Šta je novo?

Koji ADSL?

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji bi mi adsl preporučili? Do sada sam koristio sbb kablovski tako da o kvalitetu adsla i provajderima i nemam pojma ništa... na nbg sam pa me interesuju iskustva... odgovarao bi mi adsl bez ugovorne obaveze...

Ma uzeo bih i ugovor na 2 god recimo... u telekomu ima za 1500 10mb... nego me zanima koji adsl najbolje radi ako uopste ima neke razlike izmedju adsl provajdera...

Ma uzeo bih i ugovor na 2 god recimo... u telekomu ima za 1500 10mb... nego me zanima koji adsl najbolje radi ako uopste ima neke razlike izmedju adsl provajdera...

Kontam da je Telekom "najsigurniji", ali najbolje ti je da zamolis nekog moderatora da u naslov teme doda 'u Niš' :d jer ti gotovo nista nece znaciti iskustva Beogradjana i drugih.

na nbg sam pa me interesuju iskustva
Moj glas takođe ide Telekomu kao generalno najsigurnijoj varijanti. Time se izbegava "posrednički" provajder u vidu Pošte ili nekog drugog.
Ako sutra budeš možda imao neki problem sa ADSL-om veća je verovatnoća da ćeš ga lakše rešiti direktnom komunikacijom sa Telekomom nego tako što ćeš najpre cimati nekog drugog ADSL provajdera, a onda čekati da on cima Telekom.

Moj savet da uzmeš ADSL na ugovor max na 1 godinu (zavisi koji ga provajder ima) i manji paket(ako ti brzina mala možeš se prebaciti na veću brzinu dok na nižu brzinu ne možeš).

Kontam da je Telekom "najsigurniji", ali najbolje ti je da zamolis nekog moderatora da u naslov teme doda 'u Niš' :d jer ti gotovo nista nece znaciti iskustva Beogradjana i drugih.

Evo, nisam vise u Nis :p
Inace zvao sam i podneo zahtev u telekomu za 2god 1.5k din za 10mb i moci cu u bilo kom trenutku da predjem na veci paket po sadasnjim promotivnim cenama... Tako su bar rekli u korisnickom mada im ne verujem nista... :)

Ako ti je veza dobra većina provajdera će da ti odgovara. Ja sam bio kod Telekoma, Verata, Ptt-a i ni sa kim nisam imao problema baš zato što mi je veza sa centralom dobra. Ako ti često bude trebao servis nerviraćeš se ko god da je

@kloshar je rekao istinu, upravo tako ukoliko je parica dobra nema ostecenja, sve je lepo setovano na dslam-u i dobije dobar ruter nema greske na kom god da si ISP-u, u tom slucaju ti ostaje da gledas koja ti ponuda u smislu cene i dobijenog odgovara, ali to ces vec videti kad se prikljucis.
Ja ti zelim puno srece.

Evo, nisam vise u Nis :p
Inace zvao sam i podneo zahtev u telekomu za 2god 1.5k din za 10mb i moci cu u bilo kom trenutku da predjem na veci paket po sadasnjim promotivnim cenama... Tako su bar rekli u korisnickom mada im ne verujem nista... :)

Ono tvoje nbg u prvoj poruci sam mislio da je neki lokalni Niški provajder, posto ti je za lokaciju stojao Niš :D

Kad si vec u NBG, mozda mozes da koristis Targo Telekom, sto je po meni mnogo bolja varijanta nego ADSL :type:

Na zalost ne mogu targo da uzmem, nema ih tu... a hteo sam... :(

Uzeo opremu, povezao iiiiii... Ne radi... Nista novo, a? Lampica za adsl uopste ne svetli, cak ni ne treperi na ruteru... Samo zasvetli prvi put kada se upali ruter i toliko... Da li je neko imao ovaj prob?

Pa nisu ti jos pustili adsl signal.

pa zar to nisu odmah mogli da mi kazu? koliko im obicno treba da puste?

Meni su momentalno pustili, tj. dok sam došao od Telekoma do kuće već sam imao net.

Da ne otvaramo novu temu, izvinjavam se što je dižem iz mrtvih. Koji ADSL je najpovoljniji? Bitno mi je da je što jeftiniji i da ima bar 4Mb/s kao i da postoji mogućnost bez ugovora, wifi poželjan.
Niš je u pitanju.
Hvala! :)

@kloshar je rekao istinu, upravo tako ukoliko je parica dobra nema ostecenja, sve je lepo setovano na dslam-u i dobije dobar ruter nema greske na kom god da si ISP-u, u tom slucaju ti ostaje da gledas koja ti ponuda u smislu cene i dobijenog odgovara, ali to ces vec videti kad se prikljucis.
Ja ti zelim puno srece.

sve to stoji nego je glavna fora sto kad trazis mik oni demontiraju port i odma traze opremu nazad. Ne rade po propisu ja ne znam koji stojko mik onda i sluzi. I posle ponovo ko zna koliko ces da cekas za novi port i paricu i kakvi ce biti ili je to isto? Ja sam 4x puta bio da bi mi lik dao mik a da mu ne vratim odma opremu koji nisam iskoristio na kraju krajeva .... toliko se u*rao da mu valjda necu vratiti opremu. Sta njega to briga ako je i ne vratim ja placam penale.

Ко то ради? Колико знам, МИК важи 30 дана и за то време се порт не дира и можеш да одеш код било ког провајдера а тек после тога могу да га демонтирају. Враћање опреме је можда нормално за наше крајаве, ко зна колико њих би се правило да није одавде ако му дају МИК па оде код других.
Da ne otvaramo novu temu, izvinjavam se što je dižem iz mrtvih. Koji ADSL je najpovoljniji? Bitno mi je da je što jeftiniji i da ima bar 4Mb/s kao i da postoji mogućnost bez ugovora, wifi poželjan.
Тешко да има све ово. Може да буде повољан али онда мора уговор. Без уговора рачунај на веће цене а онда вероватно ни од рутера нема ништа, бар не од wifi.

Dobro, koji preporucujete onda? Nije toliko bitna cena, samo da,ne bude najskuplji. Ajd da kazem, best buy :)

@ calexx : ma okolina bg.. samo jedan lik i poslovnica. Pa da bar ne demontiraju port to bi bilo ok mogo bi da sacekam 2-3 dana dok posalju opremu. Mada to moze da se otegne i po 2 nedelje a ja necu imati net (jer nemam ruter ako vratim) a racun ce stici koliko kapiram. Sigurno je da ce net biti ok kao do sada iako promenim provajdera tj, ako ostane isti port i to sve?

Не би требало да буде проблема, осим ако није неки пилићарски провајдер. Ако остане исти порт, а дслам је ионако у Телекому и њихови људи су надлежни, једино може провајдер да прави проблем са превеликом агрегацијом или сличним лоповлуцима.
Ја сам једном мењао АДСЛ провајдера, био на Сезаму а пошто је Телеком давао прва три месеца фрај (што није лоше ако се паметно искористи бесплатна промена брзине) и wireless рутер, однео сам опрему па тражио МИК у Сезам пословници, звали су ме после сат времена да дођем, онда сам отишао у Телеком, потписао уговор и док сам стигао кући и повезао, све је радило. Наравно, претходно сам се распитао и код њих да ли имају опрему и да ли се на уговор чека. Припреме пре сваког потеза. ;)

Nazad
Vrh Dno