Šta je novo?

Koji AMD procesor - AM2 socket

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,265
Daklem, krenuo sam da menjam burazerovu konfu i kupio sam matičnu i memoriju, ali se razmišljam koji proc da bocnem.
Ploča: Gigabyte GA-MA69G-S3H
Memorija: 2x1 GB Kingston DDR2 VR 667
Procesor: ?

Konfa će da bude čista multimedijalna, dakle DVD i DivX, gledanje TV-a preko Leadtek kartice, uz naravno Office/Internet.
Dakle, ništa igrice.

Šta da kupim od trenutno aktuelne ponude?
Jedino što bi moglo da bude zanimljivo je grejanje, pa su interesantni ovi od 45w.
Šta mi preporučujete za što manje para?

Poz i hvala

Po meni,izbor se svodi na sledeca 2(copy/past is cenovnika jedne firme):
AMD Athlon X2 (dual core) BE-2300 Box, Socket AM2, 1.9GHz, 2x512kB cache, HT1000, Brisbane dual-core (65nm), 45W! model, gar. 3 g ~67e

AMD Athlon 64 X2 (dual core) 4000+ Box, Socket AM2, 2.1GHz, 2x512kB cache, HT1000, Brisbane dual-core (65nm), 65W, gar. 3 god ~53e

Razlika u deklarisanom TDP-u je 20W pa vidi da li se isplati razlika od 15e u ceni.Ja bih uzeo licno low power verziju.

Poslednja izmena:
Zaista ne znam koliko bi ti low power trebalo da se greju, kad su i ovi "obični" ultra hladni? Ne računam ovaj moj, ipak je bolji cooler tu, ali eno kod devojke, 4000+ BOX (jedino što sam stavio AC MX1 pastu) radi na 34-39C u zavisnosti od opterećenja - pričam naravno o tom "multimedijalnom korišćenju", dakle ne igre, a plus je i regulisan broj obrtaja iz BIOS-a, pa se u najvećem broju slučajeva vent vrti na 950-1300rpm, ponekad samo malo ubrza, ali je uvek totalno tih. Dakle, ja ne bih davao još 15€, uzeo bi veći hard ili tako nešto za razliku u ceni...

Po meni,izbor se svodi na sledeca 2(copy/past is cenovnika jedne firme):
AMD Athlon X2 (dual core) BE-2300 Box, Socket AM2, 1.9GHz, 2x512kB cache, HT1000, Brisbane dual-core (65nm), 45W! model, gar. 3 g ~67e

AMD Athlon 64 X2 (dual core) 4000+ Box, Socket AM2, 2.1GHz, 2x512kB cache, HT1000, Brisbane dual-core (65nm), 65W, gar. 3 god ~53e

Razlika u deklarisanom TDP-u je 20W pa vidi da li se isplati razlika od 15e u ceni.Ja bih uzeo licno low power verziju.

Ovako nešto sam i ja mislio.
Videću, verovatno će da pa'ne jeftiniji.

p.s. hard i ostatak se ne kupuje, menja se samo osnova (mb + cpu + ram), ostalo ostaje (promise ata pci - optika i hardovi će preko njega)

Bilo koji 65nm. Malo troše, još manje greju. Ako hoćeš baš jeftino da prođeš imaš Semprone (65nm, jedno jezgro, skresan keš) od 27e naviše. Mada ja lično ne bih danas uzimao procesor sa jednim jezgrom.

Poslednja izmena:
Bilo koji 65nm. Malo troše, još manje greju. Ako hoćeš baš jeftino da prođeš imaš Semprone (65nm, jedno jezgro, skresan keš) od 27e naviše. Mada ja lično ne bih danas uzimao procesor sa jednim jezgrom.

Ma neću single core, ipak su dual core varijante toliko jeftine da se ne isplati uzimati sempron varijante.
Pašće 65nm X2 za najmanje para.

Nazad
Vrh Dno