Šta je novo?

Koji 55" OLED TV do 3000e / 65" OLED do 4000e?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
naslov sve govori... Elem, grom mi spalio moj vjerni Panasonic PS 50 G10 plazma TV, pa hoces-neces, moram da predjem na nesto bolje... I onda zelim da castim sebe sa necim znatno boljim, sto nece brzo pregaziti vrijeme...

Par pitanja:

1. Koliko kontam, izbor se svodi samo na LG. 55" je OK dijagonala, ali to je samo malo vece od ovoga sto sam do sad imao. Cijenom su mi dostupni, ali bih rado razmotrio 65", kao naredni korak, no nemam pojma koliko se krecu?
2. Koja su realno prednosti i mane zakrivljenih displeja? Nesto mi je to kao gimmick, naizgled nepotrebno, ali mozda grijesim?
3. Sto se tice kvaliteta slike, da li su proslogodisnji LG OLED modeli skoro isti kao ovogodisnji?

- ne vidim prednost zakrivljenih, uvek bih uzeo ravan
- mnogo je lakse proizvesti 55" pa su 65"tice dramaticno skupe
- meni svi OLED izgledaju isto/slično, prvi koje sam video su imali dramatično dobru sliku, nema tu šta mnogo da se unapredi

Meni je (na sreću samo privremeno) zakazao PS64F8500 pa sam par dana ozbiljno razmarao OLED, srecom jos uvek ima delova za pokrivanje garancije (main board).
Da sam morao, kupio bih najpovoljniji ravni 55", to je LG, ne secam se tacnog modela, u ekranima nisam video razliku sto mi je jedino vazno.

Poslednja izmena:
Ovaj 910V je jedini FullHD, valjda, ostali su UHD, i to je bitan razlog da se ide na jace modele. Ostalo mislim da su finese, ali bas su preskupi 🙁
Nisam znao da skupljih modela ima i u flat variajnti, sry. Pretpostavio sam da ako su jeftiniji cruved da ce i ostali biti, logikom da je to "dobra stvar" 😉

- ne vidim prednost zakrivljenih, uvek bih uzeo ravan
- mnogo je lakse proizvesti 55" pa su 65"tice dramaticno skupe
- meni svi OLED izgledaju isto/slično, prvi koje sam video su imali dramatično dobru sliku, nema tu šta mnogo da se unapredi

Meni je (na sreću samo privremeno) zakazao PS64F8500 pa sam par dana ozbiljno razmarao OLED, srecom jos uvek ima delova za pokrivanje garancije (main board).
Da sam morao, kupio bih najpovoljniji ravni 55", to je LG, ne secam se tacnog modela, u ekranima nisam video razliku sto mi je jedino vazno.

http://www.lg.com/us/oled-tvs
bas sam preletio ponudu, ali mi se cini da su curved i flat sad ~ isti sa cijenom za slicne modele/dijagonale. Mozda za 65" curved i igra neku ulogu, ako nista, a ono zbog refleksija. Ali opet, ne pricam iz iskustva.

Preporucili su mi ovog lika, osjetno jeftiniji od svega ostalog sto sam gledao, samo da vidim ima li sta od 65" i modela za ovu godinu (ipak je LG 55EG920V model za 2015, ma sta tamo pisalo)
https://www.kupujemprodajem.com/LG-i-SAMSUNG-u-Beogradu-isporuka-ODMAH-12226945-oglas.htm
Ne znam koji modeli imaju podršku i šta od toga ima kod nas. Ali ako se častiš gledaj da podržava HDR.
mislim da svi LG-evi 4k OLED modeli ove godine podrzavaju HDR, a i ovaj UHD Premium ili Dolby Vision ili kako vec ga zovu 🙂

Svi UHD LG televizori imaju HDR pro osim modela UH640 kojie nema. Počev od serije UH77 svi imaju HDR SUPER i Dolby digital. Model EG910 je jedini FHD oled koji nema HDR, dolby digital ni Color prime pro za razliku od ostalih OLED modela koji imaju sve to i u 4K rezoluciji su.

Prošlogodišnji modeli nisu ni malo isti, ovogodišnji poseduju znatno kvalitetnije filtere i procesore slike. Svi nedostaci sa prošlogošinjih modela su otklonjeni i unapređeni. Imajući u obzir da je OLED tehnologija do skoro prisutna na trištu dosta brzo sve to napreduje i usavršava se pa samim tim smatram da će uprkos tom rastu padati i cena kako bi svima nama bio dosta pristupačniji 🙂

Što se tiče kupovine samog OLED'a nećeš pogrešiti za bilo koji model iz 2016.

pa sad si me natjerao da još jednom razmislim. Prošlogodišnji LG 55EG920V imam za 2300 eur (istina, morao bih iz Podgorice u BG za njega da dođem, i nemam pojma kako bih prošao sa carinom i ostalim). Ovogodišnji LG OLED55B6J imam za 2950 u Podgorici, kao i LG OLED55C6V za 3025e. Smatraš li da ta poboljšanja vrijede cirka 700e razlike? Koji su to nedostaci sa prošlogodišnjih modela koji su otklonjeni i unaprijeđeni? Neki dobar link na kojem bih mogao da se informišem?

I za 65" modele, nema ih ni za recimo 4500e u SRB?

Vidi sa nekim prodavcima na KP (vecim, sa puno ocena) da li mozda isporucuju na neki nacin u CG, verovatno bi ti se isplatilo, ako moze. Bio je jedan 65" model za 4000e u BG, ali posto me nije konkretno interesovao, nisam ni pitao da li ga stvarno ima na stanju i od kada je ta cena 🙂 (55eg910v je recimo mogao ispod 1500e da se nadje tokom leta! sada ne moze ispod 1600e sa cenkanjem)

Imas 55eg920v za 2000e trenutno. I ako vec ides za BG, razmisli da odes i do Segedina, moze te 55eg910v izaci SA carinom oko 1500-1550 (doduse +gorivo do Segedina/Beograda)

Imaju nekada u HU dobre akcije, tada vredi uzeti OLED TV.

910v je 1080p, kad vec uzimam, uzecu 4K. Kao sto vidis, ne samo to, nego bih radije 65" uzeo, ali eto, vidjecu po KP da bunarim (nemam iskustva, tek sam se nedavno i registrovao)

910v sam pomenuo da se vidi raspon cena, jer sam ja njega gledao.

Vidi sa Mikijem sa KPa (ne znam da li moze da se postavlja link?), iz BGa je i kod njega i Samsung i LG dobijaju servis kod nas. Mozda moze nesto i do CG da radi.

I cenkaj se!

Mikija sam prvog kontaktirao, po preporuci! Imao je ok cijenu za 920v, 2300e, ALI za ovogodisnje modele ne da dere, nego ubija. Recimo LG OLED 55B6J oko 3000e, sto je vise nego sto bi me legalno izasao u prodavnici u Podgorici, a kod jednog drugog prodavca na KP je cijelih 650e jeftiniji (i to bez cjenkanja)!

Poslednja izmena:
Mikija sam prvog kontaktirao, po preporuci! Imao je ok cijenu za 920v, 2300e, ALI za ovogodisnje modele ne da dere, nego ubija. Recimo LG OLED 55B6J oko 3000e, sto je vise nego sto bi me legalno izasao u prodavnici u Podgorici, a kod jednog drugog prodavca na KP je cijelih 650e jeftiniji (i to bez cjenkanja)!

Pa zar ne bih mogao nesto da uradis preko Tehnomax-a. Ja sam letos gledao cene televizora u Zelenici, cene su identicne kao na KP-u. Jos dobijes fiskalni racun i 5 god. garancije.

dobio sam sad ponudu na KP:
65EC970V 4200
65B6J 4400
65EF950V 4000

poci cu i do Tehnomaxa, Neptuna i ostalih, bas da vidim, ali sam prilicno sumnjicav...

evo okvirne ponude koju sam dobio od jednog dobavljaca iz CG:

LG OLED65B6J ~ 5300,00 eur
LG OLED65C6V ~ 5400,00 eur
LG OLED65E6V ~ 6000,00 eur

65B6J je 900 eura skuplji nego na KP, sitniiiica...

Ali TV sa KPa iz Srbije nemas sanse bez carine/PDVa da prebacis u CG. Nema ni povracaja PDVa iz Srbije od nasih KP prodavaca! (mozda je neko izuzetak, ali 99.99% nema sanse)

Ja ti predlazem da sacekas i pratis HU/AT ponude/promocije, mada pre Black Friday otprilike verovatno nece biti nesto. Mozes mnogo jeftinije proci, samo sto moras sam ici po to.

dobio sam sad ponudu na KP:
65EC970V 4200
65B6J 4400
65EF950V 4000

poci cu i do Tehnomaxa, Neptuna i ostalih, bas da vidim, ali sam prilicno sumnjicav...

evo okvirne ponude koju sam dobio od jednog dobavljaca iz CG:

LG OLED65B6J ~ 5300,00 eur
LG OLED65C6V ~ 5400,00 eur
LG OLED65E6V ~ 6000,00 eur

65B6J je 900 eura skuplji nego na KP, sitniiiica...

UH. Bas ogromna razlika. :shock:

Pa da, ovo su ti realne cene sa KP-a. I budi oprezan kod koga kupujes.

E sad si na slatkim mukama.:wall:

Sta odabrati

Pa zar ne bih mogao nesto da uradis preko Tehnomax-a. Ja sam letos gledao cene televizora u Zelenici, cene su identicne kao na KP-u. Jos dobijes fiskalni racun i 5 god. garancije.
eto se ispostavilo da si u pravu! Imaju na stanju 910v (proslogodisnji model, samo 1080p, na 55" vidim pixele kad se vrti LG logo i sa 2 metra!), 920v (malo primamljivije, ali i dalje 55") i 65EG960V! Eeee, to je vec nesto. Istina, proslogodisnji model, ali 65", sa cijenom koja mi je prihvatljiva (nesto preko 4000e za kesh). Garancija nije 5, nego samo 2 godine (kazu da jednom godisnje bude neka akcija sa petogodisnjim garancijama, ali to se nikad ne zna kad ce biti, mada najcesce oko NG). I to je jedan jedini 65" OLED u CG koji se prodaje, uvjeren sam 🙂
E sad, taj je curved, po svemu sto sam citao, to je gimmick, radje bih flat. Imali su i flat, po istoj cijeni, ali prosao, ***. Bonus za flat je sto, koliko ja znam, LG proizvodi flat OLED tek od ove godine, tako da je to garant bio noviji/bolji model.
Rekose i da u okobru ocekuju jos nekoliko 65" modela, ali cijene ce biti dosta jace, a ne znaju ni koji ce biti modeli, ni koje cijene.
No, sad citam iskustva sa avforums, ima dosta da iscitam, ali da ima problema, ima, a ovlasteni servis nam je tako dobar, da moja Panasonic plazma lezi kod njih od kraja maja, i jos uvijek ne znaju mogu li je opraviti (vrisnula ploca od groma, a eto jos nemaju pouzdanu info moze li se ta ploca nabaviti ili ne). Zato bi mi 5 god garancije bilo izuzetno bitno, jer je rok za popravku 15 dana...
https://www.avforums.com/threads/lg-eg960v-owners-and-discussion-thread.1948687/page-309

Ali TV sa KPa iz Srbije nemas sanse bez carine/PDVa da prebacis u CG. Nema ni povracaja PDVa iz Srbije od nasih KP prodavaca! (mozda je neko izuzetak, ali 99.99% nema sanse)

Ja ti predlazem da sacekas i pratis HU/AT ponude/promocije, mada pre Black Friday otprilike verovatno nece biti nesto. Mozes mnogo jeftinije proci, samo sto moras sam ici po to.
pa da, prevoz je najveci problem. Ne samo zbog carine i povracaja PDV-a, nego i fizicki: vozim Mini Cooper S 😀 , a ne znam da li to cudo moze stati i kad oborim sjedista. Cak stavise, prilicno sam siguran da bi bilo problema bar po jednoj od dimenzija
UH. Bas ogromna razlika. :shock:

Pa da, ovo su ti realne cene sa KP-a. I budi oprezan kod koga kupujes.

E sad si na slatkim mukama.:wall:

Sta odabrati

vise kako transportovati, nego sta odabrati. Ali eto, mozda se odlucim za ovaj jedan koji imam u Podgorici... Jos mi se ne svidja sto im je to jedini, izlozeni, radi non stop. Prodavacica prvo kaze da su ga dobili sredinom ljeta, a onda kaze prije 15 dana... Prije ce biti opcija 1, ako ne i duze 😛

Model koji je izlozen ne uzimaj, sem ako ne daju 30+ % popusta, pa da ga pregledas dobro jedino.

