Šta je novo?

Koje slusalice?

IgorHW

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 13700
Matična ploča
Asus Prime Z790-A
RAM
Kingston 64GB
GPU
Nvidia 4070
Storage
2TB+2TB+2TB+8TB+8TB
PSU
Seasonic PX-750
Kućište
Define R6
Monitor
Dell 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koje slusalice bi preporucili do 5000Din? Trebaju mi za kucnu upotrebu, znaci ne trebaju mi bubice nego one sto ti cuvaju usi od nazeba kad dodje zima :)

I da li u tom cenovnom rangu mogu da se nadju kvalitetne bezicne slusalice, da li uopste postoje kvalitetne bezicne slusalice? Meni bi bio sasvim dovoljan domet do 10m i autonomija sa jednim punjenjem bar 5 sati neprekidnog rada a pozeljno da bude i jedno 10 sati.

Koje slusalice bi preporucili do 5000Din? Trebaju mi za kucnu upotrebu, znaci ne trebaju mi bubice nego one sto ti cuvaju usi od nazeba kad dodje zima :)

Sennheiser HD415
4949_HD415.jpg

5.050 din. http://www.4audio.co.yu/cenovnik.php

OK hvala, vidim da Sennheiser, meni do sada nepoznatu firmu, hvale na sav glas pa sam video da oni imaju i nekih bezicnih modela. RS110 kostaju oko 7000, sto bi mi bilo prihvatljivo kad bi znao da ne gubim nista na kvalitetu zvuka. Tako da sam jos uvek neodlucan sta da uzmem.

meni su moje altec lansing otisle u vecna lovista, pa sada treba da kupim nove...

ne znam kakav je ovaj Sennheiser HD 201 cena mu je na nekom snizenju od 10%-2300 din....

hd201.jpg

e sada da li valjaju....

sto se tice bezicnih, ja ih ne bi uzimao iz jednog razloga, a to je punjenje baterije.... mrsko mi je i misa da punim svaki 3 dan, a zamisli jos slisalice (predpostavljam da je njihova autonomija kraca)

Kod ovih npr. http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/09923 pise da je radno vreme 22 sata, sto je po meni odlicno, po noci ih necu drzati na glavi nego na postolju preko koga se pune... tako da mi to uopste nije problem, jedino u sta nisam siguran je po pitanju kvaliteta zvuka, da li cu tu izgubiti. I sta bi se desilo npr. ako neki komsija iz nekog od stanova do mog kupi takve slusalice (da rade na istoj frekvenciji) da li to onda znaci da cemo ometati jedan drugog ili mozda cak i moci slusati sta ovaj drugi slusa na slusalicama...

meni su moje altec lansing otisle u vecna lovista, pa sada treba da kupim nove...

ne znam kakav je ovaj Sennheiser HD 201 cena mu je na nekom snizenju od 10%-2300 din....

---
e sada da li valjaju....
Мислим да можеш да одеш у 4audio (говорим о продавници у Кнеза Милоша) и пробаш их (колико се сећам, имали су један тако изложен модел прошле недеље), што је ипак најбоља варијанта када се купују слушалице

Ako zelis neunistive slusalice-onda AKG K240 studio(mada kostaju oko 100 EUR)
Ljudi vec imaju preko 20 godina monitor varijantu i dan danas im sljakaju....
Kabel im je dugacak 3 metra plus sto je to plug-in kabel koji mozes da zamenis:)
Ni sa Beyerdynamic neces da pogresis,a ni sa Audiotechnica ATHM 40fs(te su ti tu negde oko 5000 a zvuk je pravi monitorski:-devil-: )

Gde ima da se nadje Audiotechnica?

>>Бајат, али употребљив thread<<

Видео сам у Техноманији у Сарајевској MDR-CD280 за мање од 3000 дин. То би била одлична куповина, али сам се ипак примио на неке бежичне Sennheiser, а биле су на попусту па сам их купио за око 7300 дин.
ako neki komsija iz nekog od stanova do mog kupi takve slusalice (da rade na istoj frekvenciji) da li to onda znaci da cemo ometati jedan drugog ili mozda cak i moci slusati sta ovaj drugi slusa na slusalicama...
Код овог модела постоји троположајни прекидач на бази за избор фреквенције, а на самим слушалицама потенциометром нађеш ту фреквенцију. Није баш елегантно, али ради.
Моје SONY MDR-CD480 су (субјективно) за нијансу квалитетније израђене.

Poslednja izmena:
То би била одлична куповина, али сам се ипак примио на неке бежичне Sennheiser, а биле су на попусту па сам их купио за око 7300 дин.
Koji Sennheiser si kupio? Jel imas primedbi na kvalitet zvuka, sobzirom da su bezicne?

Код овог модела постоји троположајни прекидач на бази за избор фреквенције, а на самим слушалицама потенциометром нађеш ту фреквенцију. Није баш елегантно, али ради.
Моје SONY MDR-CD480 су (субјективно) за нијансу квалитетније израђене.
Da kasnije sam procitao za taj prekidac za prebacivanje frekvencija, sto bi znacilo da svako u krugu od 100m moze da slusa isto ono sto i ja slusam, ako mu je po volji.

...ukoliko imate sliuske koje rade na istoj frekvenciji...Ali daj kolika je verovatnoca za to...?A ukoliko se i desi, sta ima veze, glavno da on tebi ne remeti nista...:,,:

Pa ja mislim da ako kupi isti model da tada moze da se prikljuci na frekvenciju na kojoj ja slusam.. mislim i nije neki problem, ali npr ako neka komsinica bude slusala sta ja slusam/gledam dok gledam xxx filmove... :D

danas sam kupio HD 201

hd201.jpg

prvi utisak i nije bas najbolji, nekako mi je zvuk piskaviji, bez bas-ova.

cini mi se da su stare, altec lansing 502 ie imale bolji zvuk.

Poslednja izmena:
ako si na mene mislio, sada imam ove, nije da su neupotrebljive....

videcu jos kada ih budem malo duze koristio. kada sam kupio altec-ove bile su mi previse bassovite :)

Jest da su mi ove bezicne izvan budzeta ali nekako me nesto vuce da kupim njih, tako da cu sacekati jos neko vreme i kupiti RS120 koje su oko 10000, RS110 su pribliznije mom prvobitno planiranom budzetu ali nisu toliko komforne za koristenje tako da cu ipak uzeti RS120.

RS110 su pribliznije mom prvobitno planiranom budzetu ali nisu toliko komforne za koristenje tako da cu ipak uzeti RS120.
Слажем се. Да би користио RS110 треба ти и пуњач са четири пуњиве батерије што је око 2000 дин тако да је разлика у цени у односу на модел 110 оправдана.
Ипак, ова два модела не затварају потпуно ушну шкољку, за разлику од нпр. SONY MDR-CD280 и 480 (пробај ова два модела пре него што се одлучиш на куповину).

OK, hvala na savetu. Generalno ako mi u okolini nije buka onda ne bi trebalo da mi smeta sto ne zatvaraju usnu skoljku, jesam li upravu?

Rs110/120 имају прилично велики сунђер који належе на уши тако да их покривају у целини, али их не затварају. Ја лично волим да се изолујем од спољних звукова, а ти најбоље испробај обе опције.
Још нешто, ја бих ергономију увек ставио на прво место, јер шта ми вреди врхунски динамички опсег ако ме слушалице жуљају или почну да иритирају после пола сата.

Definitivno Senn HD280 pro..... uklapaju se u taj cenovni rang!!!
Mogu se naci i za 80 USD u USA.
U evropi su 99 EUR i manje ali davno sam to trazio pa moras da se potrudis, nadjes neku rasprodaju ili slicno.
To znaci online kupovina rules i samo se tako mozes uklopiti u budzet!!!

Sve gore navedeno ipak nije u rangu sa tim sluskama. Sa Audiotechnica sluskama nemam iskustva pa se ogradjujem, AKG K240 su mnogo neznije sluske..... ako ih uzmes u ruke razumeces o cemu ti pricam, one jesu donekle studijski standard ali mislim da to tebi nije presudno.... a bice ti malo flat zvuk.
Sony odavno vise ne pravi sluske za postovanje.... ali iskreno i pocinje da precenjuje sopstveni brend.

Sto se tice detalja o Senn-u, postoje dve verzije tih sluski sa impedansom od 64 i 300 oma.
Fantasticno su prakticne jer se sklapaju i dosta su robusne. Kabl ide sa jedne strane (znaci asimetricno) i round tipa je (kao telefonski delom) i sto je jako dobro mogu se narucivati rezervi delovi za njih (tipa kablovi, sundjeri pa cak i ostalo).
Za ostale gore naveden modele mislim da to nije slucaj.
Slusalice su zatvorene i dugo dugo nose titulu best zatvrenih sluski sa cenom koja je krajnje prihvatljiva. To znaci verovatno najbolja zvucna izolacija. Imam otvorene sluske fantasticnog zvuka ali sta to vredi kada je ovde do mene vecito gradiliste pa mi bruslice, busilice, mesalice za beton zvrndaju po ceo dan. To recimo meni znaci pa navodim kao razlog za kupovinu closed varijante.
Sundjeri su oblozeni kozom (sto je ok kada je trajnost u pitanju) i naravno zamenljivi ali bih ti predlozio da ih predhodno probas. Uostalom to vazi za sve sluske.
Ima nas glavatih..... hehe

Kod nas ove lopuze iz gore navedene firme preteruju sa cenama Senn-a ali to sada nije tema.
Mislim da se isplati da cimas nekoga da ti ih uzme online!

Takodje mislim da ih ima nesto jeftinije u Mitrosu... ali nesto malo jeftinije!!!

A zvuk... pa zavisi od izvora.... svakako cist (posto su monitoring slusalice u pitanju), i to je malo stvar ukusa... naravno verovatno to znas da ce kada prodje burn-in period zvuk postati topliji.

Ostala preporuka je Beyerdynamic DT770 pro koje isto imas u www.artistsystems.co.yu ali ne znam cenu. U principu su fantasticno odubne, zatvorene i fantasticno trajne (takodje zamenljivi delovi) mnogo su skuplje sluske (od navedenog budzeta) pa ti ih samo iz tog razloga ne preporucujem. Inace one imaju "do jaja" bas!!!

Poslednja izmena:
danas sam kupio HD 201

hd201.jpg

prvi utisak i nije bas najbolji, nekako mi je zvuk piskaviji, bez bas-ova.

cini mi se da su stare, altec lansing 502 ie imale bolji zvuk.

Ako si ih zakacio direktno na komp, tj. zvucnu - znaj da to nije ni blizu onome sta ove ultra-jeftine sluske mogu da pruze.

Neophodno im je pojacalo bez obzira na nisku impedansu. Direktno na izlazu zvucne zvuce blago receno ocajno - dosta losije nego sto sam ocekivao.

kolega, zavisi to i od zvucne... hd201 mi stoji na poslu...
kuci, na live 5.1 su sasvim kulturno zvucale... na prethodnoj masini na poslu sa nekom krs integrusom, ocajno... ipak klasicne racunarske slusalice imaju dosta manju impedansu...
sad imam neku kulturniju integrusu i opet solidno zvuce, jer izlaz ima bas dosta snage, a nema ni neke cujne distorzije...
naravno verujem da mogu i bolje da zvuce, ali za ono za sta meni trebaju (da pokriju celodnevno burgijanje u okolini i pricu u prostoriji kad mi treba 100% koncentracije), odlicno zvuce...

ako si na mene mislio, sada imam ove, nije da su neupotrebljive....

videcu jos kada ih budem malo duze koristio. kada sam kupio altec-ove bile su mi previse bassovite :)

Ma za svake sluske mora da prodje burn in period... tako da vec sada uzivas u daleko toplijem zvuku predpostavljam.. hehehe

Na netu se vrti par jednostavnih shemica - a ja sam problem resio uz pomoc drugara. :,,:

Na HiFi forumu je bilo reci o tome, pa zvekni na search.
http://www.hifi-forumi.com/forum

Sto se tice pojacala za sluske... to je jedna citava mala filozofija... koja naravno kosta mnooooogo, ukoliko zelis gotovo resenje.
Ukoliko si vredan i pun znanja o samogradnji takvih stvari ...samo napred! Razumeo sam da su delovi toliko skupi za izradu nekog vrednijeg pojacala da mnogi odustanu veoma brzo.... hehehe

Nemoj da to nekoga obeshrabi!
Rezultati mogu biti fantasticni!

BTW: Deo "raja" mozete i sami posetiti: http://www.headwize.com/

Poslednja izmena:
kolega, zavisi to i od zvucne... hd201 mi stoji na poslu...
kuci, na live 5.1 su sasvim kulturno zvucale... na prethodnoj masini na poslu sa nekom krs integrusom, ocajno... ipak klasicne racunarske slusalice imaju dosta manju impedansu...
sad imam neku kulturniju integrusu i opet solidno zvuce, jer izlaz ima bas dosta snage, a nema ni neke cujne distorzije...
naravno verujem da mogu i bolje da zvuce, ali za ono za sta meni trebaju (da pokriju celodnevno burgijanje u okolini i pricu u prostoriji kad mi treba 100% koncentracije), odlicno zvuce...

Pa sunac mu poljubim i ti si "ovde"... :D

Elem, one imaju impedansu 24ohm-a, sto nikako nije puno, al' su prilicno neefikasne.

Aj' kad si u prolazu svrati u 26-icu, da poslusas kako zvuce na krshu od integruse + budzologiji od pojacalca... ;) :,,:

Pozdrav! :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno