Šta je novo?

Koji 42-47" LCD/PLASMA?

milas

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2011
Poena
154
Ne znam postoji li ova tema, ali hajde da pokusam sa ovom novom...dakle, hteo bih kupiti LCD(LED)/Plasma TV malo vece dijagonale 42-47", pre svega sto ce se tv gledati sa nekih 4-5m udaljenosti. Na njemu bi gledao digitalnu tv/hd kanale i eventualno filmove sa usb-a, a cena da bude u opsegu od 700-900e.

Takodje bi me zanimao i neki home theather sa 5-6 zvucnika uz ovaj tv, ali ne znam da li da otvorim novu temu za to?

Hvala. LG ima garanciju 5 godina, koliko sam cuo, i to mi je takodje vazno. Koliko vidim zameraju mu da nema podrsku za DTS audio i da malo sporije prebacuje na HD kanalima...da li je to problem u smislu da maaalo moze da nervira ;)?

mislim da taj tv nije led a ti si naveo kao uslov, mene zanima isto pitanje posto negde maja mislim da kupim 42" i razmisljam o led tv bezveze da se vracam na staru tehnologiju a video sam ovaj LG LED 42LE4500 pa me zanima ima li ga neko i kakvi su utisci da ne otvaram novu temu. Posto obojca imamo isti problem.

Ovaj sto sam ja video tv je najjeftiniji 42" led tv jedina mana je sto ima samo 50hz osvezenje posle njega za 88k ide model koji ima 100hz. KOliko bi ovo uticalo na kvalitet slike? I da li je bolje uzeti neki 42" lcd koji nije led.

Ovaj sto sam ja video tv je najjeftiniji 42" led tv jedina mana je sto ima samo 50hz osvezenje posle njega za 88k ide model koji ima 100hz. KOliko bi ovo uticalo na kvalitet slike? I da li je bolje uzeti neki 42" lcd koji nije led.

Nisam mnogo upoznat u LED tehnologiju, ali koliko znam tih 50hz nije isto kao i 50hz na ostalim vrstama panela.

Ja bih pre išao na neku plazmu, ne neku već Panasonic TX-P42G20E. U odnosu na edge LED LCD televizore vam donosi mnogo više:

- 42" Plazma (107ЦМ)
- full HD 1920x1080p
- dinamički kontrast 5000000:1 (30000:1 nominalno)
- gradacija 5120 nijansi
- digitalni tjuner DVB-T,DVB-C
- vreme odziva 0,001 ms
- 600HZ double scan tehnologija
- THX sertifikat
- Wi-Fi ready
- digitalna optimizacija
- 3D comb filter
- inteligentno kućno umrežavanje DLNA
- snaga zvučnika 2X10W
- V-audio surround, dolby digital plus
- 3 HDMI ulaza, komponentni, scart, kompozitni, PC ulaz

Konkretno prednost plazma TV-a u odnosu na edge LED LCD TV-e u cenovnom rangu je dugotrajnost panela (oko 100.000 radnih sati), odličan kontrast i nivoi crne boje, bogate boje, odlični pokreti.
Naravno postoje i "mane" u odnosu na LCD TV-e a to su veća potrošnja el. energije, ekran teži ka reflektovanju svetla u sobi (sem ako nije Anti-Reflective Screen).

Nešto više o samom TV-u možete videti ovde -> http://hdtelevizija.com/2010/03/08/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/

Kod mene to otpada ja bi ga koristio i kao monitor, tj sve ovo gledam za devojku pa se informisem na vreme. Plazma otpada zbog burn-in efekta jer bi tv koristila i kao monitor, cuo sam da su napredovali po tom pitanju ali i dalje se isti problem javlja:( inace bi uzeo plazmu.

Po meni ,ti bi prvo morao da suzis izbor ,u zavisnosti od potrebe ,da li lcd ,led ili plazma.Ako vec imas dobar monitor ,i tv bi prvenstveno sluzio za kablovsku ,,moj favorit ,naravno da imam toliko novca,je panasonic g 20 ili njegova ovogodisnja zamena ,ili po mom misljenju isto odlican tv lcd samsung 40 c650..Ali ovi modeli su ti na tvojoj gornjoj granici/oko 900 eura/.I za manji novac imas dobrih modela ,vecih dijagonala,posebno plazmi.Ja imam lplazmu 42 lg pj 350 i prezadovoljan sam /gledam d3 sbb/,a evo ona sada na snizenju kosta malo preko 500 evra.

