Šta je novo?

Koji adsl provajder?

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Preselio sa se, bio sam na SBB koji je bio los za igranje i sad bi na adsl ali mi je ping najbitniji....znaci recite mi neke utiske koji je dobar u centru BG za igranje

Moja preporuka Beotel.

Beotel, Sezam, YUBC... Na njih se korisnici nizu žalili, pod uslovom da sami nemaju problema zbog centrale ili instalacija (Telekom) ili nečeg trećeg što nema veze sa samim provajderom.

Hvala zmaju 😀 nesto sam se razmisljao o telekomu, 512 im je 1800din naspram 2400 kod ostalih, zna li ko kakvi su pingovi na njemu? I koliko se ceka na uvodjenje, i kod ostalih, ne samo za telekom?

1800+PDV=2124 dinara.Telekom nekako uvek zaboravi da uracuna porez u cene,ali posto su uvek bili skloni prevarama svake vrste ocekivano od njih 🙂 .

Pa to je opet jeftinije od ostalih 🙂

Ako valja Telekom, onda je to najbolji izbor 🙂

ja sam na telekom adsl-u i nemam nikakvih zamerki. Ako si student, na eunet-u daju popust ali se kod njih dugo ceka na ukljucivanje. Na telekomu se ceka 15-ak dana, barem je kod mene bilo tako.

Beotel...Jos ako si student imas popust!

Valjda cu diplomirat u martu, dosta je bilo studiranja, treba pare da se prave 😀 . Razmisljam ozbiljno o telekomu, odgovara mi cijena i treba mi brzo uvodjenje, imam neku vezu tamo pa cu valjda moci da ubrzam to, ali sve to pada u vodu ako su im losi pingovi

offtopic: zasto je Prvi Srpski rankovani Battlefield 2 server hostovan u Holandiji?

Zato sto BF2 rankovani server ne moze biti hostovan u Srbiji, steta zbog pinga ali tako je

Ispravka, 512 je ipak 1800 din sa uracunatim pdv prva 3 mjeseca, posle je 2100

A što se sharing-a tiče?
Ja sam dobio uslove ovih dana (zamenili centralu) i sada ne znam šta da uzmem, tj kod kojeg provajdera.
Sa ADSL-om ne znam šta bi toliko dobio osim mnogo više spotova i 'zike.
Dobro bi mi došla iskustva kako vam rade razni torrenti i eMule-ovi kod domaćih provajdera...

Moje iskustvo sa Sezamom je za sada odlicno. Za 10 meseci koliko koristim njihov 256flat paket, bilo je malih zastoja, nista strasno. P2P radi odlicno, skinuo sam preko 100 filmova, prezadovoljan sam. Pre mesec dana je bilo problema sa P2P, ali se ispostavilo da su oni softverske prirode, tako da opet radi veoma dobro.

Ja sam na Nobee.net-u i zadovoljan sam. Ne znam koliko ti to znaci P2P i nije bas najbolji inace ovako je protok skoro konstantan na 27-28KB. Za poslednjih 7 meseci koliko koristim njihove usluge bilo je 3 ili 4 prekida sa radom na par sati. Sve ovo kosta 1350 dindzi mesecno(256Kb/s, Flat).

Po milioniti put-Beotel evo i zasto-jako dobar ping(counter strike,raven shield ,fear,trackmania,wow),ne filtriraju portove tako u svako doba dana nocji radi p2p,torrenti download punom brzinom,jedina zamerka je na racun TP zato sto nekad treba da zoves pola sata da bi dobio,jel je onaj automat retardiran i dosta cesto se zabaguje,npr pocne da odbrojava do javljanja operatera 10,9,8.....4,3,3,3,3,...i tako u nadogled....ili kad zovnes javi se automat i kaze ako hocjete podrsku pritisnite 1 ako hocjete bla bla bla pritisnite 2 ,ja pritisnem 1 cekam par sek i automat opet ako hocjete podrsku protisnite 1 ja opet 1,i kad posle pogledam broj koji sam okrenuo vecji je nego da sam zvao mars:d
hvala bogu pa sam za ovih 1+god samo 5-6puta zvao teh pod.,nije bilo potrebe
@nikolaf7
imas odve brdo tredova sa istom tematikom,procesljaj malo😉
poz

Poslednja izmena:
M!ST!CX, ajde ne budi lenj i prijavi i ti ovaj problem sa automatom, ja sam vec pre nedelju dana prijavio Zarku koji je glavni u podrsci, stvarno je automat udaren u mozak, prvo ne hvata normalno tonske brojeve, a drugo kod ovog automata moras da sacekas da cujes sve opcije pa tek onda da ubacis ponudjeni broj, ili jednostavno da udaris po kecu ili po nuli i da opaljujes sve dok ne cujes da si dobio odbrojavanje za operatera. Ili ce te ukoliko nisi uleteo unutra vrteti sa izborom u krug.
A kad udjes unutra, i kad pocne da odbrojava u nazad, i kad zavrsi sa odbrojavanjem ili ostanes sa mrtvom vezom ili te vrati na izbor ponovo.
Uzas toliko je frustrirajuc automat da je to strasno.

