Šta je novo?

koji 17" CRT do 130e?

• Začetnik teme Začetnik teme Marvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
Koji 17" monitor biste mi preporucili za nekih 120-130e?
Potrebno je da:

* je ravan
* radi 1024x768 u bar 85Hz
* ako je moguce nije one dosadne 'bez' boje

Razmisljao sam u Samsungovim DFX i MB modelima ali kazu ljudi da su oni
'lazno' ravni. Trenutno su varijante Hyundai Q770 i neki LG Flatron. Mada na netu sam nasao oprecne informacije za LG t710Bh, je li on ravan?
Preporuke, sugestije, ideje?

imaš crno/srebrni 795DF, ali nije potpuno ravan, međutim više nego dobar za te pare... iskreno, ne verujem da ćeš naći pravi ravan ekran, kao što je npr NF serija Samsung-a... Za pravi ravan CRT ćeš morati da izdvojiš ipak par desetina evra više, naravno, ukoliko govorimo o novim monitorima... 🙂

Ako cemo realno, jedini pravi flat ekran u CRT izvedbi ima LG sa Flatron cevkom (sto ne znaci da daje najbolju sliku). Mitsubishi Diamondtron i Sony Trinitron su malo udubljeni dok je Samsung DynaFlat ispupcen. To je bar sto se poznatijih katodnih cevi tice...

Sto se monitora za 130€ tice, nema tu previse izbora. Mozes da dodas jos par evra i uzmes Samsung 757DFX... ok monitor ako ne trazis previse.

Poslednja izmena:
Ako ti treba zaista ravan ekran, dobar izbor je LG F700P, ali za njega moraš da izdvojiš bar još 10 eura.

10x za info, a zna li neko nesto o onom Hyundai-ju i LG T710BH?

Hyundai koristi Samsungove DynaFlat katodne cevke dok LG T710BH nisam imao prilike da koristim... video sam par puta sliku i nisam razocaran ali ipak Trinitron (pa i Diamondtron) ima mnogo lepse boje i grafiku uopste.

LG T710BH je solidan monitor za malo eura. Radi sasvim OK, jedino što po prvom uključivanju treba uraditi degaus da bi prikazao sliku kako treba, ali koliko sam primetio, to je problem sa još nekim LG modelima. Alternativa je LG T710PH, to je nešto noviji model i navodno podržava više rezolucije i refresh rate, ali nisam probao.
LG T710BH zadovoljava tco99, a T710PH tco03, ako ti to išta znači.

Gledao sam po netu za Philips 107X53. Izgleda strava a ima i soldine performanse. Kosta oko 130e. Ima li neko iskustva sa njim?

Ajde ako niko nema iskustva sa ovim Filipsom, neka mi neko kaze nesto vise o LG 700p. Karakteristika su ok, ali na stranim forumima sam nasao podatke da se brzo kvare. Iskustva?

Samsunga NIKAKO!!!!!!
Posle nedelje sam uzeo 795DF i odmah sam ga odneo u servis jer je slika ocajna, kao da nesto nije uredu sa fokusom. Karakteristicno da je na 75hz cista ali treperi zbog niskog osvezavanja, na 85 je mutna a na 100 je malo cistija nego na 85 ali zamara jer je nejasna. Disanje slike je vrlo izrazeno.

Ovog krsa sam zamenio sa LG F700P flatron i mogu da kazem da je razlika neverovatna, sve je kako treba od ostrine do kontrasta.

Neznam dali se kvari, valjda nece, u svakom slucaj dobio sam 3 godine garanciju.

Znam da ovo nije deo ovog thread-a ali kad necete da mi odgovorite na moj koji sam post-ovao, onda moram ovde. Znaci: koji je dobar monitor od 19" sa flat ekranom i koliko kosta??? Razmisljao sam o LG Flatronu, i koliko cujem, vidim da je u plusu.

LG monitori koji pocinji slovom "F" i zavrsavaji sa "P" su pandan NF monitorima Samsunga,
monitori koji u nastavku imena imaju "T" su isti kao DFX modeli Samsunga.

@radojko
Ajde mi na PM posalji gde si uzeo LGja i koliko si (do)platio

Da ovo je serija iznad od df, nesto kao nf i tezi je duplo od df-a.
Onog 795df sam platio 115 a Lg-ja 145 pa ti racunaj.

Nazad
Vrh Dno