Šta je novo?

Koji 20-22" monitor?

vladats28

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
301
Konacno sam resio da menja staru 17" i odlucio seda 20-22". Elem problem je sledeci sto je na trzistu prava poplava brendova i svi tvrde da je bas njihov najbolji.
Nadam se da ce mi neko pomoci da se odlucim oko monitora.Jedini uslovi su da nema nijedan mrtav pixel i da je manje od 180evra (toliko imam).DVI nije obavezan.

LG 222WS, apsolutno najbolji za sve novce, negde oko 14.000 dinara, pazario sam ga za caleta, znaci sve preporuke. :wave:

Jedino kako mozes da budes siguran da nema mrtvih pixela je da ga isprobas pre kupovine kod dilera, ili da kupis neki Mag monitor (oni imaju 3 godine garanciju na mrtve pixele) ako se pojavi 1 mrtav pixel dobijas novi monitor. Nije bas poznat kao brend,ali imam ga kuci i pristojno radi (nema mrtvih pixela). Savrseno se bilo koja 20-22incha uklapa u tvoju sumu novca.

I ja sam cuo za tu garanciju na Mag monitore jos prosle godine kod jednog dilera,fora je da istog momenta dobijes nov ako na monitoru koji si kupio imas nekog mrtvaka. Bedak je sto i ostali proizvodjaci ne uvedu tu politiku. Ja sam na starom 710n imao mrvaka na sred ekrana koji me je izludjivao i morao sam da ga trpim dok nisam skupio pare za nesto bolje i bez mrtvih.

Pogledacu taj Lg i Mag. Mada Mag zvuci zanimljivo zbog te garancije na mrtve pixele. Videcu u ponedeljak sta mi je kupiti i kakvi su ti Mag monitori.
Batali LG i Mag. Za Lg daju garanciju i do 5 mrtvih pixela, Mag, pored te garancije, je z kategorija u odnosu na Viewsonic koji daje garanciju na 1 mrtav pixel.
Ja takodje pecam monitor, i imam da biram da kupim monitor tipa Lg, Acer, Samsung... koji su jeftiniji od Viewsonica koji daje garanciju na 1 mrtav pixel. Odluchio sam se na Viewsonic zbog renomea, i garancije. Ne zelim da posle godinu ili dve gledam tri mrtvaka ispred sebe a da ne mogu nishta da uradim, i da se kajem shto nisam dao malo vishe parica za garanciju. Imao sam monitor, koji je riknuo posle godinu i po korishcenja i necu da razmishljam koliko mrtvih piksela za te tri godine moze da izleti.
Pogledaj Viewsonic modele, i raspitaj se kod prodavaca jer ne poshtuju svi garanciju 1 mrtav pixel!

Sto se tice postovanja garancije na 1 mrtav pixel, kad sam kupio monitor dobio sam garanciju uz njega u kojoj stoji lepo napisano da garancija vazi na 1 mrtav pixel,tako da nema sta da oni ne postuju. Dobija se monitor nov odmah ako ima mrtvaka tako da Viewsonic po tome nije nista bolji (za viewsonic sam cuo da samo promene panel,ne daju nov monitor pa moras malo da cekas na intervenciju),ali cuo sam, nisam 100% siguran.

Nisam rekao da za Mag monitore ne poshtuju svi garanciju za 1 mrtav piksel, vec za Viewsonic, i to od prodavca do prodavca. Tako je i sa ostalim markama monitora i to zavisi od prodavca, distributera...shta ti ja znam koga vec. Poshto se zadnjih dana razbih od ramishljanja koji monitor da kupim video sam da na nekim mestima npr. za Asus daju garanciju na 6 mrtvaka, negde 3-4.
I to shto kazesh za promenu panela umesto novog monitora, ti dobijash garanciju da mozesh da reklamirash monitor a da li ce ga popraviti zamenom panela ili dati nov isto ti dodje. Shta treba da rade u sluchaju kada se pokvari backlight, da menjaju ceo monitor?! Budalashtina. Bitno je da je monitor ispravan.
ali cuo sam, nisam 100% siguran
I ja sam chuo da rode donose decu.

Sto se tice ViewSonica,ne znam nisam ga imao tako da ne znam kakva im je tacno politika u vezi sa reklamacijama,ali stvar je da kad ide na zamenu delova moras da cekas bar nekoliko dana ili vise jer kad su paneli u pitanju to distributeri i ne drze bas na lageru u nekoj kolicini ,pa se malo i ceka. Za Mag ne cekas vec mozes da uzmes drugi,sto nije slucaj kad je viewsonic u pitanju. Sto se tice roda mozda ima istine bar u tvom slucaju da je tebe donela :)

Poslednja izmena:
Konacno sam resio da menja staru 17" i odlucio seda 20-22". Elem problem je sledeci sto je na trzistu prava poplava brendova i svi tvrde da je bas njihov najbolji.
Nadam se da ce mi neko pomoci da se odlucim oko monitora.Jedini uslovi su da nema nijedan mrtav pixel i da je manje od 180evra (toliko imam).DVI nije obavezan.

ACER FERRARI 20"
Probaj monitor, i sve ce ti biti jasno.
Setup Computers/Mislim da im je ostao jos jedan kom.

Poslednja izmena:
Gospode bože koji je haos u ovoj zemlji. Znaci nigde pravi info od dilera za mrtve pixele da saznam. Jedan na LG tvrdi da 3 mrtva pixela ne podležu garanciji, drugi da tek sa 5 ide na reklamaciju, na Acer na 3 mrtva vazi reklamacija ali ne i ako imas 9 sub pixela (9 sub = 3 mrtva), na Samsung negde 3 negde 4 ili 5. Stvarno nezgodno gde kupiti prokleti monitor, na Mag ima 1 mrtva pixel garancija,ali diler nije siguran jel to vazi i na 3 sub pixela, drugi za Mag kaze 1 mrtav ili 3 sub i ode na reklamaciju... Pravi Haos ceo grad obidjem i smorim se.
Hvala svima na sugestijama i predlozima malo cu razmisliti koji da uzmem,za sada mi je na Mag-u TP2053W nekako najbolja garancija i najcistija situacija,mada me i LG 222WS privlaci iako nisam nacisto sa garancijom na njega. Svi pricaju razlicito i dosta njih ne daje ni garanciju uvoznika (po zakonu nju treba da daju,ne svoju).

Gospode bože koji je haos u ovoj zemlji. Znaci nigde pravi info od dilera za mrtve pixele da saznam. Jedan na LG tvrdi da 3 mrtva pixela ne podležu garanciji, drugi da tek sa 5 ide na reklamaciju, na Acer na 3 mrtva vazi reklamacija ali ne i ako imas 9 sub pixela (9 sub = 3 mrtva), na Samsung negde 3 negde 4 ili 5. Stvarno nezgodno gde kupiti prokleti monitor, na Mag ima 1 mrtva pixel garancija,ali diler nije siguran jel to vazi i na 3 sub pixela, drugi za Mag kaze 1 mrtav ili 3 sub i ode na reklamaciju... Pravi Haos...

Isprati link u postu #11. ;)

Isprati link u postu #11.

Video sam i procitao sta je i kako i licno se uverio da skoro nigde nije kako bi trebalo da bude, bar po zakonu trebalo da bude. Pravi Haos

Poslednja izmena:
sta mislite o monitorima viewsonic vx2240 i samsung 2232bw?? Jel moze da se ocekuje neki normalan rad od 3-4h sata dnevno?

Haha, Ne Mislim Ja Da Bude Problem Do Monitora, Nego Do Ociju, Posto To Ume Da Bude Problem Kod Mene Koji Je Zaista Iritantan.
Pozzz

Pa samo podesiš contrast i brightness kako ti odgovara i nema problema.

Kao I Ovakav Tekst Kojim Pishesh :D

kako te ne smori da ti capsuje svako slovo ?

xaxa, slatko me nasmeja, ako mi verujes, nisam ja ,verovatno sam nesto uradio na tastaturi(a4tech za 800kinti nebitna skroz). Da me pitas da opet to uradim , ne bi znao kako!! Tek kad sam postovao, video sam...

Juce sam uzeo monitor Mag bp2219w i konacno sam nasao gde imaju jasnu politiku oko mrtvaka.Lik mi je na licu mesta objasnio "garancija 3 godine na monitor,3 godine na 1 mrtav pixel ili 3 sub pixela" u garanciji isto to pise tako da sam sada miran. Uklopio mi se u budzet (istina na granici je),ali po ovome sto vidim (film i crysis) sve korektno odradjuje. Hvala na sugestijama oko modela ,ali Viewsonic je ipak preskup,a ne nudi mnogo vise od ovog.

ja cu kupiti ovih dana 2232bw, pa javljam utiske...

Uzeo sam monitor i fenomenalan je ali posle 2 dana tj. danas mi se pojave 2 mrtvaka jedan do drugog ... na srecu u dnu ekrana...a imam garanciju na 3 :(

Nazad
Vrh Dno