@Minja Naravno, to kažu i ovi na av-comparatives. Ono što treba imati na umu je da su oni, ipak, malo kompetentniji od nas, običnih korisnika.
Avira ima više FP od Avasta jer obilato koristi heuristiku. Avast je uopšte nema.
Pre par godina NOD je važio za najbrži i najlakši AV a KAV i Norton su gnjavili samo tako. Situacija se menja, opametili se i Rusi i Ameri.
A mnogi korisnici, nesvesni nastalih promena, prosipaju priče od pre par godina.
Sa ovim se apsolutno slazem!!!
Nego hajde da okrenem malo ovu temu u malo suprotnom smeru, ako se to moze nazvati suprotan smer-Da li ste primetili, mada je to ESET na zvanicnom sajtu i ranije imao ali u malo blazoj varijanti, ali su ga sad bas preterali:zgran:, a tice se direktnog poredjenja sa svojim konkurentima po pitanju efikasnosti po raznim kriterijumima.
Ja jesam obozavalac Nod-a

ali mislim da su ovaj put malo preterali i opasno me iznervirali-pogotovu benchmark koji se odnosi na F-Secure ,KAV,NAV-o sva 3 pomenuta imam veoma visoko misljenje kao i vec pomenutom NOD32- ok razumem ja sve to da je nekom on dobar, nekom odlican a nekom samo prosecan av ili pak obicno djubre, ali prosto ne mogu da verujem da su bas najbolji u svemu:smackbum: nepije mi to vodu uopste. Ok, nije to javna reklama na nekom sredstvu informisanja koja gadja siroke mase(citaj-zakonom je zabranjeno u reklamam direktno navoditi i stvljati imena svojih konkurenata) ali jos sto je gore u samom dnu reklame gospoda iz ESET-a stavlja oznake AV Comparatives-a i VB100, sto znaci da se indirektno ako vec nece direktno pozivatju na njihove rezultate i dobijene nagrade, a pak sa druge strane kad se malo zadubite u poslednje rezultate testiranja vidite da F-Secure 2010 i Norton imaju koliko toliko bolje rezultate, a bogami i neki drugi av programi!!!
Odjednom kao da smo dobili SVEMOGUCI AV I IS:eyebrows

azi da me ne za*ebete!

Mislim, sta da kazem osim da su jadni, a marketing ovih iz Eseta je jos jadniji!!!
toliko su me iznervirali da sam odmah skinuo ESS :crash: i stavio F-Secure IS 2010.
Ne znaci da se necu jednog dana vratiti na Nod ali trenutno se ponasaju kao sljam koji nekim svojim sugavim reklamam pokusavaju da privuku ipak one malo sa tanjim znanjem i neiskusne korisnike po tom pitanju

!!!