Šta je novo?

KOji ADSL provajder

natasa

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2011
Poena
170
Istice mi ugovor kod telekoma , pa Vas molim za savet koji provajder je sada najisplativiji.:wall:

Zašto je net onda sporiji?

Box2 adsl+fiksni na 2g. Ili ako još uvek ima akcija 3 meseca za 1din adsl, pa 4-i mesec pređeš na box.

Bilo bi lepo da li kod Fontane na Novom Beogradu imaju mrezu

Onda ne diraj Telekom jer degod da odes nece biti to to. Nego lepo uzmi neku od ovih promocija ili vidi jel ti odgovara neki tablet ako imaju za 1 din pa lepo uzmes net 20 paket i neki tablet i uzivas, pod uslovom da ti treba tablet ako ne opet mozes da ga uzmes jer mozes da ga prodas ali se bas neces nesto usreciti sa parama koje dobijes a da ga das nekome kao poklon opet mnogo bolja opcija. No na tebi je da vidis sta ti je najbolje ali da sam na tvom mestu Telekom ne bih menjao ni za zivu glavu.

Mislis da je to najbolje

Iz licnog iskustva mislim da nema bolje, mozda niza cena kod ostalih ali samo iz razloga da se namami sto vise korisnika ali po kvalititu ne mogu ni da se primaknu Telekomu. Evo ti primer: neki provajder (necemo imenovati ni jedan posto svi tako rade) zakupe link od Telekoma i onda da bi ga sto vise iskoristili i nesto zaradili uzmu pa mesto na jedan link koji primera mozeda primi 10 ljudi (mozda moze i vise ne znam) oni uzmu i naguraju 12 a neretko je i da ih naguraju vise da bi imali neku zaradu jer em daju nize cene od Telekoma pa na neki nacin moraju da nadoknade gubitak a kako ce da ga nadoknade pa samo tako sto ce da prime vise adsl korisnika nego sto im zakupljeni link dozvoljava i sta se onda desava... pa nemas zagarantovanu brzinu koju si platila, linija cesto puca ako se desi neki problem onda ti moras prvo svog provajdera da zoves pa onda oni te tretiraju kao bu*alu pa na kraju ako uvide da problem nije resiv sa njihove strane onda oni zovu Telekom kada im se cefne pa prijave problem naravno Telekom ne uzima tvoj problem da resava odmah jer su mu njegovi korisnici prioritet pa kada se njihovi korisnici srede e onda dolazi tvoj problem na red. I da da ne zaboravim kod Telekoma opremu dobijas besplatno na koriscenje tipa wifi ruter dok kod banana provajdera dobijas neki obicni jednoportni ruter a ako zelis wifi e onda moras da odresis kesu i da se latis za novcanik i da im platis iznajmiljivanje rutera i na kraju kada odlazis od njih taj ruter moras da im vratis a neretko je iznajmljivanje od 1000-2000 dinara.

Tako da ti je to jedno vrzino kola i kada udjes u nesto takvo posle ces hteti i da platis vise samo da nemas takvih problema a drugo neces moci da se resis tog provajdera dogod ti ne istekne ugovor a onda dolazi do nerviranja, svadje, bespotrebnog gubljenja zivaca i na kraju dolazis u situaciju da te do te mere vec nerviraju i da si spreman da platis i penal samo da raskines ugovor i da pobegnes od njih.

Nemoj da mislis da ce ti kod nekog drugog adsl provajdera biti isto kao kod Telekoma jer nema sanse. I da nesto rascistimo na kraju, niti radim za Telekom niti imam nekog interesa sto ih hvalim jednostavno sam prezadovoljan uslugom koju mi pruzaju.

onda moras da odresis kesu i da se latis za novcanik i da im platis iznajmiljivanje rutera i na kraju kada odlazis od njih taj ruter moras da im vratis a neretko je iznajmljivanje od 1000-2000 dinara.

Kod kog provajdera je iznamljivanje 1000-2000 din kad za te pare kupim polovan adsl router u oglasima?

A i kod Telekom-a se vraca oprema. Ti opremu dobijaš na korišćenje a ne da je imaš. Tako je i kod kablovskih, ftth I ostalih provajdera.

Ali slažem se da je Telekom najbolje rešenje. Što bi krompir kupio u Univeru kad mogu da ga kupim od seljaka na pijaci koji ga je uzgajao?

Kod kog provajdera je iznamljivanje 1000-2000 din kad za te pare kupim polovan adsl router u oglasima?

A i kod Telekom-a se vraca oprema. Ti opremu dobijaš na korišćenje a ne da je imaš. Tako je i kod kablovskih, ftth I ostalih provajdera.

Ali slažem se da je Telekom najbolje rešenje. Što bi krompir kupio u Univeru kad mogu da ga kupim od seljaka na pijaci koji ga je uzgajao?

Pa primer orion telekom je znao da trazi nadoknadu za wifi ruter, e sada jesu promenuli politiku to vec ne znam. Naravno da se svuda vraca oprema ali ako si vec resio da dve godine budes kod nekog provajdera i treba ti wifi ruter i oni to znaju onda je bezobrazluk traziti jos i pare za wifi ruter... sto telekom ne trazi nadoknadu za wifi ruter neko ako ti treba da ako ne dobijes obican i resena stvar.

To znamo mi da ima za te pare da se kupi polovan ruter po oglasima a sta je sa onim starijim ljudima koji eto dodju jer su resili da imaju net pa ne znaju ama bas nista pa ih ovi levati zavrnu, a koliko je takvih slucajeva.

... pa nemas zagarantovanu brzinu koju si platila,

Pa nema je nigde, ZAGARANTOVANE brzine se debelooooooo placaju, ne pisi kad ne znas, ovo sto mi placamo to su brzine DO pa recimo kao sto ja imam 50Mbit/s znaci nije meni(ili bilo kome) ZAGARANTOVANO da cu uvek imati tu brzinu(mada je uvek imam) vec da ce oni pustiti link DO 50Mbit za moj VDSL prikljucak, velika je razlika zagarantovano i DO xxxMbit-a.
Samo da te to ispravim.

Pa nema je nigde, ZAGARANTOVANE brzine se debelooooooo placaju, ne pisi kad ne znas, ovo sto mi placamo to su brzine DO pa recimo kao sto ja imam 50Mbit/s znaci nije meni(ili bilo kome) ZAGARANTOVANO da cu uvek imati tu brzinu(mada je uvek imam) vec da ce oni pustiti link DO 50Mbit za moj VDSL prikljucak, velika je razlika zagarantovano i DO xxxMbit-a.
Samo da te to ispravim.

(dusman13) teras mak na konac i ne odustajes od toga da ti budes u pravu i da tvoja mora uvek da bude zadnja. Ajde sada se lepo vrati pa procitaj moj post ponovo i nadam se da ces doci do zakljucka a to je da ono sto placas da to i dobijas a ne da placas u tvom slucaju net 50 a da ne mozes da izvuces ni 40... a to sto svima pise DO je samo ogradjivanje provajdera ako je parica losa pa ne moze da korisnik izvuce vise iz nje ali problem dolazi kod pilicarskih provajdera koji ti prodaju muda za bubrege gde platis net 20 a ne mozes da na kraju izvuces ni 12 mb net ali ne znato sto je tvoja parica losa nego zato sto su pilicari nabili vise korisnika nego sto to link moze da izdrzi.

Cuj, ja nisam nikakav dusman13 dosadni ste pojedinici sa tom glupom pricom pa cu da je batalim, sta ti nije jasno u mom postu CITIRAO sam te covece, alo sta je tvoj problem???
Jesi ti napisao onaj citat iz mog predhodnog posta, ja sma se samo osvrnuo na to sta znaci ZAGARANTOVANA, a ti pisi brate sta hoces lupaj tvoje pravo lepo sam te citirao, sta je problem, BTW, nick mi je enraged, zovem se Bojan ukoliko te interesuje, ali to nije bitno jer nije tema.
Olabavi pogresio si nista strasno, pogresim i ja sta se brecas, ucis od pametnijih i cao znas za sledeci put, ne samo ti vec svi(kao i ja naravno) nisam ja najpametniji niti znam sve na ovom svetu, upravo danas naucih neke stvari oko mojih kola(no nije to tema).

(dusman13) teras mak na konac i ne odustajes od toga da ti budes u pravu i da tvoja mora uvek da bude zadnja. Ajde sada se lepo vrati pa procitaj moj post ponovo i nadam se da ces doci do zakljucka a to je da ono sto placas da to i dobijas a ne da placas u tvom slucaju net 50 a da ne mozes da izvuces ni 40... a to sto svima pise DO je samo ogradjivanje provajdera ako je parica losa pa ne moze da korisnik izvuce vise iz nje ali problem dolazi kod pilicarskih provajdera koji ti prodaju muda za bubrege gde platis net 20 a ne mozes da na kraju izvuces ni 12 mb net ali ne znato sto je tvoja parica losa nego zato sto su pilicari nabili vise korisnika nego sto to link moze da izdrzi.
dusman13 do poslednjeg zareza i tacke:
Cuj, ja nisam nikakav dusman13 dosadni ste pojedinici sa tom glupom pricom pa cu da je batalim, sta ti nije jasno u mom postu CITIRAO sam te covece, alo sta je tvoj problem???
Jesi ti napisao onaj citat iz mog predhodnog posta, ja sma se samo osvrnuo na to sta znaci ZAGARANTOVANA, a ti pisi brate sta hoces lupaj tvoje pravo lepo sam te citirao, sta je problem, BTW, nick mi je enraged, zovem se Bojan ukoliko te interesuje, ali to nije bitno jer nije tema.
Olabavi pogresio si nista strasno, pogresim i ja sta se brecas, ucis od pametnijih i cao znas za sledeci put, ne samo ti vec svi(kao i ja naravno) nisam ja najpametniji niti znam sve na ovom svetu, upravo danas naucih neke stvari oko mojih kola(no nije to tema).

Ja bih rekao da si ti taj dusman13, nego ovde provociras kao sto je i taj radio koliko vidim po njegovim postovima koji su isti kao tvoji, klasicno provociranje u dusman13 fazonu.
PROVALjEN SI!!!!

Nazad
Vrh Dno