Šta je novo?

Koje pluginove koristite za FireFox?

• Začetnik teme Začetnik teme CoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CoR

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
620
I ako moze neko krace objasnjenje zasto ih koristite.

Da krenem od sebe:

1. Tab Mix Plus 0.2.5.2
mnogo dobar, oznacava neprocitane tabove, rasporedjuje ih, ucitava tamo gle ja hocu, omogucava kliktanje misem

2. Pdf download (omogucava i download umesto samo gledanje pdf-a)

3. AdBlock (trenutno ga testiram)

Ja koristim 42 plugina (od toga 41 aktivan) i pošto niko ne ume da mi kaže kako da izvezem listu pluginova (pitao onomad za TB, za FF je valjda slično) mnogo mi je da sve to prekucavam.

- Tabbrowser preferences
- FlashGot
- AdBlock
- Resize SearchBox

Prva i osnovna stvar je da nisu svi plug-in-ovi odnosno "extensions", kompatibilni sa svim verzijama FireFoxa i DeerParkAlpha. Ne samo to nego nisu ni kompatibilni izmedju sebe. Vrlo pazljivo birajte i prouchavajte koji se kako ponasha pojedinachno. Ja lichno preferiram DeerParkAlpha koji je dosta upeglaniji i stabilniji, medjutim nije kompatibilan sa velikim brojem extenzija.

Moja lista izgleda ovako:

Tabbrowser extesions- Bez ovoga se ne moze, ali ni pod razno
Flash Got- I bez ovoga se ne moze ni pod razno )na sistemu su instalirani Reget i Fleshget, te i biram po nahodjenju koji ce posle flesh got-a pokupiti download)
Adblock
Adblock filters G.updater
No Script- Bez ovoga se ne moze

Copy Url+ (modifikovan i dodati pod meniji)
Download mannager Twek
Session saver -I pored toga shto Tabbrowser extesions ima podrshku za uchitavanje i snimanje sesija posle craha ili shutdown-a, ipak sam se odluchio da dodam i ovaj extension
ScrapBook- Ubedljivo najbolji Url saver, ima chak i podrshku za editovanje stranica, koja je perfektna, moguce je podvuci text u raznim bojama, obrisati vishak ili prearanzirati stranicu, te je snimiti u novom obliku.
Recimo da ima josh jednu neverovatnu pogodnost, zamislite da imate 78 otvorenih tabova u single firefox windows-u, i ukoliko zelite da catch-ujete svih 78 url-ova(samo linkove) u jednom potezu, poshto nisam do sada nashao plugin koji jednostavno radi ovaj posao,
koristim opciju u Scrapbook-u. tools option /capture multiple urls /url detector /all open tabs in this window.
U donjem prozoru ce se pojaviti svi url-ovi, te cete jednostavnim copy-ranjem texta doci brzo i jednostavno do svih url linkova.
Firefox view- jako zgodan extension koji vam omogucava opciju u content meniju desnog dugmeta u Internet Exploreru, odnosno da otvori trenutnu stranicu u firefox-u.
Configuration mania- samo ukoliko znate shta radite
Google preview
Screen Grab
Fireftp -nije bash neshto ali chisto da otvorim mogucnost FTP-a
TripleSelect 1.7- Korisno oznachavanje preneto iz IE-a, trostruki klik oznachava sav text odozgo na dole
copyplaintext
almostfullscreen
AddBookmarkHere-0.5.3
Word_Count
ie_view
mage_zoom

Koristim josh oko dvadesetak pluginova koji su struchno orjentisani, izneo sam samo one koji su neophodni i koji su zanimljivi.

lucky2001 je napisao(la):
ScrapBook- Ubedljivo najbolji Url saver
Scrapbook je bukvalno jedini razlog zbog koga koristim FF. To je neverovatno zgodan i koristan plugin!

Tabbrowser Preferences
FlashGot
Flashblock (super ako ste na dialup-u ili vas nerviraju reklame rađene u flash-u... naravno, jedan klik je dovoljan da pogledate flash sadržaj, ako vas baš zanima)
Adblock (+ filters updater)

Evo mojih ekstenzija:

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
ja probao scrapbook (na predlog wiz011 😉 ), ali me uopste nije fascinirao... tj. nisam provalio nista specijalno korisno...
To si mi već rekao, ali meni uopšte nije jasno... Ti nemaš nikad potrebu da (npr. iz The New York Times-a 😉 ) zapamtiš neki tekst tako da zadrži sva formatiranja, slike itd. i da izgleda kao u originalu, a da pritom preskočiš sve toolbarove, reklame i ostale nepotrebne stvari? A to je samo jedna od funkcija.

ColorZilla
FlashGot
Mozilla Archive Format
PDF Download
Image Zoom
AI Roboform toolbar

FlashGot
Fleshblock - 1.3.3 verzija vise mi ne puca na nekim sajtovima
Tab X
SmoothWheel - za glatko skrolovanje stranice
fireFTP - FTP klijent
PDF Download - da me pita da li cu da gledam ili snimam PDF fajl
IE View
...

Tabbrowser extesions- Bez ovoga se ne moze, ali ni pod razno...
...j*bga, spremio sam opširan post ali me lucky za*ebao 😉

Znači samo da dopunim sa još par korisnih:
  • Super DragAndGo !!!!!!!- omogućava da se link povuče "u stranu" što otvara link u tabu (u pozadini)
    Adblock Plus !!
    SwitchProxyTool
    Resize Search Box
    Extended StatusBar !!!
    Download Embedded
    Redirect Remover
    BBCode
    koji je korišćen za formatiranje ovog posta.

PS dok se Scrapbook nije pojavio koristio sam Maxton jer na FF ne radi NetSnippets. Sad SB obavlja funkciju NetSnippetsa (čak i bolje). Stvarno odlična ekstenzija.
Od skora su ekstenzijama pokrivene (skoro) sve mogućnosti Maxtona tako da je od skora FF primarni browser.

Poslednja izmena:
Ja sam do sada koristio samo ovih pet, ali mi se cini da cu posle ovog topica poceti da koristim jos dosta njih:

FlashGot
Auto Copy (ne moras da koristis ctrl+c)
SessionSaver
ConQuery (context sensitive webquery)
ShowImage (jako koristan kad ne zelis da cekas celu stranu, a zanimaju te neke od slika)

Btw. super je topic, samo please, ljudi objasnite za neke nepoznate ekstenzije cemu sluze

Koristim klasiku 😛

mada ovaj PDF Download nesto zeza :smash:
nekad odradi posao , a nekad ne , pa kad krene neki PDF od par MB da se ucitava :wall: :wall:

WoW

Ovo je postao bas posecen thread 🙂 Izgleda da ce mnogo ljudi imati koristi.
Hvala svima na odgovorima.

Zasto mnogo ljudi koristi Tab Preferences a ne Tab Mix Plus?
Ne zelim da pokrenem raspravu o ukusima nego me zanima da li Tab Prefer ima nesto mnogo dobro sto mi je promaklo?
Prvo sam probao Tab Mix + pa onda Tab Prefer. Ako su samo slicni OK, ali ako ima neka sustinska razlika da i ja predjem na Prefera.

Zahvaljujuci vasim odgovorima dodao sam No Script koji mi je jako dopada ali bih voleo da ima opciju da mu kazem i koji su blokirani sajtovi pa da ne skakuce onaj bar. Tj da se pojavi samo ako se pojavi neki novi url.

Dodao sam i Mouse Gestures sa kojim sam odusevljen! Obrisao sam sve njegove konfiguracije i napravio samo osnovne. Meni logicne 😉
evo i slike

Prilozi

• mouse.webp
    mouse.webp
    17.2 KB · Pregleda: 94
duvla je napisao(la):
Btw. super je topic, samo please, ljudi objasnite za neke nepoznate ekstenzije cemu sluze

Zaista, drzite se teme pa recite i zasto koristite odredjene pluginove.
Znam da se sve to moze procitati na addons.mozilla.org ali ako nema ljudske komponente i licnog iskustva onda topic gubi smisao. Tj svi moramo iznova da otkrivamo toplu vodu i svi moramo da procitamo sve opise svih pluginova.

Extensions (enabled: 23, disabled: 2)

* FlashGot 0.5.9.96
* Adblock Plus 0.5.9.2

* Forecastfox 0.8.2.1 [disabled]
* Auto Copy 0.5.4
* Image Zoom 0.1.7.1
* SessionSaver .2 0.2.1.028
* BBCode 0.4.1.1
* Paste and Go 0.4.3
* Tab Mix 0.2.2.3
* Optimoz Tweaks 0.4
* Work Offline 0.9
* InfoLister 0.8.2+
* Signature 0.3.1
* CuteMenus 0.4
* History Menu 0.44
* miniT (drag+indicator) 0.5
* Super DragAndGo 0.2.4d1
* QuickNote 0.6.0.1
* Always Remember Password 0.2
* Tweak Network 1.1
* Extended Statusbar 1.2
* undoclosetab 20050817
* Mass Installer 0.2.7+
* Cache Fixer 1.0
* A's Yahoo! mail notifier (Morac's Version) 3.2 [disabled]

Themes (2)

* Noia 2.0 (eXtreme) 2.97 [selected]
Firefox (default) 2.0

FlashGot 0.5.9.97
GMail Notifier 0.5.2.1
Skype Toolbar 0.91.0.8 - ova je jako koristan, direktkno se mogu ljudi zvati iz web browsera, ne treba copy-paste u program.

Nazad
Vrh Dno