Šta je novo?

Koje zvučnike u kola?

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Koje 17cm, tačnije 165mm, zvučnike preporučujete za vrata? (ako nešto znači, u pitanju je Alfa 156). Na jednom forumu sam našao da je tip stavio ove zvučnike u prednja vrata (ima odvojene visokotonce) i ove u zadnja. HU sam prebacio iz starih kola, u pitanju je malo stariji Pioneer DEH-6800MP kojim sam vrlo zadovoljan ali se bojim da neće zvučati dobro kao što je zvučao u prethodnom autu gde je bio i fabrički subwoofer. Možda kasnije ugradim i pojačalo, pa treba uzeti i to u obzir kod odabira zvučnika, a može preporuka i za samo pojačalo.

Kakvi su ovi Magnat zvučnici, koje su alternative? Najradije bih uzeo neke Pioneer zvučnike ali znam da ima dosta kopija kod nas pa se ne bih kockao :(

Subwoofer ako bi uzimao, uzimao bih neki aktivni da nemoram pored 4-kanalnog pojačala sutra da uzimam još jedno samo za sub. Osim ako ne postoje 4.1 pojačala za kola :d

Uzmes lepo svoj Z-5500 i smuvas u kola a za sobu si kupis nesto bolje ;)

Koji je finansijski limit? Generalno, ti predlozeni Magnati nude dosta zvuka za male pare, pa ako si ogranicen novcem, bice sasvim ok. Ako trazis nesto kvalitetnije, onda prevazilazis Magnat i teras na bolje. Jel ti trebaju samo za prednja i zadnja vrata?

Dao bih recimo do 100€, plafon 120€, za 2 para zvučnika za vrata. Mogu da montiram i na zadnju policu elipse ali bih morao da sečem i tablu i lim ispod, a to mi se baš i ne radi + nije baš pristupačno...

Dao bih recimo do 100€, plafon 120€, za 2 para zvučnika za vrata. Mogu da montiram i na zadnju policu elipse ali bih morao da sečem i tablu i lim ispod, a to mi se baš i ne radi + nije baš pristupačno...

Znaci, otprilike po 60-tak evra po paru... Da sam ja u pitanju, verovatno bih ubacio elipse umesto 17-ica u zadnja vrata, ali kako ti resis...Posto pominjes pojacalo za kasnije, sa elipsama imas otvoreniji put. Vrata kao vrata moraju dobro da se zvucno tretiraju ako hoces da izvuces dobar zvuk, pogotovo sa pojacalom.
U svakom slucaju, ti zvucnici u vratima bi trebali da budu komponentni, sa odvojenim jedinicama i skretnicama (opet mnogo bitno, posto planiras kasnije pojacalo). Nesto ovog tipa: http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/TS-A172C/index.html Vrlo fini ;)

Poslednja izmena:
Da malo osvežim temu...

Rešio sam problem zvučnika u vratima. U prednjim vratima su Pioneer TS-G171C, u zadnjim vratima Pioneer TS-1746II (čisto da popune zvukom zadnje sedište), na tabli Pioneer TS-A6904i a elipse gura pojačalo 4-kanalno Kenwood KAC-6403. Ostaje pitanje subwoofera za gepek, pošto fali bas definitivno :)

Najradije bih kupio gotov subwoofer sa kutijom (10 ili 12 incha) ali sam vidjao samo SAL, kojeg ipak ne bih uzimao. Uzeo bih ipak nesto ozbiljnije (JBL, Pioneer, Sony, Kenwood, Alpine...) a to traži pravljenje kutije a baš i nemam vremena i živaca za tako nešto. To bih ostavio kao krajnje rešenje :(

Dajte neke predloge, koji subwoofer, šta za kutiju (da li neko pravi kutije po narudžbini ili prodaje već gotove)...

uzmi magnat power plus 216..ja ih imam u kola...cera ih 6300 f pioneer...deh 4000 ub player i woof na 2 kanala preostala..odlicno radi!

