Šta je novo?

koji antivirus + firewall

• Začetnik teme Začetnik teme Skot
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Sad cu da radim reinstlaciju sistema i s obzirom da sam nedavno pogodjen raznim glupim virusima sa weba imam instaliran Norton Internet Security 2003. E sad - to ***** mi je usporilo masinu i dizanje windowsa za jedno 50 posto te bi volio da ga se resim (to je bio jedini av+fw koji sam imao kod sebe - doslo uz plocu). Te me interesuje koji su najpouzdaniji i najnenapadni av i fw i gde da ih downloadujem? Hvala unapred

Mnogo puta raspravljano, cucesh ovde svashta, dosta mishljenja i kombinacija...

Evo ti jedna jacha i pouzdanija varijanta:

AV: NOD32
Firewall: Agnitum Outpost

Antivirus AVG 6.0 + redovan update i ZoneAlarm firewall.
Za godinu dana nisam imao ni jedan virus ili pad sistema. type;

Uz ovo i Spybot search&destory i spyware blaster + redovan update.
I nema problema. (D)

A mozes probati i AVP 4.5 PRO i AtGuard. Evo koristim AVP vec godinama, kao i AtGuard i takodje nisam imao nekih poblema sa upadima i ugrozavanjem sigurnosti ili sa virusima..

Potpuna preporuka za ono sto ti je Septimus preporucio. "Vozim" tu kombinaciju vec dovoljno dugo da mogu da ti kazem da je sjajna a ne trosi mnogo manje "litara" nego bilo sta sto je sa potpisom Symantec - Norton.
Takodje preporucujem
- Antitrojan program - Agnitum Tauscan ili Trojan Remover;
- Anty sptware program - Spybot Search&Destory ili AdAware

Redovan, barem jednom sedmicno, update se podrazumeva!

Ja sam zadovoljan kombinacijom ZoneAlarm Pro 4.5 i Kaspersky AV 4.5

BitDefender Professional

Sve u jednom
odlican 😉

moj savet je da svi koji imaju AVP 4 ili AVP 4.5 obrisu ga i instaliraju verziju 3.5 verujte mi testirao sam sa ortakom sve verzije AVP-a i 3.5 se ispostavio kao najbolji....ukratko brzi je,pronalazi i veoma dobro skrivene viruse i trojance,jednom recju verzija za svaku pohvalu sto nije karakteristika za 4 i 4.5 koji sao povrsno pregledavaju fajlove i foldere......
a sto se tice firewall-a ako imate AVP,sa njim najbolje u kombinaciji radi Kaspersky anty hacker.......

A moj savet je Panda Antivirus platinium 7.0 zasto,zato sto je najbolja najbrza.....ne davi resurse i na kraju krajeva najvece ocene dobija na svim sajtovima da nije dobra ne bi je hvalili.U okviru programa je i firewall koji je odlican.

Panda i McAfee spadaju u samo dno AV softvera, ako to nisi znao Kokose 🙂.
AVP 3.5.5. jeste dobar, a da li je bolji od 4.5 je diskutabilno. Recimo da je u osnovi AVP ostao dobar AV softver.

zeljkoBU je napisao(la):
moj savet je da svi koji imaju AVP 4 ili AVP 4.5 obrisu ga i instaliraju verziju 3.5 verujte mi testirao sam sa ortakom sve verzije AVP-a i 3.5 se ispostavio kao najbolji....ukratko brzi je,pronalazi i veoma dobro skrivene viruse i trojance,jednom recju verzija za svaku pohvalu sto nije karakteristika za 4 i 4.5 koji sao povrsno pregledavaju fajlove i foldere......
Baš me zanima šta znači 'veoma dobro sakriven virus'

kUdtiHaEX je napisao(la):
Panda i McAfee spadaju u samo dno AV softvera, ako to nisi znao Kokose 🙂.
AVP 3.5.5. jeste dobar, a da li je bolji od 4.5 je diskutabilno. Recimo da je u osnovi AVP ostao dobar AV softver.
Mislim ......kutijo gde si to procito🙂

KAV 4.5.0.48 i Sygate Personal Firewall 5.5. Koristio sam najnoviji KAV 4.5.0.94, ali mi je pravio izvesne probleme pa sam se vratio na prethodnu verziju.
Što se tiče NOD32, koji se često ovde pominje, u poslednjem broju BUG-a je vršeno testiranje nekoliko poznatih AV programa, koji su pokazali slične (odlične) kvalitete, predstavnici NOD32 nisu dozvolili da dotični program bude podvrgnut testiranju a reklamira se kao program No1. Sam taj čin mi uliva nepoverenje, bez obzira što ga ovde dosta ljudi hvali i koristi. Ne upuštajući se u kvalitet samog časopisa i izvršenog testiranja, smatram da je jedan od zadataka specijalizovanih časopisa upravo testiranje svega i svačega vezano za informatičku delatnost, a ako neko ne prihvati da se njegov proizvod nađe u tako delikatnoj situaciji, nije ni zaslužio poverenje i mesto na tržištu.

Au - da sam znao da cu da izazovem ovoliko razlicitih reakcija ... Dakl nije to sve tako jednostavno kako izgleda - ima mnogo kandidata za najbolju kombinaciju... Da me nisu potkacili virusi u par poslednjih meseci (posle 5 godina prvi put) ne bi se ni razmisljao vec bi se pouzdao u win xp-ov firewall i sigurnost stranica koje posecujem. Ali prvo mi se kompjuter gasio sam (onaj glupi virus) pa nisam moga da se otarasim search engina (reshi sa cwshrederom). i sad ne bi bas da rizikujem. Videcu neku od ovih kombinacija. Hvala svima na predlozima

evo i moja kombinacija..

NAV 2002 uz regularni update
Kerio 4
SpyBot uz regularni update
Trojan remover

dosad sa ovom kombinacijom nisam imao problema

Prava kombinacija je svakako:
1. Mozak
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Tiny Personal Firewall v2.x
9. neki AV (mislim da je kod mene PCCillin 2000) 🙂

kad smo vec kod kav 4.5 kako iskljuciti ono vrishtanje svinje kad nadje fajl inficiran virusom 🙂

Oduvjek sam koristio Kasperski AV ali kad je izasla verzija 4.0 koja je uzasno usporavala racunar presao sam na Panda Antivirus Platinum v7 koji ima i integrisan solidan Firewall. Ali sam opet presao na KAV v4.5 koji je NEPRIKOSNOVEN! Sto se tice firewalla koristim neki strasno jednostavan i dobar McaFee personal firewall v5.

nod32 i kerio 2.15 (4.x mi je nesto nestabilan :?🙂
nod radi k'o zmaj, cekira net, komp, mailove, ma sve! 😀 a kao da ga nema, tj. nit smara sa pitanjima, nit jede resurse.

kerio mi se svidja jer je jednostavan - kazes ne daj i on ne da. 😀 samo me nervira sto stablo pravila ne funkcionise kako treba. npr. ja bi voleo da moze da se zabrani sve (svi protokoli, sve adrese, svi portovi...), pa da se otvara po potrebi. recimo 'ocu da zabranim sve adrese sem jedne - morao bih rucno to da uradim. :S mi'sim mog'o bi da stavim dva range-a, al' nije to poenta. ma raumete... 😉

a mozda i ne umem da podesim. savet?

ps. mislim da sam probao skoro sve od popularnijih firewall-ova (zone, kerio 4, outpost, conseal (8signs)) i ovaj mi se najvise dopada.

Meni lepo radi F-Secure i ZoneAlarmPro...

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
kad smo vec kod kav 4.5 kako iskljuciti ono vrishtanje svinje kad nadje fajl inficiran virusom 🙂

customize
use sound effects for following events
(to bi trebalo da je to)

Kaspersky AVP v4.5

Outpost 2.0 - prilično moćan firewall, doduše zahteva dosta cimenja i prilično znanje.

Jammer - veoma mali, brz i lak za upotrebu anti-hacker utility. Filtrira mrežne pakete i blokira neke rutinske napade.

Skot je napisao(la):
...
pa kad prosecna plata ovde bude 1500E cu ga mozda i kupim
🙄

Tvoja pozicija je razumljiva, ali moraš i ti razumeti druge. Od kako je kod nas pokrenuta inicijativa za legalizaciju softvera i borbu protiv piraterije, Benchmark kao jedan ozbiljan medij, da ne kažem institucija, je stao iza toga.

Zato na forumu više nema warez-a, niti je dozvoljeno postovanje linkova sa istim, kao ni krekovima i bilo kojim drugim oblikom narušavanja autorskih prava. Toga na Internetu ima sasvim dovoljno, što će ti Google i potvrditi, ali mi jednostavno nismo i ne želimo da budemo deo toga. Otuda onakav Zonijev odgovor.

Znači svima nam je sve jasno i svi ćemo da delamo po svojoj savesti i prema svojim mogućnostima, ali to je naša privatna stvar, tj nije za ovaj forum.

Bahati [SiD] je napisao(la):
nod32 i kerio 2.15 (4.x mi je nesto nestabilan :?🙂
UPDATE: sad furam 4.0.10 kerio i deluje mnogo stabilnije. a fakat je bolji od 2.15 ima razne korisne stvari poput blokiranja popup-ova, oglasa, itd...
mada oglase ne blokira po velicini 🙄, sacu da im pisem mail. 😀

Northon antivirus, i norton intenet security...
Zadovoljan sam u potpunosti...

@Neo_Matrix
Ne kaže se Everithing nego Everything :S

Norton AntiVirus, ukljucen Live Update (nema zime)

magick je napisao(la):
...

Tvoja pozicija je razumljiva, ali moraš i ti razumeti druge. Od kako je kod nas pokrenuta inicijativa za legalizaciju softvera i borbu protiv piraterije, Benchmark kao jedan ozbiljan medij, da ne kažem institucija, je stao iza toga.

Zato na forumu više nema warez-a, niti je dozvoljeno postovanje linkova sa istim, kao ni krekovima i bilo kojim drugim oblikom narušavanja autorskih prava. Toga na Internetu ima sasvim dovoljno, što će ti Google i potvrditi, ali mi jednostavno nismo i ne želimo da budemo deo toga. Otuda onakav Zonijev odgovor.

Znači svima nam je sve jasno i svi ćemo da delamo po svojoj savesti i prema svojim mogućnostima, ali to je naša privatna stvar, tj nije za ovaj forum.

Slazem se u potpunosti i nije mi bila namera da narusavam politiku foruma. Trebao sam Zoniju da posaljem pm kao sto je i on moj zahtev trebao da komentarise preko pm-a. Znam da sam sa svojim zahtevom igrao na ivici pravila foruma i sad kad vidim da je poruka izbrisana jasno mi je da sam je presao. Nece se vise ponoviti i sto se mene licno tice vas stav podrzavam 1000%. Zato nisam nikakve linkove zahtevao da se javno postuju...

Nazad
Vrh Dno