Šta je novo?

koji Access Point + kabl

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
U drugom threadu sam dobio savet i odluchio se za varijantu AP + povezivanje kablom na isti pa me sada interesuje koja bi oprema bila bolja/isplatljivija za kupiti.
Što se tiče APa dobio sam savet da bi bilo dobro da uzmem TPlink tako da su mi od njih ova dva modela došla u obzir:

TP-Link TL-WR542G Wireless Broadband Internet Router 11 / 54 Mb/s, 802.11b/g eXtended Range (TM) Atheros chip, 1 WAN + 4 LAN porta - RP-SMA(ž) konektor za eksternu antenu, domet 2-3 veći od standardnih WLAN uređaja, 64/128/152-bit WEP, WPA, WPA-PSK, TKIP/AES kriptovanje i autentifikacija, Firewall, Access Control List filtering, NAT, DHCP, PPPoE, Virtual server, DMZ, VPN pass-through, Flow Statistics, Web management, Quick Setup Wizard

ili

TP-Link TL-WR642G Wireless Broadband Internet Router 11 / 54 / 108 Mb/s, 802.11b/g Super-G + eXtended Range (TM) Atheros chip, 1 WAN + 4 LAN porta - sve ostalo kao kod modela TL-WR542G

a kabl mi treba neki da prevali jedno 35-40 metara između 2 zgrade i preživi -15 i +40 stepeni, vetar, sneg, kišu. Gledao sam neki od ovih samonosećih kablova u netiksu ali nisam siguran šta mi je potrebno od toga i koja je razlika između UTP, STP, FTP, SFTP kablova.

Vrh Dno