Šta je novo?

Koje slusalice?

IgorHW

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 13700
Matična ploča
Asus Prime Z790-A
RAM
Kingston 64GB
GPU
Nvidia 4070
Storage
2TB+2TB+2TB+8TB+8TB
PSU
Seasonic PX-750
Kućište
Define R6
Monitor
Dell 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koje slusalice bi preporucili do 5000Din? Trebaju mi za kucnu upotrebu, znaci ne trebaju mi bubice nego one sto ti cuvaju usi od nazeba kad dodje zima :)

I da li u tom cenovnom rangu mogu da se nadju kvalitetne bezicne slusalice, da li uopste postoje kvalitetne bezicne slusalice? Meni bi bio sasvim dovoljan domet do 10m i autonomija sa jednim punjenjem bar 5 sati neprekidnog rada a pozeljno da bude i jedno 10 sati.

Koliko sam se sracunao, kod nas se cene dobiju slicno kao i za racunarsku opremu, znaci: US cena u $ * 10% = ovde cena u EUR. Koliko sam se obradovao kad sam skontao da mogu da se kupe hd595 usred Novog Sada bez potezanja u inostranstvo ili bar BG toliko sam se smorio kad sam video da ovde kostaju nesto sitno preko 200 eura. Inace u Audio plusu (koji je 4audio ispostava u NS) sam isto cuo tu pricu da senn program treba da se popuni za 20-ak dana.
Kod njih HD201 stizu za 1700 din, dok u mitros music-u (gde su mi takodje rekli da ce ih biti tek u toku februara) su najavili cenu od 2800 din, cisto da se neko ne bi zaleteo posto ima jedno 800m izmedju te dve radnje.

edit : zooo aj daj neke cene u tom media marktu u segedinu (ili jos bolje link na neki cenovnik ili nesto), pokusao sam da odem na sajt ali od madjarskog znam 2 reci pa se nisam bas snasao :D.

Poslednja izmena:
@shpajz - Ne znam ni ja mađarski:D jedan drugar im je u moje ime slao mail, odgovorili su samo da ima modela koje sam tražio(HD201/202) i još mnogo više. Cene nažalost nisu naveli, ali od ranije znam da su oko 20/eur. Ako te neki model konkretno zanima napiši pa ću ti pogledati cenu, valjda ću za koji dan otići...

Ako nekom nesto znaci ja upravo slusam HD215 preko integrisane zvucne stare preko 5 godina i cuje se jako lepo.A na pojacalu se cuju fenomenalno, to sam vec pisao u nekom postu ili nekoj drugoj temi o sluskama.

Poslednja izmena:
Mali off:
@Savični - sad vidim da imaš Tannoy-e M3, blago tebi. Koliko sam se samo trudio da ih nabavim pre neku godinu ali sve uzalud. Posle sam tražio i R2 ali opet neuspešno.
Je*** ovu državu!

Poslednja izmena:
Stigle najzad HD 201 :), Prvi utisak: sad ću morati da kupim i zvučnu kartu. Ne zvuče loše ni na integrisanoj 888, ali ipak neuporedivo bolje sviraju na Yamaha risiveru i pravom CD plejeru. U poredjenju sa Philips 250 sluškama i A4Tech 801 (samo to sam imao pri ruci za poredjenje) vidi se (tj. čuje :d) da su i najjeftiniji Sennheiser modeli 2 klase iznad proizvoda ostalih u sličnoj cenovnoj klasi.
Kupljene u MediaMarktu (HU), cena ni celih 20eura.

Pozdrav,nadam se da neko(sem mene) jos uvek ovo cita :)
Treba da kupim sluske..dvoumim se izmedju Technics RP F290E, Sony MDR V150 i Sennheiser 201 HD modela.
Naime dvoumim se zbog toga sto doticne slusalice nemam gde da probam,tako da ih moram naruciti online.
Pretezno mi trebaju za slusanje muzike,ali i ponekad za gaming,sto znaci da cu ih u 90% slucajeva koristiti na PC-u.Ono sto me interesuje kako ce ovaj Sennheiser raditi na mojoj integrusi Soundmax?Kakva bi mi zvucna kartica trebala da bih imao dobar zvuk sa HD 201,ukoliko bi na mojoj bio los?Da li ce bolje raditi Technics?Da li neko ima iskustva sa ovim Technics sluskama ili sa ovim Sony.Znam i sam da je Sennheiser tata-mata za slusalice ali me interesuje sta mi vi savetujete izmedju ova 3 modela.
hvala!

HD201 provereno rade vrlo lose bez pojacala.

Poslednja izmena:
Pozdrav,nadam se da neko(sem mene) jos uvek ovo cita :)
Treba da kupim sluske..dvoumim se izmedju Technics RP F290E, Sony MDR V150 i Sennheiser 201 HD modela.
Naime dvoumim se zbog toga sto doticne slusalice nemam gde da probam,tako da ih moram naruciti online.
Pretezno mi trebaju za slusanje muzike,ali i ponekad za gaming,sto znaci da cu ih u 90% slucajeva koristiti na PC-u.Ono sto me interesuje kako ce ovaj Sennheiser raditi na mojoj integrusi Soundmax?Kakva bi mi zvucna kartica trebala da bih imao dobar zvuk sa HD 201,ukoliko bi na mojoj bio los?Da li ce bolje raditi Technics?Da li neko ima iskustva sa ovim Technics sluskama ili sa ovim Sony.Znam i sam da je Sennheiser tata-mata za slusalice ali me interesuje sta mi vi savetujete izmedju ova 3 modela.
hvala!

Evo mog iskustva posle par meseci koriscenja Sennheisera HD201, jednom reci fenomenalno. Ali ima jedan problem, sve ostalo po kuci je pocelo da mi zvuci lose pored njih :S:.

Rade sjajno sa Audigy-jem ES, imaju dovoljno snage sa njim.
Ali probao sam ih na vise Realtekovih HD88x integrusa i na svim zvuce ocajno. Soundmax je valjda, koliko mi se cini Realtek cip.

Kada bih uzimao za integrusu uzeo bih Tehnics, ima dobar cist zvuk, doduse ne znam kakav je Sony, nisam ih probao.

Inace posto je sve generalno tu negde cenovno, mislim da najpametnije uzeti HD201 + polovni Audigy ES ili audigy 2 (za audigy LS bas nisam siguran). Kombinacija je definitivno vredna talira :), dosta je bolja od Tehnics-a RP F290E + integrusa.

Poslednja izmena:
Dule, da li si ih poslusao sa pojacalom?

p.s. To su vrlo skromne sluske... Za te pare su OK, al' su vrlo daleko od HiFi dozivljaja...

Nisam, samo sam ih probao na zvucnim kartama, naravno svestan sam da bi verovatno bolje zvucale sa nekog pojacala.

Ma svestan sam ja da su one buzet klasa, za 1800 din tesko da moze da se dobije neki HI-FI, ali pazi ja sam trazio standardne sluske, nisam neki poznavalac HI-FI zvuka, i bezveze mi padne na pamet, ajde da kupim neke sluske i cisto iz znatizelje uzmem HD201. Za male pare sam dobio sluske koje su me prosto odusevile kako se cuju.

Bolje su od Alteca 151i toliko, da sam 151i spakovao u kutiju i sad cu ih prodati :D.

Poslednja izmena:
pa i ja se razmisljam da uzmem neku polovnu karticu..kakva je kartica audigy?mozes li mi nesto vise reci o njoj,makar nesto osnovno,da li spada u bolje i tako to,koja joj je cena polovne...
da li bi ok radile i sa nekom drugom karticom,npr creative soundblaster audigy se?
na kraju krajeva opet mozda uzmem i technics,ne znam jos uvek,dvoumim se,tj troumim:)
ajde ako neko ima iskustva sa ovim sony MDR V150 sluskama neka se javi..

pa i ja se razmisljam da uzmem neku polovnu karticu..kakva je kartica audigy?mozes li mi nesto vise reci o njoj,makar nesto osnovno,da li spada u bolje i tako to,koja joj je cena polovne...
da li bi ok radile i sa nekom drugom karticom,npr creative soundblaster audigy se?
na kraju krajeva opet mozda uzmem i technics,ne znam jos uvek,dvoumim se,tj troumim:)
ajde ako neko ima iskustva sa ovim sony MDR V150 sluskama neka se javi..

Ma uzmi bilo koji audigy, 1, 2, ES, 4 je vec skuplji. SE verzija bi treblao da je malo losija. Starije SoundBlaster-e ja licno ne bih uzimao, matoro je to previse.

O audigiju nema sta da se kaze puno, lep zvuk za malo kesha i to je to , samo ga je malo teze naci.

Ma nasao sam ja lika na nekim oglasima prodaje audigy 2 za nekih 20-25 e koliko se secam.jel to ok cena?
za soundblaster ptiah jer imam neki oko 1.5 god star pa rekoh mozda moze da se iskoristi:)
e da ,jos jedno pitanje..posetivsi sennheiserov sajt,video sam da HD201 postoji u 2 verzije...obicnoj i gaming..koja je razlika zapravo tu ?nije mi jasno jer u specifikacijama koliko mi se cini sve je isto?
da li ce muzika lose zvucati na tim gaming?

edit:
sad videh,ovo sto sam nasao za 20-25eur je creative audigy SE...koliko je zapravo SE serija losija od audigy 2 npr?i kolika je cena audigy 1 ili 2?

Poslednja izmena:
SE treba izbegavati zato sto nema EMU10K2 chip kao "regularna" varijanta, pa samim tim ne podrzava KX audio driver-a...

i ja sam od pre neki dan "in the market" za novi set sluski pa bih hteo da cujem vasa iskustva
definitivno cu uzimati neki sennheiser (razmatrao sam i akg k271 studio, ali ako vec dajem tolike pare za slusalice uzecu neke bolje circumaural open air - citaj hd595) pa posto vidim da vas ovde ima dosta koji ste imali prilike da poslusate dobar broj njih, pomozite... :)
budzet nije fixan jer jos uvek nisam resio koliko bih da dam pa je i raspon cena veliki
1a. Sennheiser HD 212 Pro ~45E
1b. Sennheiser EH 250 ~60E
2a. Sennheiser HD 555 ~100E
2b. Sennheiser HD 595 ~130E
dakle, dvoumim se izmedju dve klase: ~50E i ~100E, a onda i u okviru klasa izmedju konkretnih modela
ono sto ne bih hteo da cujem su komentari tipa "HD595 rulez", "595 su mnogo bolje od 212" - toga sam svestan, ali da li su 3x, tj. 80E bolje? :wave:

Ako ti 99% muzike nije 320bit i ako nemash neku vrh zvuchnu kartu onda ce ti posao zavrshiti opcija 1a.:smoke:

i ja sam od pre neki dan "in the market" za novi set sluski pa bih hteo da cujem vasa iskustva
definitivno cu uzimati neki sennheiser (razmatrao sam i akg k271 studio, ali ako vec dajem tolike pare za slusalice uzecu neke bolje circumaural open air - citaj hd595) pa posto vidim da vas ovde ima dosta koji ste imali prilike da poslusate dobar broj njih, pomozite... :)
budzet nije fixan jer jos uvek nisam resio koliko bih da dam pa je i raspon cena veliki
1a. Sennheiser HD 212 Pro ~45E
1b. Sennheiser EH 250 ~60E
2a. Sennheiser HD 555 ~100E
2b. Sennheiser HD 595 ~130E
dakle, dvoumim se izmedju dve klase: ~50E i ~100E, a onda i u okviru klasa izmedju konkretnih modela
ono sto ne bih hteo da cujem su komentari tipa "HD595 rulez", "595 su mnogo bolje od 212" - toga sam svestan, ali da li su 3x, tj. 80E bolje? :wave:

...a gde ima HD 212 Pro po toj ceni?

Poslednja izmena:
Dule, da li si ih poslusao sa pojacalom?

p.s. To su vrlo skromne sluske... Za te pare su OK, al' su vrlo daleko od HiFi dozivljaja...

Delijo sta ti kao vrsni poznavaoc HajFaj i LouFaj dozivljaja preporucujes za neki 150 EUR (imam pojacalo)?

Sem ovog praistorijskog modela imas jos neki predlog?

Sem ovog praistorijskog modela imas jos neki predlog?

Čoveče je li ti znaš kakvo svetogrđe prevaljuješ preko svojih usta... :smash:
Bre to je HD600 model (ništa lošiji od sadašnjeg kralja HD650). Razlika je jedino u plastičnom ramu umesto titanijumskog.
Drajveri su isti... ili je tolika razlika da je niko živ nije u stanju čuti!
...a kada čuješ te sluške... a ja sam imao tu čast... bićeš veoma zahvalan što poseduješ čulo sluha!
Uostalom možeš ih čuti tamo jer imaju par za probu... ponesi sopstveni disk tj. nešto što dobro poznajaš i sam sudi da ne bude da sam ja zlatousti PR Senn-a!!!

Ja ću "to" sebi pazariti za "kolekciju"... nadam se za jedno nedelju dana! :banana:

Poslednja izmena:
Ko pita ne skita, nemoj odmah da pucas :D :D :d
Oticicu do Tehnomaxa pa cu da potrazim.
Btw koliko vidim Delija je preporucio HD-580 a ti poredis HD-600 i HD-650?

Poslednja izmena:
Ko pita ne skita, nemoj odmah da pucas :D :D :d
Oticicu do Tehnomaxa pa cu da potrazim.
Btw koliko vidim Delija je preporucio HD-580 a ti poredis HD-600 i HD-650?

Ma ja to onako... ;)
...ja tu priču o HD600 i HD650 znamo od ranije kada sam sebi kupovao ove Beyerdynamic
...a izgleda da nisi bacio pogled na link koji je neko u par postova pre postavio!
:type: ...i skapiraćeš da je to "mrak" model (koji nećeš želeti da skineš sa cenjene glave! :D:d

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX
***, citaj link koji sam ti dao, a onda pogledaj cenu HD-600...

I nemo' previse da pametujes, nego idi i pazari te sluske... :p

Nazad
Vrh Dno