Šta je novo?

Koji adsl ruter?

Ja imam DLink 504T. U pitanju je konfekcijski model rutera ~60e. Kod mene radi ko zmaj, a preko njega 8-10 kompova ide na net. U pocetku sam imao problema sa provajderom (Verat), potrebno je bilo da se stavi MTU na 1400. Posle flesovanja nije bilo problema. Mada video sam da se ljudi zale na netu da im se cesto restartuje ruter. To se meni ranije desavalo ali sad ne mogu da se setim kada se sam restartovao. Mozes i da razmislis i o SpeedStream ruterima, cini mi se da su prihvatljivo resenje za ~30e. Jedino sto ima 10Mb LAN.Poz

ja sam skoro uzeo Efficient SpeedStream 5861 u Netiksu za 38 evrica.Komsija i ja delimo adsl.
Imali smo malo muka da podesimo zbog nekih nestandardnih parametara na PTT-u.
Za sada router radi odlicno.Jedina mana je 10mbit/s u LAN-u.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Pa stavi switch izmedju ali i pogledaj s druge strane komsija nemoz da ti ubije masinu ako bi poceo da kopira kao sto bi u slucaju 100/1gb.

meni licno ne smeta.....on samo skida od mene,a ja od njega skoro nista (kada i nema nista 🙂 )

tako da mi ovako odgovara....

sto se tice routera za sada lepo radi posao....

OvisLink ARM-104v2 ADSL Modem Router, 4 x 10/100Mbps porta, podržava ANSI T1.413 Issue 2, ITU-T G.992.1 (G.DMT) and ITU-T G.992.2 (G.LITE) Annex A/B ADSL standarde, 8Mbps upstream i 1Mbps downstream
37.00e
Ne deluje lose barem na papiru. Jel neko koristio OvisLinkovu opremu?

Evo gledam cenovnik i samo za taj model pishe "CALL!" 🙂

A cudno mi je da je isti ruter ali za annexb 67 eura? Nisam ni siguran koja je razlika izmedju annex-a i annex-b na kraju krajeva 🙂

Ima i zanimljivih rutera firme AusLinx isto kod Albicoma, npr. Aus.Linx AL-2008P za 58 eur.

Koji biste preporucili i da li uopste postoji adsl wireless router?

ovislink

Uredjaji ove firme su odlicni,a maloprodaju za Albicom u Beogradu vrsi
www.computerdream.co.yu,
prodavnice u Nemanjinoj i Cvijicevoj.
Sloba
PS.Odgovor na prethodni post:
Pheenet BIG-01/4VA Broadband Firewall VPN ruter 1 UTP WAN + 1 RS-232 WAN / konzola + 4 UTP LAN 10/100 Mb/s - za kablovske i DSL modeme, Wireless Access Point-e i dr; VPN - IPSec with IKE key management, PPTP client, L2TP, 3DES and DES encryption, L2TP/PPTP/IPSec pass-throgh, do 32 VPN konekcije, FireWall, MAC Access filtering, IP/Packet Access filtering based on time, System log, statistics information, PPPoE, PPTP Client, DHCP Client/Server, NAT, virtual PC / server mapping (DMZ), URL blocking (Keyword, domain name, Block schedule control), Web management

Danas sam bio u NS maloprodaji Albicoma, i navodno nemaju AusLinx modele a od OvisLink-ovih imaju samo taj v3.

Ne znam da li da uzmem, sacekacu principal skinnera da javi utiske 🙂

Modem deluje dobro. POdesavanja se radi kroz web aplikaciju tako da je nezavisan od os-a. Ima gomilu nekih podesavanja za naprednije korisnike. Podrzava adsl2/2+ standarde bez flesovanja firmvera. Znaci 'oma. Mene je izasao 65 evra ali ja imam neki mali popust. Nakacio sam se bez problema na internet. Prilikom pazarenja treba obratiti paznju jos da li je annex a ili b uredjaj za analogne ondosno ISDN linije.

Poslednja izmena:
Ja sam evo kupio Planet ADE-4400A cetveroportni ADSL router. "Instalacija" teche kroz web interfejs, dosta nekih dodatnih opcija ima ali ja sam instalirao kroz wizard.

Prilichno je mali, kompaktan i lep.

Kupio sam u SAMPRO-u...

Za sada skroz zadovoljan 🙂

Speedstream 5861

Zanimaju me utisci korisnika ovog ADSL rutera, kako se ponasa i sl. Danas smo iz Netiksa uzeli jedan na revers i nikako nisam uspeo da se izborim sa njim. Jednostavno nije dozvoljavao da udjem u konfiguraciji preko http://IPADDRESS/admin_gui > uvek dobijem odgovor "404 not found".

Skinuo sam novi kernel, uflesovao ga i tada me pusta u konfiguraciju i sve je super. Postavim novi admin pass i sve prihvati. Kada mu se iskljuci napajanje, pa opet ukljuci, isti djavo - ne moze se vise u konfiguraciju preko admin_gui???

Sta to znaci, ako nestane struje, moram svaki put da mu flesujem kernel da bi mogao da pridjem konfiguraciji? Jedino ako sam ja bas 'ubo' falican primerak, ako je ovako i kod ostalih onda je ruter skrndelj nevidjeni.🙁

ja sam uzeo taj router pre mesec dana....takvih problema sam imao na pocetku,ali uradim restart kompa i posle proradi ...ne pitaj kako....

takodje,imao sam muke zive da podesim parametre za PTT,jer jedino oni shabani imaj MTU od 1400.
nestajalo nam je struje par puta i svaki put je radio bez problema.

npetar je napisao(la):
Koji biste preporucili i da li uopste postoji adsl wireless router?

Наравно да има:

http://www.pcpress.co.yu/arhiva/tekst.asp?broj=112&tekstID=5891

Ја га користим од прошле године и са фирмвером 1.0.22. UK ради одлично (не бој се радиће и у Србији са истим).

Само би требало да су цене пале у односу на прошлу годину на неких 70 евра. (провери)

Efficient Networks SpeedStream 5861

Malo sam ga kudio, a sada cu da ga pohvalim. Ruter je ustvari vrlo dobar, i moze se podesavati svaka stavka preko konzole. Ako nekome treba konzolni kabl (koji se ne dobija uz ruter) evo seme:

RJ45 - DB9F
1-2
4-3
5-5
2-7
6-8

Ako ga budete koristili za Beotel ADSL, setup je i vise nego prost. Pre svega ga treba vratiti na factory default (jer se desava da ruter iz Netiksa stigne sa vec nekim podesavanjima, sto mi je u pocetku zadalo glavobolju), zatim ucitati default vrednosti i zatim proci kroz nekoliko koraka koje nudi Easy setup: Save and reboot i to lepo radi. Mozda mu je mana 10Mbit/s za lokalnu mrezu, ali sve se resava jednim svicem. Za te pare, dobra kupovina.

Poslednja izmena:
slazem se ...od 09.05 radi bez ijednog restarta.....cak nam je 3-4 puta nestajala struja....

stao se tice 10 mbit/s...ne smeta mi uopste...manje mi opterecuje procesor... 🙂

Nazad
Vrh Dno