Ovo nisu prosecni matorci sa prosecnim setup-omMatorcima obično treba samo browser i VoIP aplikacije. Zbog toga moji matorci odavno nisu na Windows-u. A i mreža se nalazi iza hardverskog firewall-a koji ima integrisan AV, IDS, i AdBlcoker za slučaj da dođe neko sa uređajem koji je na Windowsu. Wireless mreža je na posebnom subnetu, i svaka IP adresa koja nije na white listi ima ograničenje od sat vremena dnevno sa limitiranim brzinama.
Pa dobro. Nije nikakav problem. Još bolje.Ovo nisu prosecni matorci sa prosecnim setup-om![]()
Za takve situcije im setupuješ permanentnu OpenVPN konekciju. Jer kad odu negde, niko ne može da im snifuje traffic što je mnogo opasnije nego izlaz na net bez antivirusa. Na taj način imaju enkriptovan internet saobraćaj što je još jedan layer zaštite + antivirusnu zaštitu bez instaliranog antivirusa bilo gde na svetu.Ako gledamo da imaju laptop koji mogu i da nose negde kad krenu to znaci da bi bilo fino da imaju i neki AV koji sprecava raznorazne gluposti.
To je još jedan razlog više za korišćenje naprednijeg routera/firewall-a, jer se onda za određeni IP raspon ili MAC adrese mogu setovati "family & kids safe" custom DNS serveri. Preko takvih DNS-ova nema pristupa vrućem sadržaju niti malicioznim sajtovima. TOR i VPN saobraćaj treba zabraniti kako bi sprečili one "iskusnije klince što sve znaju" da zaobiđu custom DNS.Ja sam video više problema sa mlađarijom ngo sa "matorcima", oni mlađi se šunjaju po internetu i downloaduju sve is svašta dok matorci ipak zentaju , strpljiviji su i priznaju ako nešto neznaju. Tinejdžeri su najgori, oni najbolje i sve "znaju".
Zumeri, nazalost, su vrlo slabo informaticki pismeni. Unistio ih pokojni Steve Jobs, njegov iOS i Guglov Android.Ja sam video više problema sa mlađarijom ngo sa "matorcima", oni mlađi se šunjaju po internetu i downloaduju sve is svašta dok matorci ipak zentaju , strpljiviji su i priznaju ako nešto neznaju. Tinejdžeri su najgori, oni najbolje i sve "znaju".
Evo ja ću da te posavetujem. Uninstaliraj to spyware smeće, i nemoj bacati pare na gluposti.Ima li neki znalac za Kaspersky AV da mi nesto vidi (saljem nekoliko ss) i posavetuje me sta i kako da uradim, podesim, odradim neko izuzece od skeniranja i prijavljivanja ... ?
ReciIma li neki znalac za Kaspersky AV da mi nesto vidi (saljem nekoliko ss) i posavetuje me sta i kako da uradim, podesim, odradim neko izuzece od skeniranja i prijavljivanja ... ?
instalirao, hvalaЗа чување лозинки предлажем Bitwarden.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari