ivan l
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.08.2007
- Poena
- 304
Planiram da pazarim AP... Pre svega mi treba za wireless internet, tj za kačenje na AP udaljen par stotina metara... Ne traba mi za neku kućnu mrežu, tj na njega neće biti povezani još neki destkrop/laptop u kući. Za AP sam se odlučio da bi smanjio gubitke u kablu do antene, pošto mi je kuća oružena drvećem, tako da samo sa tavana imam vezu bez fizičkih prepreka i to na suprotnoj strani kuće od one gde mi stoji računar. Razmak od računara do fasade na koju će biti nakačena antena je oko 15m... Tako da će mi sa unutrašnje strane fasade biti AP a sa spoljašnje antena, sa koaksijalnim kablom ne većim od 1m, dok će ostalih 15m biti povezano mrežnim kablom koji koliko sam ja upućen nama gubitaka. Sad sporedno pitanje je dali mala antena na AP iza prozora može da odradi posao ili mi treba spoljna (k)antena... razdaljina je cirka 250-300m bez fizičkih prepreka. Takođe zanima me dali će AP imati problema da radi na niskim temperaturama (oko 0 celzijusa) pošto mi je tavan negrejan.
E sad glavno pitanje je koji AP odbrati. Spremio sam 50 evra za ovo, ali pošto volim da racionalno trošim novce, svaka ušteda je dobrodošla, pa me zato i interesuje da li je TP-Link TL-WR340G (34e) mnogo losiji (i ako jeste po čemu) za ovo sto meni treba od recimo D-Link DI-524 (52e) ili OvisLink WL-5460 AP (54e), i dali opravdano Linksys sa istim karakteristikam kao gore pomenuti TP-Link košta duplo skuplje???
Hvala unapred
E sad glavno pitanje je koji AP odbrati. Spremio sam 50 evra za ovo, ali pošto volim da racionalno trošim novce, svaka ušteda je dobrodošla, pa me zato i interesuje da li je TP-Link TL-WR340G (34e) mnogo losiji (i ako jeste po čemu) za ovo sto meni treba od recimo D-Link DI-524 (52e) ili OvisLink WL-5460 AP (54e), i dali opravdano Linksys sa istim karakteristikam kao gore pomenuti TP-Link košta duplo skuplje???
Hvala unapred
Poslednja izmena: