Pozdrav svima i izvinjavam se sto izvlacim temu iz naftalina ali pre svega sam se registrovao ovde da bih ovo pitao.....
Jako me zanimaju ove slusalice ahs-502IE.... sad ima i tu oznaku IE na kraju.....
Potrebno mi je najvise za kvalitetnu komunikaciju preko VoIP.....
E sad ... nisam neki strucnjak... sto se tice zvuka verovatno je altec odradio perfektno, ali me zanima ovaj mirkofon....
Evo podataka o ovom modelu:
Zvučnik - Frequency response : 20Hz-20kHz
Zvučnik - Input impedance : 32 ohms
Mikrofon - Frequency response : 100Hz-16KHz
Mikrofon - Impedance : 3.32 kohm
Mikrofon - Sensitivity : 40 dB
Do sada sam imao model (imam jos uvek ali se raspada i potreban je remont kablova) i jako sam zadovoljan....
US Blaster USB 360
karakteristike:
Zvučnik - Frequency response : 40Hz-16KHz
Zvučnik - Input impedance : 32 ohms
Mikrofon - Frequency response : 20Hz-20KHz
Mikrofon - Impedance : 2 kohm
Mikrofon - Sensitivity : 62 dB
Vidim da US Blaster ima veci opseg frekvencije za mirkofon od alteca, ali mislim da je to nebitno (Ispravite me ako gresim..... ispod 100Hz i preko 16KHz covek i ne koristi... ? )
Ali vidim da se osetljivost razlikuje... jedan 40dB drugi 62dB...
Pitanje je.... ko ima bolji mikrofon i da li ce sagovornik primetiti neku razliku ?
I jos me zanima... da li neko ima predlog gde kupiti ovaj mode... vidim da je nekada cena bila 1200 din a sada je oko 1600 pa do 2000

Da bude najgore od svega zvao sam PC centar u vise objekata... imaju modele, ali na jednom mestu mi kazu 1556, na drugom 1600, na trecem preko 1600 din i jos na jednom mestu mi je rekao da ima garancija od 7 dan ?! Napominjem da se radi o identicnoj firmi, samo razlicite lokacije.....
Dakle, ima li neko da mi predlozi gde moze povoljno da se nadje ovaj mode i da imam bar 1 godinu garanciju... posto su se cudili za 3 godine koje je "Dorry" pomenuo....
Hvala puno.... odgovor mi je potreban krajnje hitno.... manje vise sam se odlucio, samo da potvrdi jos neko i da cujem ako neki ima predlog za mesto kupovine i cenu.