Šta je novo?

Koje programe koristite za:

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Testiranje Pc u dos okruzenju ( Bootcd, pa test )
Testiranje Pc u Windows okruzenju.
Za oporavak sistema, kada nece da uradi boot( erd commander?)

ZoNi je napisao(la):
da odgovorim cisto onako 😉
1. DOS okruzenje???
2. nista... osim ako Everest Home ne spada u tu kategoriju...
3. nece boot? System Restore (do sada, to mi je ukupno zatrebalo 2 puta, i oba puta je bilo uspesno)

Zoni, gospodine. Desavalo mi se da i pored dobre volje i metodom uzaludnih pokusaja ( Last know good conf, Safe mode, system resore) Win 2K i Xp nece da se dignu. E, sa ( Erd commanderom 2005, uspesno sam resio ovaj problem). Pitanje pod 1 se odnosilo na testiranje Pc na low-level nivou( pandan nekad koriscenom bcm diagnostiku ili Micro-Scope 12, sada, ali ne mogu da stignem do njega).

Thread je bio da se razmene iskustva, a nema ko nezna za "F8" pre ulaska u Windowse.

1.Ništa
2.Ništa
3.Acronis Trueimage, ubedljivo najbolji za totalni oporavak sistema. 🙂

Imas odlican Lukijin thread negde na ovom forumu, ne znam u kojoj sobi tacno gde je sve prakticno "nacrtano".

Dakle, cuven odgovor na po x puta postavljeno pitanje, "koristi search".

ZoNi je napisao(la):
da odgovorim cisto onako 😉
1. DOS okruzenje???

3. nece boot? System Restore (do sada, to mi je ukupno zatrebalo 2 puta, i oba puta je bilo uspesno)

ako ti recimo pukne fat tabela....sto se desava recimo prilikom nekog nepravilnog gasenja ili bilo cega drugog kako ces da uradis system restore?
(nedesava ce cesto ali neko ko je navikao na system restore moze da se slika)

Kad si dobio prvi racunar kako si instalirao windows?....ako recimo nemas bootabilni cd?

Poslednja izmena:
Praetorian Guardian by Wakizashi ( ovdashnji) za sve :smoke: :banana:

za dodatni low level test PHD aplikaciju iz QuickTech PRO paketa ( www.uxd.com )
naravno, SW varijantu,)
par puta sam provalio loshu memoriju iz njega iako je memtest prolazio bez prijavljivanja bilo chega..

inache, neko pomenu Acronis TrueImage, a ja kazzem i Norton/Symantec Ghost je keva za potpuni oporavak sistema bez dodatnog zezanja..

btw, i ostale aplikacije iz Acronis paketa su jaaako korisne, recimo OS Selector koristim u zdravljui veselju vecc par godina, a imam uvek 2-3, pa i 4 sistema na mashini na odvojenim particijama..

pozdrav

Poslednja izmena:
xaver je napisao(la):
1. ako ti recimo pukne fat tabela....sto se desava recimo prilikom nekog nepravilnog gasenja ili bilo cega drugog kako ces da uradis system restore?
(nedesava ce cesto ali neko ko je navikao na system restore moze da se slika)

2. Kad si dobio prvi racunar kako si instalirao windows?....ako recimo nemas bootabilni cd?
1. hm... jel' to moze da se desi pod NTFSom? Ja koristim NTFS od kad se pojavio Win2K (i kada sam presao na doticni sa 98SE)...

2. hehe... na prvom racunaru (C64) nisam ni imao Win 😉 hm, sa C64 dosao sam na A64 🙂 zanimljivo... inace, prvi Win (95) sam instalirao pomocu one diskete (ako se dobro secam...)

Nazad
Vrh Dno