I did it again.... Mislio sam da vise necu moci da nadjem, jos neke slusalice po iole pristojnoj ceni a da ce raditi nesto drugacije od ostalih koje imam i biti korisne u drugacijim scenarijima. I was wrong enter Audio Technica Msr7B (balansirani reboot Msr7 modela)
Ako bi moj rating sistem isao od F kao kompletni promasaj, i gomila djubreta bez obzira na cenu do A kao apsolutno Odlicne i bez maltene osetnih mana
Ove bi dobile S Tier kao da sam ih ja tjunovao... Hyper detaljne overall sa naglaskom na mikrodetaljima Check, Relaxing a opet jako dinamicne check, vrlo brz dubok punchy bass koji ne gusi nikad ostatak vokala i sredine u spektrumu i nikad nije boomy check.
Istureni delikativni prirodni detaljni Vokali, i vrlo definisani Mids tonovi Check. Stvarno produzeni visoki, do krajnjih granica bez ikada da krenu da rezu uzi ili zamaraju sa agresivnoscu, dosta dosta vazduha i akustika je opasno on point bukvalno zvuk leti u ovom domenu. Nemaju slab zanr , Chill/ambient/ House/Edm,Rap, Alternative Rock u svakom zanru sijaju samo na razlicit nacin.
Ne osecaju se zatvoreno uopste iako su closed back, bukvalno su toliko wide sa soundstage da mozda mogu da ih uporedim sa Beyerom DT 770 a po dubini sa Fostexom Tr80. Imaging hiruski precizan pozicioniranje instrumenata, realizam same reprodukcije. Bukvalno sta god da pustite na njima zvuci
Better pravi Hifi model s tim da zadrzava i dosta karakteristika studio/monitoring modela pa je best of both worlds.
Udobnost bukvalno perfektna dovoljno prostora za usi uprkos samoj prirodi izrade drugar koji nosi siroke naocare kad ih skine i stavi nema razlike sa ovim sluskama (kao Sony Wh1000 xm3 npr po tome)
I mozda najveci razlog zasto sam odlucio da i njih dodam, zato stto svi gore kvaliteti za razliku od dobrog velikog dela drugih hifi/monitoring modela, MSR7 je veoma veoma Mobile Friendly bukvalno su dovoljno easy za drive na telefonima poput Xiaomi Mi A1,Mi 9 Lite, Realme Gt, Mi a3 tonalitet i karakter zvuka se ne gubi kada je na mobilnim uredjajima. A da ne govorim o tome kako pritom skaluju sa jos boljim izvorima poput Fiio Q3 (koji sam ranije spominjao da je idealan za portable i In Ear modele)

Takodje i KZ Zex je pridoslica od bubica njih sam nabavio, zato sto mi je na omiljenim CCA CSN otisao na jednoj strani kabl tj izlizao se iznutra pa je krenuo stalno da ispada iz jedne od slusalica. Za ovu cenu za koju se trazi 4000-4500din , Zex je vrlo vrlo dobar ako ne i odlican, Ima dovoljnu dozu toplinu i opustenosti u zvuku da nikada ne zvuci vestacki i fake detaljno, zapravo doza pravih detalja je nerealna za ovako male in ear. Bass je dosta brz i podjednako je deep kolko je i punchy sto je retkost za iems a nikada nemam osecaj da je preteran, ima pritom dobru teksturu nije boring.
Mids su mozda i najbolji deo svega poput Msr7B istureniji, su i imaju jaku definiciju samo sto normalno posto su in ear, vokali su dosta vise in your face intimni cak i u najzaguzvanijim deonicama ne gube sposobnost da iskoce i reprodukuju se kako treba.
Visoki su nesto manje Ostri i agresivni u odnosu na CCA CSN, ali je podjednako lako i na Zex da se pokupe svi mikro detalji pozadinski, dosta su energicni i vazdusasti ali opet imaju tu Smooth Notu, sveukupno pa ne prave od mixeva koji su vec default naosreni da zvuce kao da ce da vam krvare usi. Soundstage dobar za Iem nista out this world, Imaging i separacija vrlo dobra nikad nisu muddy. Stock gumice su djubre prave da Zex zvuci vise piskavo i gotovo metalizirano nego sto zapravo jeste ali zato u kutiji ima nekoliko njih od kojih su jedne savrsene za moj pojam sto se balansa i ergonomije tice.