Javi sta si odlucio i kako sluzi obavezno 😀, ja cekam da nama LG ponudi dobre cene za OLED (preko firme..), pa bi uzeo i za sebe mozda, ali ne po ovim cenama 🙁

Ја бих пробао и код Техноплуса. Цене су приближне хрватским и скоро све може да се увезе али се на робу чека као на Годоа. Требало им је пет месеци да ми испоруче шпорет Electrolux EKI6771DOX али је то једини такав уређај у Црну Гору.

Model koji je izlozen ne uzimaj, sem ako ne daju 30+ % popusta, pa da ga pregledas dobro jedino.

Javi sta si odlucio i kako sluzi obavezno 😀, ja cekam da nama LG ponudi dobre cene za OLED (preko firme..), pa bi uzeo i za sebe mozda, ali ne po ovim cenama 🙁
e pa il taj, il da gledam i dalje filmove na ovom 22" Samsung monitoru, koji je TN i star jedno 10 godina 😛
Il da cekam... i cekam... i cekam... 😛

lagano prakticno niko na KP ne moze da mi ponudi cijene kao Tehnomarket, a dje mi je carina, pdv, cimanje oko i troskovi prevoza... imam 950v za 4000e, al u Subotici...
Ја бих пробао и код Техноплуса. Цене су приближне хрватским и скоро све може да се увезе али се на робу чека као на Годоа. Требало им је пет месеци да ми испоруче шпорет Electrolux EKI6771DOX али је то једини такав уређај у Црну Гору.

tehnoplus nema LG u ponudi uopste, ako pricamo o onom preko puta Okova na Starom Aerodromu. Al mi je zanimljivo za koje pare moze da se uzmu 65" LCD-i - vec od 1350e cirka. Zaboravih brend, al neki od onih starih poznatih (ne Grundig, nego japanac neki)

Sad se sjetih, Hitachi je ~1300e za 65"

Nego, kakva je situacija u SRB sto se garancija tice? Ovamo samo 2 godine, a ne daje mi se 3000-4000 eura za nesto sto ne samo sto ima tako kratku garanciju, nego mogu da imam zestokih problema, jer je servis vise nego ocajan (servis Djecevic prakticno ima monopol u CG, oni su ovi isti sto mi Panasonic plazmu drze skoro 5 mjeseci i jos uvijek ne znaju pouzdano moze li se popraviti :-/ )...

Kazu u Tehnomarketu da samo povremeno imaju akcije, kada je garancija 5 godina (sto je koliko vidim standard svuda u svijetu, i to minimalni, u UK daju i 6 god)

takodje, je li ko pokusao da transportuje 65" tv obicnim automobilom, recimo golf sa oborenim zadnjim sjedistima? Staje li?

Metar u ruke, nađeš na netu dimenzije kutije časkom (shipping dimensions) i izmjeriš fino. Ali nema šaaaanse da prođeš bez harača sa tim čudom.

Pa, ne znam koliki bi bio harač, ako bih odradio povraćaj poreza, pa ovamo legalno platio carinu i porez... Danas bio do Tehnomaksa, njihove radnice su u maloj kontradikciji jedna sa drugom: prošli put mi rekli da početkom oktobra dobijaju nove modele, ovaj put kažu da nema ništa od toga, uz tvrdnju da je EG960 model za 2016-u (i dalje se proizvodi, ali je model iz 2015-e, što se vidi i iz kataloga koji su oni meni pokazali). I garancija samo 2 god, a tehnologija još uvijek suviše friška da bih bez razmišljanja iskeširao 4k eura...

Pa, ne znam koliki bi bio harač, ako bih odradio povraćaj poreza, pa ovamo legalno platio carinu i porez... Danas bio do Tehnomaksa, njihove radnice su u maloj kontradikciji jedna sa drugom: prošli put mi rekli da početkom oktobra dobijaju nove modele, ovaj put kažu da nema ništa od toga, uz tvrdnju da je EG960 model za 2016-u (i dalje se proizvodi, ali je model iz 2015-e, što se vidi i iz kataloga koji su oni meni pokazali). I garancija samo 2 god, a tehnologija još uvijek suviše friška da bih bez razmišljanja iskeširao 4k eura...

Sacekaj leto 2017, pa cu ja da ti ga dostavim😉. Mozda i za prvi maj:d, samo da vidim kako ce se podese dani. A i spustice se cena:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno