Šta je novo?

Koje programe staviti

• Začetnik teme Začetnik teme sh0rax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
180
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Prijatelji pomagajte.Treba mi više programa.Prvi bio klasika neki koji odvaja jedaan ili više djelova po npr 30 sekundi ili 1min i 39 sekundi itd.Treba mi da kad isjecka video da bude srazmjerno koliko sam isjeckao npr ako sam isjeckao 12% videa da bude oko 10 15 % mb odnosno gp taj fajl.Drugo treba mi dobar program za ubacivanje titlova koji bi mogli i jedno i drugo da gledam i da stavljam titl i pomjeran ga i tako da se file update kad sejvujem.Ako bude šta trebalo još javiću vaam

Izvini kolega, ali ja ovde ništa ne razumem. Skontao sam da se radi o sečenju video fajlova i eventualnom ubacivanju titlova. U vezi titlova mi nije jasno da li treba da budu zalepljeni za video (hardcoded subtitle) ili ne. Ajde odvoj malo vremena pa to lepše sroči, koristi gramatička pravila i lepo objasni. Ako već očekuješ da se neko potrudi i pomegne ti, potrudi se i ti.
Svako dobro.

Titlovi trebaju da se posrave sad ja ne znam nijedan drugi način sem da budu dodati iz srt fajla u video.Znači program treba da sadrži i gledanje videa i stavljanje titla.Imao sam prije program za to ali sam zaboravio ime.A što se tiče sječenja video fajla klasika.Treba da mi se odsječe od 1min i 20 sek do 2min i 11 sekundi i to je to klasika.Sa tim kad odsječe video da je fajl srazmjeran onome što sam isjekao.Ne kao što sam preko VLC-a sjekao fajl i 2 minuta 200mb a cijeli film 1500mb nerealno.

Evo možda te je Gemini razumeo...

Evo najboljih rešenja za tvoje zahteve:

1. Sečenje videa: LosslessCut

Kada si sekao preko VLC-a, on je verovatno koristio veoma visok "bitrate" za taj mali deo, pa je zato fajl ispao prevelik. Tebi treba program koji radi Direct Stream Copy (sečenje bez ponovnog enkodiranja).

• Program: LosslessCut (besplatan, open-source).
  • Zašto je idealan: On ne "renderuje" video ponovo, već ga bukvalno samo "prefikne" na mestima koja ti označiš.
  • Rezultat: Pošto ne menja kvalitet, veličina fajla će biti matematički precizna u odnosu na trajanje. Ako isečeš 10% filma, fajl će biti tačno 10% originalne veličine.
  • Brzina: Sečenje traje bukvalno jednu sekundu jer nema procesiranja.

2. Rad sa titlovima: Subtitle Edit

Ovo je zlatni standard za ono što tebi treba. Program omogućava da istovremeno gledaš video, pišeš titlove i precizno ih pomeraš (sinhronizuješ).

• Program: Subtitle Edit.
    • Visual Sync: Imaš talasni oblik zvuka (waveform) pa tačno vidiš gde neko počinje da priča.
    • Video Preview: Gledaš video direktno u programu dok nameštaš tekst.
    • Update: Samo klikneš "Save" i tvoj .srt fajl je ažuriran.
  • Važno: Ovaj program služi za pravljenje/izmenu .srt fajla (soft subtitles). Ako želiš da taj titl postane "neraskidivi" deo slike (hardcode), to se radi u drugom koraku.

3. Kako da "zalepiš" titl (ako je potrebno)

Ako želiš da spojiš taj isečeni deo videa i tvoj sređeni titl u jedan fajl koji će se svuda videti isto (na TV-u, telefonu):

• Program: Handbrake.
  • Postupak: Ubaciš video, odeš na tab "Subtitles", uvezeš svoj .srt fajl i štikliraš opciju "Burn In". Handbrake će ponovo obraditi video i trajno ucrtati prevod u sliku.

Hvala ti to je taj program za titlove hvala puno živio mi.A ovo prvo ću da pokušam pa ti javljam hvala na prijedlozima i pozdrav

Da ne otvaram novu temu,
Imam problem sa Subtitleworkshop-om.
Pitanje je u slici, kako da rešim ovaj problem?
1000002383.png

Nazad
Vrh Dno