Šta je novo?

Koji antivirus?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
trenutno koristim NOD32 ali se stalno zaglupljuje i nece da se startuje pri ukljucivanju windowsa iako sam ga stavio u startup (msconfig). Probao sam Kaspersky 6 ali je S@it!!! treba mu deset godina da se ukljuci i jede mi 100mb rama!!! postoji li neko drugo ali efikasno resenje?

Nod32 je najbolji antivirus i to sto nece da ti startuje i sto se zaglupljuje je zbog toga sto ti je prso windows i sto place za reinstalacijom. Znaci nije problem u antivirusu nego u tvom sistemu. :wave:

inace za tvoju informaciju win je reinstaliran prosle nedelje tako da nije to.
PS. to mi se stalno desava sa NOD32 otkako sam ga prvi put skinuo, nebitno da li je svez windows ili ne.

Zavisi šta podrazumevaš pod efikasnim rešenjem... AVG 7 Free je za mene izuzetno efikasan (mada i on jede dosta RAM-a, kad se saberu svi aktivni moduli 35-40 MB i vidno usporava podizanje Windowsa, ali ne preko neke razumne mere). Kad kažem "izuzetno efikasan" to znači da je podešen da skida sve executable attachmente iz maila. Apsolutno niko meni neće poslati nezipovan exe, scr, bat ili pif, prema tome ako tako nešto stigne - sigurno je virus. Pošto danas ogromna većina virusa stiže preko maila već sama ova stvar uklanja 95% virusa bez ikakvog skeniranja (uzgred, ovakvu zaštitu ja koristim već veoma dugo, dok nije postojala u AV programima koristio sam mail proxy koji je pomoću skriptova koje sam ja pisao i nekih search & replace programa radio to isto). Sam skener, bez obzira na testove, otkriva bezmalo sve viruse koji se pojavljuju in-the-wild (pa zar bih ja, koji svašta startujem, bio tolike godine sa čistim kompom da nije tako?).

Poslednja izmena:
Ni za jedan ne mozes reci da je najbolji

moja preporuka ja nod32 ili antivir

To je ono sto pokusavam da ti objasnim druze. Nod32 je odlican av i kao sto vidis ovde su svi ljudi zadovoljni njime. E sad sto tebi problem pravi nesto drugo ja ti tu nemogu pomoci. Inace sistem se moze unistiti za 10 minuta a ne za nedelju dana!!!

Ajmo opet...

Avira AntiVir Personal Edition Classic...

NOD32 je najbolji antivirus program. A to sto ti se ne startuje ne vjerujem da je do NOD32 vec do Windows XP. i meni poslije svezu instalaciju Windows nije startovao programe koji su bili u msconfig, ali poslije nekoliko nedjela upravio se sam od sebi. Stavi link do NOD32 u startup folder u start meni, mislim da bi to resio problem.

Toplo ti preporucujem Bitdefender 8 free edition ! Odlican je i besplatan ;)

duze vreme sam imao nod32 sad sam stavio kaspersky 6 i mnogo je bolji

Godinama koristim Kaspersky i nikad nikakvih problema ali evo čitajući ovaj thread sam saznao da je ubedljivo najbolji, najlepši i najbrži NOD32.

NOD je kao Golf 3, a KAV 6.0.0.303 kao Tuareg.
Oba su dobra, ali razlika je u klasi, dimenzijama, vrsti pogona i opštem učinku.

ja sam koristio avast
a sad imam nod32
i ne primetim nikakvu bitnu razliku
a na kaspersky cu da se vratim kad kupim neki core2 quadro :eyebrows: , sa slabijim kompjuterom se ne isplati

Ja sam u zadnjih mjesec dana isprobao vise njih: Kaspersky, Avast (free), Bit-Defender, F-Secure, Comodo AV (free), Nod32, AOL Active Virus Shield (koji je u stvari "skresani" Kaspersky, ali je besplatan) i na kraju sam se zadrzao na NOD32.

Inace, razlog za isprobavanje raznih antivirusa bio je taj sto je Kaspersky bio poceo da pravi probleme sa sistemom, pa sam morao da ga deinstaliram. Nadam se da ce to srediti u narednim verzijama, taman dok ne kupim C2D konfiguraciju :D

ajd sad mene zanima: ocene za komodo i virus shield su...?

O ovome se raspravljalo par miliona puta na forumu ....pazi kad ja, koji to najvise mrzim da cujem - mogu ladno da kazem ...KORISTI "SEARCH"..bato !
btw ..svojevremeno sam instalirao Avast ...- nikako nisam mogao da ga skinem posle
Za mene je Kaspersky i dalje ok opcija ...spreman na shlajmove , pozdravljam vas !:,,:

Sto se Comodo-a tice, jeste mali i free, ali i propusta stvari, treba jos rada na njemu. A AOL Virus shield, nije los, ali nije potpun kao Kaspersky, izbacili su Proactive Defense i jos neke stvari - ipak nisu mogli da daju full verziju Kasperskog za dzabe.

Probao sam Kaspersky 6 ali je S@it!!! treba mu deset godina da se ukljuci i jede mi 100mb rama!!!

O cemu ti prijatelju :trust: :bottle:

kavnb1.gif

:type:

Neko je to ovde vec napisao.
Kasperski je dosta zahtevan ako mu je ukljucen Proactive Defense. Kad se iskljuci, ne znam da li mu ima ravnog. S' obzirom da je All In One, zaista ne usporava mnogo.

Pa ko normalan drzi ukljucen proactive defense, nije mi jasno sta ce to kome?
Evo kako to kod mene izgleda.
Namerno sam uzeo ceo screenshot da vidite sta je sve popaljeno, i sta sve radi, a kako se ponasa KIS 6.
Od proactive ukljucen samo office guard. Mnogo manje zauzima od prethodnih, mislim da je ovde vise pitanje nekog psiholoskog dozivljaja :).

ovde neki koliko vidim ne znaju osnovne matematiče operacije - evo sabiranje na primer.
koliko se ja sećam, oduvek je bilo 2mb+7mb=100 ili više :D

nego da li je neko od korisnika nod32 u skorije vreme probao i kaspersky ?
ranje se dešavalo da se ispostavi da je sistem koji je čist za nod, posle skeniranja kaspreskim izgleda da i nije bio baš takav kakav nod kaže.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno