki MHz preko. Ako budes kloknuo Bartona 2500+ na 3200+ to ces uraditi samo promenom njegove magistrale sa 166MHz na 200MHz tako da ce tvoja memorija to spremno da doceka.

||NeX|| je napisao(la):
OK. A kontao sam naravno i grafičku klokovati, pa hoće li to imati uticaja ili sam ja jednostavno još balavac u O/C-u? 😀

Imace uticaja samo ako nemas dobro napajanje, jer O/C procesor, pogotovo na visem naponu, ume dobro da povuce struju!

A i ne bi bilo lose da kupis neko klimatizovano kuciste 😀 🙂

Poslednja izmena:
Ista su, samo je nalepnica drugačija.
Plus, ne znam otkud ti tih 400W, jedino ako je neka prastara serija, aktuelna su chieftec napajanja od 360 i 420w recimo.

||NeX|| je napisao(la):
OK. Pa kontao sam uzteti Thermaltake Xaser III i Chieftecovo 400W ili Thermatakeovo napajanje. Koje je bolje?

ma nemoj se zezas, uzmi Enermax :d

Bez ljutnje, ali zbog ovakvog pitanja, pravac u magarecu klupu i naravno na citanje SVIH topica iz ove sobe !!! 😀😀😀

Delija je napisao(la):
Bez ljutnje, ali zbog ovakvog pitanja, pravac u magarecu klupu i naravno na citanje SVIH topica iz ove sobe !!! 😀😀😀
Zasto bi isao u magarecu klupu kada se dizanjem FSB-a automatski dize i clock memorije i AGP-a, naravno ako nije drugacije podeseno, tacnije fiksirano. Tako i memorija i graficka rade brze.
Pozdrav!

Ajd' neko drugi da je to rekao, pa da mu se oprosti, ali ovako...

Po tebi, dizanje AGP magistrale ubrzava graficku??? Ma daaaaaj !!!

p.s. Mozda, ali samo ako bi graficka koristila sistemsku memoriju (pa da ima neke koristi od brzine AGP magistrale), a to bi onda i tako bilo fenomenalno sporo!

Uzgred, zar zaista mislis da je kad je pomenuo klokovanje mislio na AGP, a ne na Core/Mem graficke?

shone190 je napisao(la):
Zasto bi isao u magarecu klupu kada se dizanjem FSB-a automatski dize i clock memorije i AGP-a, naravno ako nije drugacije podeseno, tacnije fiksirano. Tako i memorija i graficka rade brze.
Pozdrav!
:zgran:

Delija je napisao(la):
Ajd' neko drugi da je to rekao, pa da mu se oprosti, ali ovako...

Po tebi, dizanje AGP magistrale ubrzava graficku??? Ma daaaaaj !!!

p.s. Mozda, ali samo ako bi graficka koristila sistemsku memoriju (pa da ima neke koristi od brzine AGP magistrale), a to bi onda i tako bilo fenomenalno sporo!
Brzina AGP-a ima uticaja na grafičku kartu, ali ne nešto značajno. Ipak skor u 3DMark-u raste dizanjem frekvencije AGP-a.

Za 20 markova 🙂

Delija je napisao(la):
Uzgred, zar zaista mislis da je kad je pomenuo klokovanje mislio na AGP, a ne na Core/Mem graficke?
Na nekadasnjim BX plocama Voodoo-i su isli i na 100Mhz AGP!!! Da li si siguran da to nije OC i da bi u 3DMARK-u imao isti score??? Druga je stvar to sto je covek 99% mislio na OC grafickog propcesora i memorije, ali ako se takmicis i ganjas svaki poen onda ti je i OC AGP-a neophodan.
Pozdrav!

Ma daaaaaaaaaaaj! Nemo' da se vadis! 😀

Salim se, BTW, moj Voodoo3 nije hteo na 100MHz, nego sam morao da idem na 2/3.

Da, zaboravih, covek se ipak raspituje za Barton-a! 🙂, a ne verujem da ga zanima 50 markova koje ce da dobije na taj nacin. To mu dodje priblizno kao da je digao takt procesora i/ili memorije graficke za 1MHz.

p.s. Jedino ako ganja neki extra rezultat za FutureMark-ov sajt, a cisto sumnjam, posto mi se cini da tek pocinje malo ozbiljnije da se zanima tematikom.

poz.

Ja mislim da bi trebalo da kupis AthlonXP M 2500+ ako ga nadjes 🙂

drfedja je napisao(la):
Ja mislim da bi trebalo da kupis AthlonXP M 2500+ ako ga nadjes 🙂

Jakako 😀, Svaki ide lako na 2200 MHz (samo na promenu multiplier-a i FSB, sa slabijom memorijom, i to bez čačkanja po naponu - temparatura 37-44 uz kuler "Silverado") Temparatura je kritična samo za rad u opterećenju, kada je idle, budući da je dizajniran za mobilnu platformu, sam spušta takt pa time i temparaturu. Ako bi hteo više od približno 2200 Mhz onda menjaj napon ide gotovo svaki na 2500 MHz a mnogi i na 2700 MHz. Sa tečnim hlađenjem i preko 3000 MHz (samo za entuzijaste 😀 ). Naravno sve ovo uz dobru ploču, memoriju, napajanje.

Poslednja izmena:
Gde ima tih M-2500+ procesora? Mislim kod nas.

Nazad
Vrh Dno