M!ST!CX, ajde ne budi lenj i prijavi i ti ovaj problem sa automatom, ja sam vec pre nedelju dana prijavio Zarku koji je glavni u podrsci, stvarno je automat udaren u mozak, prvo ne hvata normalno tonske brojeve, a drugo kod ovog automata moras da sacekas da cujes sve opcije pa tek onda da ubacis ponudjeni broj, ili jednostavno da udaris po kecu ili po nuli i da opaljujes sve dok ne cujes da si dobio odbrojavanje za operatera. Ili ce te ukoliko nisi uleteo unutra vrteti sa izborom u krug.
A kad udjes unutra, i kad pocne da odbrojava u nazad, i kad zavrsi sa odbrojavanjem ili ostanes sa mrtvom vezom ili te vrati na izbor ponovo.
Uzas toliko je frustrirajuc automat da je to strasno.
Ok,prijavicju,nije mi to pre malo na pamet:wall:

Poslednja izmena:
Ja sam dobio uslove ovih dana (zamenili centralu) i sada ne znam šta da uzmem, tj kod kojeg provajdera.

Pozdrav komsija, dobismo i mi (Borca) ADSL konacno 😀
Ja sam se prijavio kod sezama jos davno, davno i zovnuse me pre neki dan da me obaveste da ce se uvoditi ADSL za dve nedelje, medjutim kad sam pogledao cenovnike malo bolje odustao sam od njih i danas sam u Beotelu potpisao ugovor i sad cekam ...
Sezam jedini uzima pare za setup, i to 2000 din, a ako hoces i ruter onda je to 3000 i nesto, a ja sam danas dobio od beotela besplatan ruter i naravno ceo setup je besplatan. Mene je to posebno iznerviralo jer nameravam da kupim svoj ruter a oni traze da im dam 2000 bez obzira uzeo njihovu opremu ili ne.

Pozdrav "Tomo" 🙂
Hvala puno na info-u za ruter, skoro da zaboravih na to.
Nego, jel taj ruter zauvek ostaje njihova oprema ili posle određenog vremena (npr. 2g) postaje tvoja?

a ja sam danas dobio od beotela besplatan ruter i naravno ceo setup je besplatan
cek cek prvo kako to da si dobio router kad ih nemaju vise(znam posto je ortak kad je prelazio na beotel[pre par meseci] imao problem posto nisu imali router a on je na win x64 pa nije postojala druga mogucjost,modem nema drivere za x64,pa mu je na kraju neki lik iz beotela na "crno" doturio router,posto ih inace ne daju obicnim korisnicima odavno) i kako to da si ga dobio za dz posto znam da se router u beotelu placja 1000din?
Da li to znaci da su ponovo dobili routere i da se vise necje placjati za njih?i reci mi molim te koji si router dobio?
p.s. ne kazem da lazes,samo bih voleo ako bi moga da mi pojasnis malo🙂
poz

Ma koji ce vam modem od Beotela!?Nije ni za k****!Brat i ja smo imali problema, posto smo bacali signal na 2 kompa sve dok nismo uzeli zasebno US Robotics modem i zasebno ruter.Modem koji se dobija od beotela(mi smo dobili neki ASUS) je krshina teska i bacili ga posle 2 dana!

A za ruter je mislim bezveze dati 1000din, koji nije vashe vlasnistvo vec se po raskidu ugovora vraca.Mislim da je bolje kupiti ruter sa strane.Jes da das malo vishe para, ali ipak je tvoj i znas sta si kupio.

@SuperStarr : pojma nemam, nisam ni pitao 🙂

cek cek prvo kako to da si dobio router kad ih nemaju vise(znam posto je ortak kad je prelazio na beotel[pre par meseci] imao problem posto nisu imali router a on je na win x64 pa nije postojala druga mogucjost,modem nema drivere za x64,pa mu je na kraju neki lik iz beotela na "crno" doturio router,posto ih inace ne daju obicnim korisnicima odavno) i kako to da si ga dobio za dz posto znam da se router u beotelu placja 1000din?
Da li to znaci da su ponovo dobili routere i da se vise necje placjati za njih?i reci mi molim te koji si router dobio?
p.s. ne kazem da lazes,samo bih voleo ako bi moga da mi pojasnis malo🙂
poz

Ma opusteno .... evo ovako - mene kao sto sam vec rekao ta oprema nije puno ni zanimala jer nameravam da kupim svoju da bih delio net sa komsijom, ali kad sam otisao tamo juce covek pita hocete li modem ili ruter. E sad, postoje 2 vrste rutera - neki polovni i valjda losiji koji su dzabe (taj sam ja uzeo :d ) i neki koji su novi i kao bolji i oni su 1300 din (mislim da je rekao 1300 nisam bas siguran). Evo sad si me naterao da ustanem i otvorim kutiju i malo bolje pogledam sta sam uzeo 😀 - na ruteru ne pise ama bas nista osim ADSL router i nekog seriskog broja, dolazi u nekoj crvenoj kutiji na kojoj opet ne pise marka. Jos juce sam shvatio da to definitivno nije ono sto meni moze da koristi duze vreme osim za neku kracu improvizaciju jer ima 1 UTP i 1 USB port znaci ko zna kako ce taj net raditi na 2 racunara a LAN i da ne spominjem (ustvari ne bi trebalo ni da moze da se ostvari LAN preko njega, zar ne ?) al da je ruter jeste, cak i pise na njemu :d
Mozda je onaj sto se placa bolji i mozda ima 2xUTP, isto ne znam ni kakav to ruter sezam daje posto na kraju kad se sabere sa setupom ispade 3000 i nesto .... ako neko zna ne bi bilo lose da nam kaze ?

Ma koji ce vam modem od Beotela!?Nije ni za k****!Brat i ja smo imali problema, posto smo bacali signal na 2 kompa sve dok nismo uzeli zasebno US Robotics modem i zasebno ruter.Modem koji se dobija od beotela(mi smo dobili neki ASUS) je krshina teska i bacili ga posle 2 dana!

Malo off topic pitanje - zasto ste uzeli zasebno modem i ruter, zasto ne ADSL ruter tj. all in one ?
I nadam se da niste bukvalno bacili onaj njihov, ima u ugovoru neka stvaka koja spominje neko placanje ... :-devil-:

Poslednja izmena:
^Pa zato sto nije bilo u tom trenutku!:smash:
Ma nismo bukvalno bacili, tu je on negde...😀

Mada sad je taj US Robotics router zamenjen sa NETGEAR Wireless-om!🙂

Inace sve pohvale za Beotel ADSL.

Takodje, topla preporuka za Beotel ADSL. Nisam hteo da budem pristrasan u prvom postu u ovom threadu, ali kad ste svi krenuli da hvalite svog konja... :d Ping odlican i sto je jako bitno, konstantan (igram Battlefield 2 online, zaista nemam zamerki), ne filtriraju P2P iako imaju opremu za tako nesto (licno video), svega 5-6 prekida u radu od sredine 2005. godine od kada koristim Beotel ADSL...

Srđane trebalo bi da se uskoro postavi nova verzija drajvera za Asus modem u download sekciji Beotel-a.
Tom^Cat kada ima Beotel daje fizičkim licima taj bolji (koji se plaća 1300din.) besplatno kada lepo ih lepo zamoliš naravno na korišćenje dok traje ugovor.
Od 18-OCT-2005 19:43 koristim Beotel i bilo je samo dva prekida, jedan kod premeštanje opreme u nove Beotelove prostorije, a drugi kada je (skoro) sva oprema za ADSL na centrali Zvezdara pukla tako da zaslužuju preporuku.

^Hvala, ali vec duuuze vreme ne koristim taj asus, niti planiram!🙂

Imam slicnu dilemu sto se tice ADSL provajdera. Izgleda da mi nema druge nego da sa kabla predjem na ADSL. Radi se o pingu koji mi je postao katastrofalan na kablu i nema tendencija da ce to biti sredjeno. Imam uslove, centrala mi se nalazi na 100-200 metara od zgrade pa me interesuje koliko ce to uticati na kvalitet veze u pozitivnom smislu?

Najbitnije u svemu tome jeste PING radi online igranja! Konkretno, koliki je i da li je stabilan? Da li bih mogao da zamolim nekoga ko ima ADSL da pinguje sledece adrese:

84.244.162.128

193.93.45.89

81.19.208.70

Hvala! Moze i bilo koja od ovih, ne mora sve tri.

Ima li smisla uzeti neki drugi provajder osim Telekoma? Konkretno, kada sam zvao Sezam da proverim mogucnosti, ubise se da me nateraju da uzmem ADSL kod njih... sto me je prijatno iznenadilo...

Poslednja izmena:
84.244.162.128 - 63ms
193.93.45.89 - 65ms
81.19.208.70 - 67ms

Beotel 512/128 . Sve preporuke za Beotel kao provajdera .

Poslednja izmena:
84.244.162.128 - 74ms
193.93.45.89 - 76ms
81.19.208.70 - 76ms
Beotel 256/64

Nazad
Vrh Dno