Šta je novo?

Koje ventilatore za CM690

• Začetnik teme Začetnik teme jozza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jozza

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
875
Planiram da stavim dva venta na gornji deo kucishta, tj TOP, da izbacuju vruc vazduh (mora ova uboga naponska da se ohladi). E sad, ne znam shta da uzmem. U opciji su 14-ice. Valja li chemu CM R4-L4S-10AB-GP? I koliko je zaista buchan na tih svojih 1000rpm? Gledao sam Noctua ventove, ali nema ni jedan od 140mm.

Za cenu jedne noctue mozes uzeti 2 cm 14ke 🙂 Ne moze nikako da bude bolje 😉
Ako su ti bucne, spojis ih na 7v ako nemas kontrolu obrtaja na ploci i miran si...

Da budem iskren, razmishljao sam dosta o Noctua ventilatorima, ali sam se na kraju ipak odluchio za CM R4-L4S-10AB-GP. Silent LED serija, 14cm, 1000rpm. Chuje se samo huk vazduha, a vizuelni utisak je ekstra. Montirao sam i usku osmicu CM R4SPS-20AK-GP (80x80x15mm) da izduvava iz kucishta vazduh iza ploche, kod backplate-a, tako da je sad naponska hladnija, i ceo PCB oko procesora. Jedino shto je ta 8-ica malko brza za moj ukus, 2000rpm, pa cu da je utisham. 12-icu koja je doshla uz kucishte na stranici sam premestio na dno preko filtera za vazduh, da uvlachi, i sad je sve mnogo bolje, a kroz rupe za 2 12-ice na stranici dopire diskretna plava svetlost. Sve je kako sam zamislio, josh samo da nabavim fan-kontroler koji ce sve ovo da smiri i utisha (jer realno mi ne treba tolika promaja, sem kad se igram).

Ali nisam nashao Noctua 14-ice, a ovako je josh i lepo za oko.
Ako ovako nastavim bice mi kucishte kao kineska nova godina. 😛arty:
Nego, kad se vec raspisah, zna li iko da li smem da povezem ove dve 14-ice i jednu 12-icu na jedan 3-pinski konektor na plochi, a da to rado korektno, i da ne bude PUF? Poshto plocha obavlja sasvim solidan posao sa kontrolom obrtaja (samo je trebalo ubosti dobar BIOS).

Poslednja izmena:
Ja sam probao noctue i ne vracam se na njih :d
Scythe sasvim lepo odradjuje posao 😛

@jozza ja to ne bih radio... Prvo sto moras napraviti adapter pa onda ne znas kako su projektovani ti pinovi, tj koliko snage mogu da izdrze... Uzmi neki fan controller za 15e.

Poslednja izmena:
Koji kontroler (i gde)? Moze i na PM.
edit: Moze do 740mA na jedan FAN konektor, shto dodje 8.88W. Mislim da ce da moze. :banana: Povezacu dve "TOP" 14-ice na CASE_FAN1 konektor, a onaj REAR cu da bocnem zajedno sa Vendetta2 konektorom, samo cu da izolujem onu zutu zicu od REAR ventilatora, da plocha ne pobrljavi. E, i josh jedno pitanje? Da li treba da povezem obe zute od 14-ca zajedno sa plochom, ili samo jednu, a drugu da izolujem? Ja mislim da je bolja druga opcija, ali nisam probao, pa ako neko zna...

Poslednja izmena:
Skoro sam sklapao jedan komp i povezao 2 komada na taj 3-pinski (doduse ne cuju se previse pa nije bilo potrebe za fan controlom).
Nesto slicno ovome ce ti trebati svakako
3-4%20pin.jpg

A ako je to skoro 9W bice i vise nego dosta za 3.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno