Šta je novo?

Koji adsl???

Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
309
Uveo sam telefon i hteo bi sad da uvedem i internet.
gledao sam nekoliko provajdera i nasao sam da eunet ima neki "2Speed tarifni paket" al sam video da smaraju sa download-ovanjem torrenta i sl a meni treba za surf download preko torrenta i voip pa bi skidao po noci a po danu da imam za voip i za surf. jel ima neko neki predlog ili da uzmem ovaj?

aj kad svi svoje hvale, Sezam da best :)

ama isti ti je djavo gde ces da uzmes... ako ti ne smeta da se vezujes ugovorom - gogo Telekom ... Ako neces da se vezujes na god. dana ... uzmi ptt ... najeftiniji je ... A svi isto rade ...

Koristio sam verat i imam sam oreci hvale, mada nisam nista lose cuo i za telekom.

moja preporuka isto ide za verat, telekom je ok ako ti nije frka da potpisujes ugovor dal na jednu godinu ili dve (nisam siguran koliko je sada)?

Poslednja izmena:
jel zna neko da mi objasni kako ovo radi :

Extra Bandwidth za VPN, Voice ili Gaming saobraćaj:
Ova opcija Vam obezbeđuje garantovani protok za željeni tip saobraćaja, u okviru izabrane brzine konekcije. Pored toga što ne podleže agregaciji, karakterističnoj za ADSL servis, izabrani tip saobraćaja će biti prioritizovan u odnosu na druge tipove saobraćaja koje ostvarujete. Extra Bandwidth usluga se ne primenjuje za 2Speed tarifne pakete. Korisnici koji odaberu Gold performanse EUnetADSL Flat paketa u mogućnosti su da koriste Extra Bandwidth usluge bez plaćanja naknade.

kako ovo pomaze voip-u da bolje radi???

PTT najjeftiniji i radi potpuno isto kao i Telekom, ne filtriraju nista, ne vidim ni jedan razlog zasto bi uopste bacao pare negde drugde, a ne moras da potpises nikakav ugovor na godinu dana...
Ovde je samo navika da svi preporucuju telekom i nista drugo jer nema nikakvu prednost, imas samo manu sto si obavezan godinu dana da ostanes kod njih i zato njih bas briga sto je SBB povecao brzine kada imaju zarobljene korisnike :)

Pre nego sto sam presao na kablovski SBB, probao sam ADSL:
EUnet (katastrofa),
SezamPro (dobro ali skupo)
PTT (dobro radi sa dobrom cenom)

Poslednja izmena:
PTT najjeftiniji i radi potpuno isto kao i Telekom, ne filtriraju nista, ne vidim ni jedan razlog zasto bi uopste bacao pare negde drugde, a ne moras da potpises nikakav ugovor na godinu dana...
Ovde je samo navika da svi preporucuju telekom i nista drugo jer nema nikakvu prednost, imas samo manu sto si obavezan godinu dana da ostanes kod njih i zato njih bas briga sto je SBB povecao brzine kada imaju zarobljene korisnike :)

Pre nego sto sam presao na kablovski SBB, probao sam ADSL:
EUnet (katastrofa),
SezamPro (dobro ali skupo)
PTT (dobro radi sa dobrom cenom)

razmisljao sam se izmedju ptt,eunet i verat pa sam trazio da li ptt blokira portove eto ti si imao pa znas tako da sam na osnovu tvog posta odlucio se za ptt.
+rep

Sto se tice Telekoma, ja sam imao problema prvih dva meseca sa zaglavljivanjem modema, i cestim resetovanjem ip adrese, ali se to posle sredilo. Sa torentima ces mozda imati problema, desavalo se ljudima, tipa da kada ukljucis utorent ili bilo koji drugi, da dodje do zaglavljivanja modema i prekida veze, i da to jedino mozes da resis fizickim resetom, odnosno gasenjem i paljenjem rutera. I onda opet, radi pola sata, i opet isto. Dok, na drugoj strani, nekima rade bez problema.

Gledaj sto se tice Telekoma neznam o cemu je rec jer ja sam u Novom Sad-u i ja imam Veratov net kod kuce na 4mb a drugarica mi je kod Telekoma i ima 2mb link, e sada kako sam skidao kod sebe sa torrenata tako sam sa istih skidao kod nje i nisam naisao ni na jedan navedeni od gore problem i uvek su torrenti picili u full-u a ima onaj rozikasti modem ((ruter) (nisam siguran staje) povezan preko utp-a!

A sto se tice PTT-a bio sam i kod njih i imao sam problema mada je to bio onaj sam pocetak uvodjena ADSL-a kod nas pa sam presao na Sezam na kojem sam bio preko tri godine dok nisu poceli da filtriraju saobracaj!

Tako ako si se vec odlucio on ti zelim svu srecu sa PTT-om. Jedina dobra stvar kod PTT-a je sto imas onaj dobar popust a sada kako radi neznam jer sam davno otisao od njih ali imam jednog komsiju koji je kod njih od samog starta i kaze da mu radi ok.

poz

Nema to veze sa filtriranjem ili nefiltriranjem....vec sa prioritetizacijom saobracaja.Ako Cisco SCE vidi application signature da ima veze sa VoIP-om....daje mu prioritet veci u odnosu na ostali saobracaj (p2p,http..itd...) .... opste zastupljena praksa (na zapadu).

Simbolican primer...pusti neki torrent u full speed-u i pokreni VoIP sesiju...i nece ti bash raditi ok,naravno zato sto je p2p klijent hogg-ovao bandwidth....tako da od garantovanog protoka za sve tipove saobracaja nema nishta.

Imaju oni objavljeno na Cisco sajtu kako izgleda njihov core (shto se adsl-a tiche).

Pomaže tako što ne filtrita VoIP saobraćaj. :d Ne mogu da vjerujem da su toliki paceri s tom reklamom.

Uzmi neki provajder koji ne blokira ništa, pa uvijek imaš "garantovan protok" za sve tipove saobraćaja. :)

Mislim da pomenuti Verat ništa ne blokira.

Poslednja izmena:
Ja sam bio kod njih, i sve zivo su filtrirali, ne verujem da su sada nesto promenili.
Torrenti nisu radili, dok za istu ili manju cenu kod drugih si imao i torrente i sve ostalo.

Kako mislish "filtrirali sve zhivo" i "sve ostalo" ... na shta mislish,ne razumem shta to znachi ....terali te na proxy ?

Ja sam bio kod njih, i sve zivo su filtrirali, ne verujem da su sada nesto promenili.
Torrenti nisu radili, dok za istu ili manju cenu kod drugih si imao i torrente i sve ostalo.

A to....pa dobro...shta je tu je....ja se drzhim privatnih tracker-a...tu ne bi trebalo da bude problema ....osim kod ovih shto imaju mali uplink.

kucja mi je eunet, posao sezam pro...mala prednost sezamu...jedino shto sam odmah zamenio njihov usb modem za ozbiljniju spravu...sa netom kod njih za godinu dana NI JEDAN jedini problem...a bash ga archimo! ogromna kolichina skinutih gb torentima, soulseek-om, wifi hot spot i konstantno nakacheni studenti...

A to....pa dobro...shta je tu je....ja se drzhim privatnih tracker-a...tu ne bi trebalo da bude problema ....osim kod ovih shto imaju mali uplink.

Ista je tehnologija i na privatnim i na javnim trackerima, tako da ti to nije neka "utjeha". :)

Oh man....would kill for your job. P2P operator i josh ti placaju za to :D

kucja mi je eunet, posao sezam pro...mala prednost sezamu...jedino shto sam odmah zamenio njihov usb modem za ozbiljniju spravu...sa netom kod njih za godinu dana NI JEDAN jedini problem...a bash ga archimo! ogromna kolichina skinutih gb torentima, soulseek-om, wifi hot spot i konstantno nakacheni studenti...

Nazad
Vrh Dno