Na koje pojacalo bi kacio woofer i koja RMS snaga je na raspolaganju?
Imam ja kod sebe neke: MTX, Rodek, Emphaser, Hertz, Magnat, aktivni Vibe CBR10 ... Svi su u kutijama pa mozes da probas. Opet zavisi i koju vrstu muzike slusas.

Poslednja izmena:
Kačio bih na pomenuto Kenwood pojačalo (2 kanala u bridge). Specifikacije:

Rated Power Output [14.4V]
• 40W x 4 at 4ohms [20-200kHz 1% THD]
• 60W x 4 at 2ohms [1kHz 1% THD]
• 120W x 2 at Bridged 4ohms [1khz 1% THD]

Od muzike slušam svašta, zavisi koliko žurim :D U principu, voleo bih definisani, tvrđi bas, ne bih da mumla nedefinisano...

Cime ces onda da teras ostale zvucnike ako Kenwood-a tako bridge-ujes? Bolja varijanta ti je da to nista ne diras, nego da kupis mono pojacalo samo za woofer.

Imam 4-kanalno pojačalo koje na 2 kanala gura elipse, 2 su slobodna za sub. Ostale zvučnike gura HU, čisto da popune prednje i zadnje sedište.

Onda moze tako, samo mislio sam da ces i ove iz prednjih i zadnjih vrata da kacis na pojacalo.

Malo je slabo to pojacalo za dobar woofer, pogotovo sto ti je limuzina nezahvalna zbog odvojenosti od kabine i da bi ga lepo cuo mora da bude jaci nego kod npr karavana. Lepo je to pojacalce za sistemce, ali sa wooferom ce biti povuci-potegni. Probacemo, nista nas ne kosta, pa cemo videti sta i kako. Imam i jedan aktivni pa ako ima gde da se ukrade struja probacemo. Mozda ti budes zadovoljan, obzirom na odabir ostalih zvucnika. :d

Poslednja izmena:
Verovao ili ne, zvucnike (sva tri para) i pojacalo sam dobio, bez ikakvog pitanja i uticaja na odabir :)

Moj ti je predlog da ides na Hertz HSK seriju, ali pojacalo moras obavezno....
Imam ESK seriju, malo slabiju i to cepa prilicno ozbiljno (naravno na pojacalu)

Verovao ili ne, zvucnike (sva tri para) i pojacalo sam dobio, bez ikakvog pitanja i uticaja na odabir :)

Pa sto nisi prodao i dodao pa kupio nesto krsteno? :p
Videcemo mada sam skeptican obzirom na tip auta i snagu pojacala, mada tvoje usi i tvoj osecaj su presudni faktor.

Bob Rock
ovde se prica o wooferu, citaj malo pazljivije.

Ma brate,stavis JBL GT5-12,odlican zvucnik! za smesne pare,ali kao sto je vec receno,za sub ti treba ozbiljnije pojacalo.
Desi Gedzice hehe :) sta bi na kraju sa onim JBL-cima? jesi ih isprobao?

Eno ih pozadi sviraju. Odlicni za one novce, bas zadovoljan sa njima. :wave:

Pa sto nisi prodao i dodao pa kupio nesto krsteno? :p
Videcemo mada sam skeptican obzirom na tip auta i snagu pojacala, mada tvoje usi i tvoj osecaj su presudni faktor.

Gde si bio kad sam otvorio temu? :p

Ma bio sam tu, ali se klonim tema gde ima mnogo naucnika. Savete delim samo usmeno. :smoke: Nemam zivaca za prpucavanje i objasnjavanja da je zemlja okrugla, a skoro svaka audio tema se svodi na to. Mada realno, sklon sam preterivanju po pitanju auto ozvucenja, ali trudim se da ostanem normalan. ;)

Nema Falcona da kaze komentare kako svira u gepeku.

Lepo svira, hvala Gedžo :wave:

Sad ostaje problem što nisam zadovoljan zvukom ostalih zvučnika :)

Prso si. Upao si u masinu. :d
Malo su "kilavi" ti sto si ih ugradio. Znam sta te ceka: moras da proberes nesto od sistema da valja i moraces da menjas pojacalo ako hoces diskoteku u autu komplet.

Nazad
Vrh Dno