Šta je novo?

Koji 17" TFT?

pravo_u_raj

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
609
Ovako, u skorije vreme bi trebalo da uzmem monitor. Izbor je pao na TFT i to najverovatnije 17-icu. Pregledao sam sve postove na benchu i jos nekim drugim forumima, ali nikako da vidim neki kontretni model da je neko predlozio. Planiram da pljunem do 400e +- neki euro. Znaci vas predlog, ali molim ili da stavite neki link uz predlog ili da ispisete prednosti/mane.
Voleo bi da ima digitalni izlaz. Koliko je to bolje?
I jel znate da li se uz monitore isporucuju konvertori digitalni u analogni? Posto trenutno imam msi mx440 sa analognim ulazom, a planiram da qpim msi fx 5900xt.

Hvala

Poslednja izmena:
E ja imam nec71vm i meni je super.Platio sam ga 380eu prije nekoliko mjeseci,sad ti je vjerovatno jeftiniji malo.Najbolje ti je da odes i da fino pogledas,da ti nebi niko govorio koji je najbolji.Ne treba ti link,javi se dilerima ovdje ili na chatu i obavezno neka ti ga ukljuce prije kupovine da vidis,posebno radi bad pixela.Nemoj puno da se osvrces na to sto ti drugi preporucuju,svaki cigo svoga konja hvali:)Sto se tice mog monitora,ja sam zadovoljan sa njim,sto ne znaci da bi i ti bio,sve zavisi od ukusa i zahtjeva.Pozdrav

Preko vikenda sam imao priliku da radim sa LG 1710B i oduševio se. Da imam kesha sigurno bi mi stajao na stolu. Odličan odziv, prikaz boja, kontrast, ugao gledanja, da skratim - odličan monitor.

pravo_u_raj je napisao(la):
Voleo bi da ima digitalni izlaz.

Pretpostavljam da si hteo da napišeš - digitalni ulaz. :d
Ima digitalni i analogni pa ti biraj koji ćeš da koristiš.

LG1720B je vizuelno drugačiji, ali nisam imao prilike da ga probam, no oni koji jesu, kažu da je lošiji od 1710B (i skuplji). So, svaka preporuka za 1710B.

Ma, uzmi 710V. Konacno su uradili V seriju kako treba, a dilerska je manje od 350evra... Ja vise ne bih dao za 17-icu...

Pazi ovako

Ima jos jedna sitnica. Koliko sam primetio TFT lose radi sa mx440, iz nekog razloga mu bolje lezi ATI. Zasto? Neznam

Moguce da je zato sto ATI ipak ima kvalitetniji prikaz? ;)

Samsung 173P definitivno (na stolu je), a pošto ti se ne uklapa u budžet možeš da pogledaš ovo što ti Max predlaže.

Meni neki lik ovde iz jednog ovlašćenog Samsung servisa samouvereno napriča kako TFT monitori bolje rade sa nevidijinim kartama, a to znači da sam se prešo što sam uzeo ATI grafičku. Svašta bre čovek može da čuje.

Koliko sam ja uspeo da ukapiram po pitanju analognog i digitalnog ulaza-priključka, nema nekog naročitog značaja. Manje više slika je ista bez obzira kako je priključeno. Probao sam oba priključka i nisam primetio razliku (nemam oštro oko ko Max :)).

Meni se isto jako svidja 1710b, a kod njega IMA razlike izmedju dvi i obicnog ulaza, tj bar sam je ja primetio...

imao sam priliku da vidim lg 1910B i stvarno je super! serija je odlicna tako da mislim da ti je to najbolje resenje! nisam bas siguran da kod samsunga valja V serija a kao sto ti je vec receno idi sam i pogledaj pa sta ti najvise odgovara to uzmi! moja preporuka je lg 1710B!
p.s. i ja vec duze vreme jurim da uzmem neki tft skupim za 17icu pa potrosim ali necu 17 ocu 19 pa se patim jos uvek !!! poz ;)

gledao sam danas u imtelu LG 1710B i samsung 710N jedan pored drugog, i više mi se svidela slika na samsungu.. nekako je kolorit bio lepši a imam utisak da je i slika oštrija.. ovo sve govorim na osnovu desktopa, i colin4 demoa, bez suviše čačkanja, pošto se baja iz radnje pobunio na pokušaj promene rezolucije u kolinu (možda je mislio da sam klinac koji je ušao da se igra dok keva kupuje u merkatoru)..

inače, kolin je bio podešen da radi u 1024, dakle ne u nativnoj rezoluciji, ali se to nije primećivalo..

LG je bio vezan preko analognog priključka (zapravo tamo ima 5-6 monitora povezanih na isti komp preko nekog razvodnika), i verovatno da bi povezivanje na DVI rešilo problem sa oštrinom, a i u imtelu je jako neonsko svetlo pa nisu baš neki uslovi za poređenje monitora.. bez obzira, za sada mi samsung 710N deluje bolje od LG 1710B..

pitanje: gde u gradu može da se pogleda famozni Sony pored LG-a i Samsunga?

Nikako ne mozes realno porediti monitore koji rade preko tih splitera... eno u adi u ns ima 10-tak monitora, svi isto deluju |> i onaj za 20.000 i onaj za 50.000 jer je slika preko splitera... jedino xelo izgleda puno losije...
Koje su karaktrestike za 710n i koja je cena? bese V ima odziv od 25ms, pa i nije neki za bilo sta osim kucanja...
i ja sam razmisaljo o 1910b, ali se ispostavilo da je ona 25ms, tako da je 1710b ipak bolji monitor... ali manji |[

za samsung 710n specifikacije imaš ovde.. piše da je odziv 12 ms..

videću kako izgleda LG kada se poveže kako treba, pa ako je ok, uzeću njega zbog usb hub-a..

vudu_dva je napisao(la):
pobunio na pokušaj promene rezolucije u kolinu (možda je mislio da sam klinac koji je ušao da se igra dok keva kupuje u merkatoru).
Ma ne, nego me mrzi da ponovo podešavam rezoluciju, kvalitet tekstura, Z i ostale setupe (ne znam ih napamet) da bi Collin na nešto ličio na tom PCu sa R9200/128bit karticom. :trust:

Collin i nema u demou 1280x1024 nativnu rezoluciju za te monitore pa slaba vajda. To je više test grafičke (i MOMO volana) nego monitora. Ima još Nokia monitor test, NEC monitor test, MS Kart, Nightwish divx... a odziv ekrana se vidi recimo iz dxdiag kad vrti onu kocku u 3D pa su slova zamrljana na svim TFTovima (bez izuzetka, i na onim od 12ms) a na CRT nisu.

Meni lično je lepša slika na LG1710b, gledam tih 16 monitora svaki dan i taj bi uzeo sebi. Splitter naravno nema DVI izlaze...

Moj sogor je kupio BENQ 17 incni TFT. Znam samo da se radi o nekom najnovijem modelu sa odzivom od 12ms. Kupio ga je u Segedinu, ali ga ima i u Beogradu. On je kupio doticni monitor poredeci odnos cena/performanse i po njemu ovaj je najbolji. Inace, kod kuce, u Madridu ima EIZO TFT monitor pa zna sta prica. Cini mi se da ga je u Segedinu, po povratku AFE kostao 380 eura, dok po nasim cenovnicima u Beogradu kosta 407 eura.

burnaby je napisao(la):
Moj sogor je kupio BENQ 17 incni TFT.... u Segedinu, po povratku AFE kostao 380 eura, dok po nasim cenovnicima u Beogradu kosta 407 eura.
Trenutno rasprodat, u maloprodaji koštao 28900din (39x eu), dok 16ms model (ima) košta 26600din (36x eu).

Nedavno sam sklapao par mashina sa dotichnim monitorima (radi se o FP767 Benq)

Sjajan odziv, pristojne boje, prilichno lep design (bela pozadina monitora-po meni jedina mana, poshto mi je crna mashina) i pristojna cena...

Po meni, taj Benq i LG 1710b su dve sjajne kupovine....

Nazad
Vrh Dno