Prva i osnovna stvar je da nisu svi plug-in-ovi odnosno "extensions", kompatibilni sa svim verzijama FireFoxa i DeerParkAlpha. Ne samo to nego nisu ni kompatibilni izmedju sebe. Vrlo pazljivo birajte i prouchavajte koji se kako ponasha pojedinachno. Ja lichno preferiram DeerParkAlpha koji je dosta upeglaniji i stabilniji, medjutim nije kompatibilan sa velikim brojem extenzija.
Moja lista izgleda ovako:
Tabbrowser extesions- Bez ovoga se ne moze, ali ni pod razno
Flash Got- I bez ovoga se ne moze ni pod razno )na sistemu su instalirani Reget i Fleshget, te i biram po nahodjenju koji ce posle flesh got-a pokupiti download)
Adblock
Adblock filters G.updater
No Script- Bez ovoga se ne moze
Copy Url+ (modifikovan i dodati pod meniji)
Download mannager Twek
Session saver -I pored toga shto Tabbrowser extesions ima podrshku za uchitavanje i snimanje sesija posle craha ili shutdown-a, ipak sam se odluchio da dodam i ovaj extension
ScrapBook- Ubedljivo najbolji Url saver, ima chak i podrshku za editovanje stranica, koja je perfektna, moguce je podvuci text u raznim bojama, obrisati vishak ili prearanzirati stranicu, te je snimiti u novom obliku.
Recimo da ima josh jednu neverovatnu pogodnost, zamislite da imate 78 otvorenih tabova u single firefox windows-u, i ukoliko zelite da catch-ujete svih 78 url-ova(samo linkove) u jednom potezu, poshto nisam do sada nashao plugin koji jednostavno radi ovaj posao,
koristim opciju u Scrapbook-u. tools option /capture multiple urls /url detector /all open tabs in this window.
U donjem prozoru ce se pojaviti svi url-ovi, te cete jednostavnim copy-ranjem texta doci brzo i jednostavno do svih url linkova.
Firefox view- jako zgodan extension koji vam omogucava opciju u content meniju desnog dugmeta u Internet Exploreru, odnosno da otvori trenutnu stranicu u firefox-u.
Configuration mania- samo ukoliko znate shta radite
Google preview
Screen Grab
Fireftp -nije bash neshto ali chisto da otvorim mogucnost FTP-a
TripleSelect 1.7- Korisno oznachavanje preneto iz IE-a, trostruki klik oznachava sav text odozgo na dole
copyplaintext
almostfullscreen
AddBookmarkHere-0.5.3
Word_Count
ie_view
mage_zoom
Koristim josh oko dvadesetak pluginova koji su struchno orjentisani, izneo sam samo one koji su neophodni i koji su zanimljivi.