Pa to trazim od vas da mi kazete, za ove moje potrebe koji mi je najbolji lcd, led ili plazma? I za ove pare koji je model najbolji u ovom rasponu dijagonala.

Nećeš pogrešiti ako uzmeš Panasonik TX42G20E. Velika je razlika između G20E i S20E (G20E je Neo tehnologija, S20 nije) i tu naši trgovci koriste neznanje kupca. Ja sam negde video da su iste cene za oba modela a razlika mora da bude minimum 15000,00 više za G20E. Pošto uzimaš i kućni bioskop ili neki drugi AV uređaj, uzmi iz Panasonikove game i imaćeš sve. Samo da taj uređaj ima opciju Viera. Još povežeš računar sa TV-om ako ti grafička ima HDMI, i to je to.

S20 koristi NeoPDP panel iako to ne stoji u specifikaciji.

Velika je razlika između G20E i S20E (G20E je Neo tehnologija, S20 nije)

Samo da te ispravim - S20 ima Neo-PDP panel, upravo onakav kakav je imala Panasonic G10 plasma. G20 ima Neo-PDP panel koji je malcice unapredjen na prethodnika.

Razlika izmedju S20E i G20E niposto nije velika, oba televizora imaju Neo-PDP tehnologiju (S20 stariju), i kvalitet slike izmedju oba televizora nije nimalo drastican, G20 ima malo dublji nivo crne boje i to je to. HDtelevizija je cak izmerila i bolji kontrast na S20E:

V10 ima 5797 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 115,94cd/m2

G20 ima 6069 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 121,38cd/m2.

S20 ima 7283 : 1 kontrast uz maksimalno osvjetljenje od 145,66cd/m2.

Prednost G20 nad S20 kao sto je napisano na avforumu:

- THX mode,
- white balance/gamma user controls,
- Viera cast,
- High Contrast filter (2 sheets of glass, three on the S20, more reflective...),
- ISFccc calibration tools,
- USB,
- wifi ready...

S20 koristi NeoPDP panel iako to ne stoji u specifikaciji.

Koliko pratim, oni koji su se zvanično obratili Panasonicu da potvrdi ili odbaci njihovu sumnju da S20 ima NeoPDP, nisu još dobili odgovor. Proizvodjač ne pominje ovu opciju kod ovog modele, testeri sumnjaju da opcija ipak postoji samo stariji model u odnosu na G20.
Svakako nije greška ni S20 kupiti.

Obratite pažnju na to da 42S20 već sve teže može da se nađe (danas konkretno ga ima samo tehnomanija). Na nekoj akciji je 80k. 42G20 ima i kod njih (98k) i u TM-u gde je 95k dinara.
I naravno, proveriti ako je moguće, koliko je tv radio - da ne bude da ste dobili tv koji od decembra vrti sliku u nekom rafu.

Cao,

Kako stvari sada stoje po ovom pitanju?
Iskreno nemam definisan budget, ali nisam nesto za bacanje para. S20 vs G20 ima znacaju ustedu u ceni, ali iskren da budem, ne znam dali mi trebaju sve one nabrojane stvari koje G20 ima :)

Takodje, da li G30 donosi nesto znacajno novo ?
Osim pomenutih panasonic modela, da li ima neka preporuka za neki LCD u velicini 42''.

Namena, IPTV HD, i filmovi sa kompa preko HDMI, ili DLNA.

Pozdrav,
Shed.

^ Vec smo imali slicno pitanje u srodnoj temi
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?258870-Koji-tv-od-50-ili-vise-incha

Tamo sam dao link u kom mozes videti sta donosi i koliko je bolji G30 http://hdtelevizija.com/2011/04/11/r...42g30e-107-cm/

Razlika u ceni izmedju G20 i G30 u varijanti 42" je oko 4k dinara. Ako taj odnos bude primenjen i u S verziji, onda se treba strpeti jos malo i uzeti x30.

Sto se tice LCD-a, verovatno je best-buy trenutno PHILIPS 42PFL5405 sa 100Hz za 60k dinara, naravno sa svim svojim manama i vrlinama.

Panasonic plasma 42G20 ili Samsung LCD 40C650 , mislim da ne mozes pogresiti ni sa jednim od ova dva modela. Mozda Samsung iz razloga sto je malo jeftiniji pa ostane kesha i za Home theater, mada je naravno G20 kvalitetniji....

Plan je malo izmenjen (zbog finansija, jel'te), pa me zanima mozete li mi preporuciti neki drugi, eventualno manji tv, slicnih karakteristika i kvaliteta kao sto je Panasonic plasma 42G20?

Nazad
Vrh Dno