Šta je novo?

Koje slusalice sa mikrofonom?

Trig

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2000
Poena
604
Nije mi potreban neki fenomenalan kvalitet, samo funkcionalnost, ergonomnost, i da barem malo potraju :) - upotreba standardna - filmovi, muzika, igre, a mikrofon pretezno za VoIP i voice recognition..

Jedino sto sam ja pogledao je na pc-berzi, i za oko su mi zapali A4Tech, Altec Lancing i Genius modeli.
http://www.a4tech.com/en/product1.asp?CID=66&SCID=67
http://www.alteclansing.com/product_cat_personal.asp?region=northam
http://www.geniusnet.com.tw/product/productlist.asp?pline=F17

Dobrodosli su svi saveti i komentari :)

Pozdrav.

Altec Lansing AHS-502. Neces se pokajati + sto imas 3 god garancije. Definitivno ove su najbolje!

P.S. Izbegavaj A4Tech, jer su im proizvodi skart.

P.P.S. Altec Lansing AHS-502 kostaju negde oko 1.200 dinara.

ja furam Genius hs-02a ( bas taj model koji si poslao na linku ), kupljene veoma jeftino ( 450din ), imam ih vec godinu dana nista im se nije desilo, prezivele su i par karaoke zurki. Za moj ukus odlicno izgledaju ( vidi se na sajtu ).

Moja preporuka je pre svega sto su jeftine, a sluze me bez ikakvih problema vec duze vreme ( a kvalitet, meni je ok, a imas i specifikaciju ).

naravno ako zelis da potrosis vise para na sluske sa mic. poslusaj LiquidPlasma, predpostavljam da covek zna sta prica

pozdrav :)

Josh jedan glas za Altec Lansing AHS-502(na glavi su mi!!)
Pozdrav :D

Genius hs-02a sluske imamo u lokalnom Net Cafe-u i da ti kazem, nisu uopste lose. To ti je jeftino resenje, a ako hoces skuplje, definitivno AHS-502

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
(na glavi su mi!!)

Takodje :-devil-: :d

Pozdrav svima i izvinjavam se sto izvlacim temu iz naftalina ali pre svega sam se registrovao ovde da bih ovo pitao.....
Jako me zanimaju ove slusalice ahs-502IE.... sad ima i tu oznaku IE na kraju.....
Potrebno mi je najvise za kvalitetnu komunikaciju preko VoIP.....
E sad ... nisam neki strucnjak... sto se tice zvuka verovatno je altec odradio perfektno, ali me zanima ovaj mirkofon....
Evo podataka o ovom modelu:
Zvučnik - Frequency response : 20Hz-20kHz
Zvučnik - Input impedance : 32 ohms
Mikrofon - Frequency response : 100Hz-16KHz
Mikrofon - Impedance : 3.32 kohm
Mikrofon - Sensitivity : 40 dB

Do sada sam imao model (imam jos uvek ali se raspada i potreban je remont kablova) i jako sam zadovoljan....
US Blaster USB 360
karakteristike:
Zvučnik - Frequency response : 40Hz-16KHz
Zvučnik - Input impedance : 32 ohms
Mikrofon - Frequency response : 20Hz-20KHz
Mikrofon - Impedance : 2 kohm
Mikrofon - Sensitivity : 62 dB

Vidim da US Blaster ima veci opseg frekvencije za mirkofon od alteca, ali mislim da je to nebitno (Ispravite me ako gresim..... ispod 100Hz i preko 16KHz covek i ne koristi... ? )
Ali vidim da se osetljivost razlikuje... jedan 40dB drugi 62dB...

Pitanje je.... ko ima bolji mikrofon i da li ce sagovornik primetiti neku razliku ?

I jos me zanima... da li neko ima predlog gde kupiti ovaj mode... vidim da je nekada cena bila 1200 din a sada je oko 1600 pa do 2000 :(
Da bude najgore od svega zvao sam PC centar u vise objekata... imaju modele, ali na jednom mestu mi kazu 1556, na drugom 1600, na trecem preko 1600 din i jos na jednom mestu mi je rekao da ima garancija od 7 dan ?! Napominjem da se radi o identicnoj firmi, samo razlicite lokacije.....
Dakle, ima li neko da mi predlozi gde moze povoljno da se nadje ovaj mode i da imam bar 1 godinu garanciju... posto su se cudili za 3 godine koje je "Dorry" pomenuo....

Hvala puno.... odgovor mi je potreban krajnje hitno.... manje vise sam se odlucio, samo da potvrdi jos neko i da cujem ako neki ima predlog za mesto kupovine i cenu.

Ja imam iste ovakve
4768.jpg

PLatio sam ih 900 i neki din, al su mi strava.
Imaju dobar zvuk, bas reducing i jos stosta ... extra sam zadovoljan - za te pare su extra.
Mikrofon je vise nego odlican, s obzirom na cenu - Frequency response : 20Hz-22KHz :p

moja preporuka za Altec 302ie to su one za iza vrata i jeftine su oko 1000 din.
imas i taj 502ie one su udobnije ali i skuplje.

Canyon GOCNHS3, uzeh i ne pokajah se. Sa kontrolom pojacanja i basova. 9.50€

@Crash Owerride
Nisam primetio da si rekao koje su to slusalice i model... (
@zlaja
Da, hteo bih ove velike prave slusalice... (ne zelim one male, ili one iz glave)
Jedino se malo plasim stiskanja ovih veliki, ovaj US Blaster je hteo da ubija od bolova posle 2 sata nosenja.....
@Don_Vito_Korleo
Pa to sam i predpostavio, ali sta je sa mikrofonom...
Moze li neko malo da pojasni onaj opeseg frekvencija i osetljivost u decibelima....
Kapiram da onaj opseg nije toliko bitan, jer mi govor nije od 100Hz :), ali ove dB sam zaboravio :)

kupio sam altec....ali sam se opet razocarao sa poslovanjem...
PC centar je generalni zastupnik te firme, i imaju najnize cene...
U jednoj radnji je jedna cena, na drugoj lokaciji druga cena.... pa cek i garancija....
Ali vrh svega je bilo kada sam ih pitao da li imaju, rekli su da trenutno nemaju, i da imaju na lageru, te da ce decko doneti danas i da ce oni imati to sutra i da ce mi rezervisati...
Narano od sutra nije bilo nista, a posto je bio petak predlozili su mi da probam u ponedeljak... uzeo sam za 400 din skuplje u ulici i batalio lagarije...
A sto se tice samih slusalica... hm.... zvuk je ok, mikrofon i dalje testiram, ali ogromna zamerka manje vise svim proizvodjacima ovakvih tipova.....
Slusalice su udobne 30-60minuta... posle toga pocinju da otkidaju usi, a narocito su problematicne za ljude koji nose naocare.... (kao sto sam ja).... stiska za uvo, pa posle skidanja sve mi je utisnuto na licu linija od drske :( ubija koliko boli posle 1 sata :(
Isti slucaj je bio i sa USB Blaster slusalicama..... ocekivao sam ipak da manje "stiscu" :(

Pa sto stiscu te sluske? U cemu je fora, stekuju na materijalu?

Ja bi kupio neke najjeftinije a da imaju:
Volume control
Microphone
I idu perko glave

Za igranje preko interneta (team speak...).

Ako neko ima predlog neka javi.
Sta mislite o A4 Tech Headset AH-630?

http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=66&SCID=67&MNO=AH-630

Poslednja izmena:
Uzeo sam Altec AHS 302ie
i valjda su OK ( to su mi prve slusalice :p )
Pazario sam ih u PC Centru i jedva su mi dali garanciju na 12 meseci ( ovde neko rece kako za Altec ide 36 :smash: )
I kolko sam primetio ne radi mi ona kontrola bash dobro ( radi volume control , ali ono high , low i mute uopste ne reaguje) ,
da li da se zalim ?
Kako bi mogao da isprobam mikrofon ( koji program , kratko uputstvo) :)

Poslednja izmena:
High,low i mute ti je kontrola za mikrofon.Imam AHS-502 i bile su super dok se nisu raspale od preterane upotrebe :p .Koristio sam ih apsolutno svaki dan vise od godinu dana...tako da nije cudno sto su se raspale.
Sto se isprobavanja mikrofona tice, najlakse je da na sledeci nacin:
idi u start>settings>control panel>sounds and audio devices, device volume-klikni na advanced pa idi na options>properties pa pod show the following volume controles nadji microphone i stikliraj ga pa onda ok (naravno).Pa onda opet na options pa klikni na advanced controls.E sad tu mozes da vidis podesavanja za mikrofon...proveri da nije "mute-ovan" klikni na advanced i proveri da li je stikliran Microfone +20dB boost....sve lepo zatvori i mozes da pocnes sa urlanjem :D ...usput proveri da li ti sada radi ona kontrola za high,low i mute.
Pozdrav

Genius HS 02N nisu lose.
Bolje od njih su Labtec fx1 gaming i njih ti stvarno preporucujem sto se jevtinih tice (1.650 din u Platou u Knez-Mih.).
Nisam probao Altec 502 ali model 512 (bez IE oznake) je los.Razocarenje.Labtec je bolji.Zvuci iznenadjujuce ali je tako.Imaju mic,mic off i on, volume.
Uostalom, sva tri modela imas u Platou pa probaj,dace ti ako zapomazes i kukas;)

Ma pusti to sa freq resp mikrofona, nije bitno.
A to sto pise osetljivost mikrofona je malo tupavo (ne misle valjda na dBSPL) i verovatno se misli na ukupni dinamicki opseg sto ti za VoiP takodje nije bas bitno.

Ja imam lepo iskustvo sa Labtec LVA 8525, pogotovu je mikrofon natprosečne osetljivosti i kvaliteta. Platio ih svojevremeno u najlon kesi 3x skuplje od naizgled sličnih Genius slušalica u fensi pakovanju. Nažalost, kabl se pokidao u slušalici, zalemio sam ga ali nemam utisak da će to dugo držati (kad se otvori vidi se da to i nije baš predviđeno za popravku, a ja nemam ni dovoljno preciznu lemilicu). Ne uspevam da nađem gde se prodaju, kupio bih isti model.

Prilozi

• LVA8525.JPG
    LVA8525.JPG
    12.3 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
P.S. Izbegavaj A4Tech, jer su im proizvodi skart.

P.P.S. Altec Lansing AHS-502 kostaju negde oko 1.200 dinara.
Ovo za A4Tech naravno nije tachno...
Od nekoliko njihovih proizvoda,sve i jedan je bio kvalitetan...i slushalice,i zvuchnici (koliko para...) a narochito mishonje...
P O Z

felino je napisao(la):
A to sto pise osetljivost mikrofona je malo tupavo (ne misle valjda na dBSPL) i verovatno se misli na ukupni dinamicki opseg sto ti za VoiP takodje nije bas bitno.
Šta je tupavo kod osetljivosti mikrofona? Notorna činjenica je da su mnogi jeftini mikrofoni preslabi za prosečnu zvučnu karticu.

I šta ti je dBSPL? Osetljivost mikrofona se izražava u mV/Pa (ili u dBV) i izražava odnos napona na izlazu i zvučnog pritiska na membranu.

Pošto oni dB gore najverovatnije znače -dBV - bolji je mikrofon uz koji je manja (tj. veća, pošto su negativne vrednosti) cifra. Dakle mikrofon sa -40 dBV je osetljiviji od mikrofona sa -62 dBV.

Koga zanima šta je dBV, ima ovde:

http://ccrma.stanford.edu/~jos/mdft/DBV_Scale.html

Poslednja izmena:
VMedic je napisao(la):
Ovo za A4Tech naravno nije tachno...
Od nekoliko njihovih proizvoda,sve i jedan je bio kvalitetan...i slushalice,i zvuchnici (koliko para...) a narochito mishonje...
P O Z

Subjektivno misljenje je u pitanju, imao sa nekoliko nesrecnih slucajeva sa A4Tech firmom sto se tice periferijskih uredjaja.

Jeste, tako se izrazava osetljivost mikrofona. No, smatram to nebitnim podatkom za multim. mic a jos nije bilo minusa i V pa rekoh ko zna sta su hteli da napisu. A s obzirom na primenu- i freq resp i oseljivost su tu nevazni.Malo jace prica, i pojaca se u soft mikseru pa mic boost...

SPL=Sound Pressure Level.
Npr. 135 dB SPL (1 Pa = 94 dB SPL, 0db SPL=prag cujnosti, da ne trazim sad koliko je to Pa) kod mic spec znaci da je to granica nivoa zvucnog pritiska preko koje nastupa izoblicenje (THD) od 0,5 %. Kad se pretera moze da se mehanicki osteti.

idi u start>settings>control panel>sounds and audio devices, device volume-klikni na advanced pa idi na options>properties pa pod show the following volume controles nadji microphone i stikliraj ga pa onda ok (naravno).Pa onda opet na options pa klikni na advanced controls.E sad tu mozes da vidis podesavanja za mikrofon...proveri da nije "mute-ovan" klikni na advanced i proveri da li je stikliran Microfone +20dB boost....

Svaka ti se dala za ovo! :D
Uzeh skoro neki Hama mikrofon i pizdim vec dva dana kako se slabo cuje!
Danas resih da ipak uzmem neki kvalitetniji, na benchu napravih pretragu za nekim solidnim modelom, i slucajno naidjoh na quotovani deo, narocito boldovani.
Sta da kazem, spasio si me nepotrebnog bacanja para, sada radi totalno cool! Cak se i sasvim fino cuje, mnogo bolje nego moj bivsi integrisan na sluskama.

Tako resih da ovu temu dignem iz mrtvih, pretpostavljam da zbog ovakve gluposti sa stikliranjem boosta mnogi i ne znaju da mikrofon moze bolje da radi. Ne razumem zasto ova opcija nije po defaultu ukljucena, ali ajd sad... :banana:

Da li neko ima iskustva sa Logitech USB Headset 350? Moj brat ih je kupio i deluju sasvim dobro, ali sam gledajuci strane forume video da ima dosta ljudi koji se zale na sve i svasta....Ima li ih neko ovde?

Kupio pre 2 dana AHS 502-i odlicne sluske a i microfon.

Ja već dugo, možda i 2 god, ne sećam se tačno, imam A4Tech AH-810. Slušalice imaju odličan zvuk, pre svega me oduševio bas. Plastika od koje su izrađene nije baš najnajsrećnija, tako da se može desiti da vam se polome, na najužem delu, ako ste baš nasilni ili imate mnooooogo široku glavu :d ali ako se sa njima postupa normalno ne bi trebalo biti problema. Ono što mi se ne sviđa je potenciometar koji stvara pucketanje prilikom promene jačine zvuka, ali to je boljka svih potenciometara i javlja se nakon određenog vremena korišćenja (veći problem je to što sam ja lenj da ga otvorim, očistim i naprskam sprejom predviđenim za to :D). Ono što je jako bitno je da lepo obuhvataju uši (to je mnogo bolje nego da samo nalegnu na uši!), i udobne su.
Kada sam ih ja kupovao koštale su nekih 600 din. što je tada bilo ispod 10E (ni sada nisu mnogo skuplje). Verujem da je teško naći slušalice koje pružaju toliko sa tako niskom cenom, stoga ih zaista preporučujem svima koji traže neke normalne sluške.

Poslednja izmena:
Vrh Dno