Šta je novo?

Koji Antivirus preporucujete?

Av comparatives je ok sajt ali testovi su genericki pa ne znam bas koliko su reprezentativni za prikaz ponasanja u realnom radu. Poslednji test pokazuje npr da je Avast bolji od Avire zbog manje false positive rezultat, ima najbrzi sken itd.. dok se NOD32 i KIS ne proslavise na ovom testu bas. Nije lose primiti k znanju ali...i uzeti sa rezervom celu pricu.

Imam pitanje za "Avirce", izgubila mi se ikona programa u liniji kod sata, kako mogu da je vratim?

@Minja Naravno, to kažu i ovi na av-comparatives. Ono što treba imati na umu je da su oni, ipak, malo kompetentniji od nas, običnih korisnika.
Avira ima više FP od Avasta jer obilato koristi heuristiku. Avast je uopšte nema.
Pre par godina NOD je važio za najbrži i najlakši AV a KAV i Norton su gnjavili samo tako. Situacija se menja, opametili se i Rusi i Ameri.
A mnogi korisnici, nesvesni nastalih promena, prosipaju priče od pre par godina.

@Minja Naravno, to kažu i ovi na av-comparatives. Ono što treba imati na umu je da su oni, ipak, malo kompetentniji od nas, običnih korisnika.
Avira ima više FP od Avasta jer obilato koristi heuristiku. Avast je uopšte nema.
Pre par godina NOD je važio za najbrži i najlakši AV a KAV i Norton su gnjavili samo tako. Situacija se menja, opametili se i Rusi i Ameri.
A mnogi korisnici, nesvesni nastalih promena, prosipaju priče od pre par godina.
Sa ovim se apsolutno slazem!!!
Nego hajde da okrenem malo ovu temu u malo suprotnom smeru, ako se to moze nazvati suprotan smer-Da li ste primetili, mada je to ESET na zvanicnom sajtu i ranije imao ali u malo blazoj varijanti, ali su ga sad bas preterali:zgran:, a tice se direktnog poredjenja sa svojim konkurentima po pitanju efikasnosti po raznim kriterijumima.
Ja jesam obozavalac Nod-a:D ali mislim da su ovaj put malo preterali i opasno me iznervirali-pogotovu benchmark koji se odnosi na F-Secure ,KAV,NAV-o sva 3 pomenuta imam veoma visoko misljenje kao i vec pomenutom NOD32- ok razumem ja sve to da je nekom on dobar, nekom odlican a nekom samo prosecan av ili pak obicno djubre, ali prosto ne mogu da verujem da su bas najbolji u svemu:smackbum: nepije mi to vodu uopste. Ok, nije to javna reklama na nekom sredstvu informisanja koja gadja siroke mase(citaj-zakonom je zabranjeno u reklamam direktno navoditi i stvljati imena svojih konkurenata) ali jos sto je gore u samom dnu reklame gospoda iz ESET-a stavlja oznake AV Comparatives-a i VB100, sto znaci da se indirektno ako vec nece direktno pozivatju na njihove rezultate i dobijene nagrade, a pak sa druge strane kad se malo zadubite u poslednje rezultate testiranja vidite da F-Secure 2010 i Norton imaju koliko toliko bolje rezultate, a bogami i neki drugi av programi!!!
Odjednom kao da smo dobili SVEMOGUCI AV I IS:eyebrows:pazi da me ne za*ebete!;)
Mislim, sta da kazem osim da su jadni, a marketing ovih iz Eseta je jos jadniji!!!
toliko su me iznervirali da sam odmah skinuo ESS :crash: i stavio F-Secure IS 2010.
Ne znaci da se necu jednog dana vratiti na Nod ali trenutno se ponasaju kao sljam koji nekim svojim sugavim reklamam pokusavaju da privuku ipak one malo sa tanjim znanjem i neiskusne korisnike po tom pitanju:mad:!!!

Tako se ponasaju svi veliki kad pocne da im gori pod nogama... hint: besplatna resenja koja su "zavidnog" kvaliteta :)
Sto je najgore iz tih chartova se vidi da oni kompanije sa besplatnim resenjima totalno ignorisu kao da njim nisu cak ni do nogu da zalsuze da se nadju u poredjenu

avira je munja,samo joj je apdejt jako katasrtofican.

avira je munja,samo joj je apdejt jako katasrtofican.

Nasteluj da se update radi nocu 4-5AM i nemoj ga cimat rucno... meni tako fercera bez imalo problema
Ono sto stoji je to da je Avira verovatno trenutno najpopularniji free AV i da server zbog toga ima poprilicno opterecenje a tek placene verzije imaju prioritet pri updatu...

jeste i ja mislim ali rucno kad ga poteram,stomak me zaboli,zlo!

znam da ce sada da krenu ljudi da me pljuju :D al sta je tu je ...

Ako koristite Win7 ja TOPLO preporucujem Microsoft Security Essentials u kombinaciji sa spybot-om i windows firewall... Dakle ... Nasao je sve sto je trebao da nadje , spybot posle njega RETKO kad nesto nadje , a kada sa usb-a skeniram sa drugim AV programima , evo vec 4ti mesec , nista sto vec MSE nije nasao , ne nadju. Brz je , jednostavan , BESPLATAN , ima dovoljno dobru detekciju ,ima savrsenu simbiozu sa win7 (za njega je i pravljen ... ). Naravno ne kazem da ima detekciju kao Eset SSS , ili Kaspersky novi , ne kazem cak ni da je dobar kao npr. Avira , ali svi ti programi su mi kad tad zadavali glavobolje , dok ovaj posle instalacije i ne primecujem sve dok ne krene da se dernja da mu je nesto sumnjivo :)
E sad , samim time sto cinjenica nije dobar kao pojedina resenja , malo zdravog razuma pri surfu/dl je dobrodoslo , ali mislim da je ovo savrsen kompromis.

I ja sam prije nekoliko dana instalirao Microsoft Security Essentials i za sada je OK.

Jos jedan glas za sedmicu i M$ SE... :)

Da li neko zna kada ce otprilike zvanicno izaci Avast 5?
Najavljivali su u oktobru ali od toga izgleda nista nije bilo?

Još uvijek se ništa ne zna za Avast 5 - valjda će biti uskoro, s obzirom na pominjanje kraja oktobra u ranijim najavama.

Ovde se mozete registrovati za Free 3-User McAfee VirusScan Plus 1 Year

Kod:
http://us.mcafee.com/en-us/affiliates/vmware/landingpages/16288.asp

Da postavim ovde pitanje, mislim da nema potrebe za novu temu. Naime, radi se o laptopu Acer 5315 (Celeron, 1gb DDR2) kupljenom preko Telekoma. Naravno, dobijeni os je Vista. Instaliran je Sophos. Medjutim, u poslednje vreme rad racunara se znatno usporio, tako da sumnjam da je rec o virusima. Kada sam instalirao NOD 3, zablokirao je i nije hteo vise da udje u os sem iz safe moda, odakle sam ga uklonio. Koji av preporucujete, a da radi :D

Skini Aviru boot ISO CD, sreži, digni sistem sa tog CD-a i nadaj se da će da poskida gamad, tj. da će nakon poskidane gamadi da se podigne računar.

Ne zaboravi da pre skeniranja podesiš da dezinfikuje, a ako ne može da renejmuje fajlove, jer će u suprotnom po difolt opciji samo da skenira i prijavljuje.

BitDefeneder 2009 Free, koji nema real time zaštitu, ali samim tim ni ne usporava komp. Za iole naprednije korisnike real time zaštita je samo gubljenje memorije i živaca.

Da li neko ima iskustva sa BitDefender Internet Security 2010? I interesuje me koliko je pouzdan AV koji ide uz ZoneAlarm 9?

Ili jos bolje pitanje, koji je najbolji Internet Security paket KIS 2010, ZoneAlarm 9 with AV ili BitDefender IS 2010? Inace koristim 7icu 64bitnu ako je to bitno.

SVE je bolje od ZoneAlarm-a...

Da li neko ima iskustva sa BitDefender Internet Security 2010? I interesuje me koliko je pouzdan AV koji ide uz ZoneAlarm 9?

BitDefender IS 2010 je za mene katastrofa:mad: Ima neki retardiran firewall koji ja nikako nisam umeo da podesim i toliko mi je picio po zivcima da sam ga posle 10 min probanja odmah:crash:
Pre cu da budem bez AV nego sa tim djubretom!!!

ipak, taj BitDefender nije bas tolikooo djubre...koristio u nekoliko navrata, doduse samo AV u free verziji uz nevoljeni ZA firewall/free i komp je, gle cuda,bez problema i virusa ostao...ipak mislim da je bolje imati bar neku nego nikakvu zastitu...

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Ova vasa hvaljena avira nije ni medju 10. I ne razumem sta ce ljudima ceo paket total security, sa sve raznim paranoicnim firewall-ovima, cistacima diskova, parental protection i slicno. Uzmite bilo koji av od ovih 10, ukljucite win firewall i poveremeno skenirajte sa HijackThis i mirni ste.

Poslednja izmena:
Top ten reviews sajt već godinama ne treba uzimati za ozbiljno :)

Top ten reviews sajt već godinama ne treba uzimati za ozbiljno :)

Odlicno receno!!!
To je po mom misljenu toliko neozbiljno izvrsen review da se to ne moze opisati-imam utisak da se vise baziraju na to kakav je interfejs i lakoca instalacije (naravno i ovo je bitno ali ne u nekoj preteranoj meri), a da se sustiniskim review-om i ne bave vec samo onako formalno:S:

BitDefender IS 2010 je za mene katastrofa:mad: Ima neki retardiran firewall
Ja ga instalirao i nemam nikakvih problema sa FW sem sto me ubio u mozak jer brise stvari bez da te pita. Zaboravio sam da iskljucim da skenira zip i idiJot mi je obrisao patch-eve i key generator-e :mad:
I ne razumem sta ce ljudima ceo paket total security
Zato sto sam imao Nod i ZoneAlarm sa AV i non-stop je smaralo. Ja kao ugasim AV u ZA a NOD se ubi od skeniranja, i ceo komp u OUT. A imam 7icu u kojoj radi samo ZA 9 a nisam nasao bez AV.
Ukljucite win firewall i mirni ste.
:D

Nego... Sta preporucujete kao IS? Hvala unapred!

Nazad
Vrh Dno