Šta je novo?

Koje napjanje?

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Imao sam do pre neki dan Chieftec CFT 750 napajanje, radilo je vise od dve godine bez prestanka i... ne radi vise, u servisu su rekli da je izgubilo snagu...

Nisam u toku, koje napajanje mi preporucujete? Seasonic? Ne gledam napajanje koje ce kostati 50e nego napajanje koje ce da potraje... Masina je Q6600 i 4870 graficka, nisam zainteresovan za upgrade tako da me zanima iskljucivo pouzdano i jako napajanje? Bitno je da napajanje ima dva 6 PCI-E konektora.

Hvala unapred na savetima :)

Poslednja izmena:
bilo koji silverstone ili enermax da uzmes neces da pogresis.....

Meni je Antec NeoHE 550 ispustio dušu posle 3+ godina 24/7 rada.Izgubio je 12V, tačnije umesto 12V davao svega 9V.

Recimo SEASONIC SS-620GM 620W isto modularni kablovi al veca ti je garancija i kvalitetnije od tog chiefa sto si imo.Dosta ljudi preporucuje isto .

off. meni kinez radio 5godina a onda zbog nastale buke zamjenjen iako i dalje radi jos neki bezimeni e-box ko ce mu ga znat

ne radi vise, u servisu su rekli da je izgubilo snagu...

Ne valja ti šklombocna na ferfuksni. Napajanje ne može da "izgubi snagu". Može da crkne ili ne. Od stvari koje mogu da otkažu, budući da ga sa svojom mašinom nisi opterećivao na više od 40% od maksimuma, nemoguće da je crklo nešto od ispravljača ili tranzistora. Jedino što je moglo da se desi je da neki kondenzator rikne, ako se napajanje pregrevalo, ili je prosto kondenzator bio fabrički loš, a to se da zameniti. Obožavam naše servise... Tako su puni znanja i umeća.

Ako već nemaš izbora nego da uzmeš novo, podržavam predlog Seasonic-a.

Teško je reći, pošto oni kojima dobro radi mnogo ređe dođu da kažu "wow, kako mi dobro radi napajanje!", ako prethodno nisu došli po savet. Ali zato oni kojima crkne to vrlo često i vrlo revnosno istaknu. Generalno, CWT PSH platforma, koja je osnova ovog napajanja, je pouzdana i u principu konzistentna. Tu i tamo se neko požali, ali realno, ne bih previše oklevao zbog toga. Seasonic koristi kvalitetnije kondenzatore, izdržljivije aktivne komponente (tranzistori, diode), i ima bolju završnu obradu (lemljenje i štampana ploča uopšteno) pa se zbog toga i daje duža garancija za njega, i pretpostavlja se duži život. No, ne vidim zašto bi prezao i ustezao se od kupovine Chieftec-a, pogotovo što sam prilično siguran da je otprilike 70% jače nego što ti je zaista potrebno ;) :p

Imao sam CHIEFTEC CFT-750-14CS . Bez problema je vuklo Intel Quad 9550, Asus Maximus FormulaII, 2x260GTX NVidia, 10HDD-a (veca muka bila nakaciti ih :D)... nije se preterano grejalo, a trpelo je i Mustek i APC 1000VA UPS, nije bilo nikakvih restarta, gasenja ili bilo kakvih gluposti, mislim da je "peglalo" sasvim kako treba . Ne mogu nista da se pozalim. Imam lose iskustvo sa APS 850 serijom, ali to je neka druga prica . CFT 750 apsolutno preporucujem.

Snagu ne moze da izgubi nikako, jedino da je bas neki tranzistor usled nekih abnormalnih desavanja crkao Missoniju, ali.. da ne ponavljam, procitati MCSteelov argumentovani post iznad.
A sto se tice servisera, vecina su vrhunski dok im se ne pozalis da imas problem ;)

Poslednja izmena:
Cekao sam dok mi konacno ne potrvrde iz servisa. Elektrolit je u pitanju, zamenjen je i testirali su ga pod maksimalnim opterecenjem dva dana... sumnjao sam na elektrolit, ali su mi u servisu firme gde sam kupio rekli sve najgore o napajanju, nisam se pokolebao nego sam odneo u servis generalnog distributera i tamo je zamenjen elektrolit, radi sada normalno. Chieftec ne kudim, javio sam se zato sto nisam pratio koja napajanja su se pojavila skoro i mogu reci da sam zadovoljan sto je moje uspesno sredjeno pa moze da nastavi rad.

Hvala na odgovorima i savetima, lakse je kada neko potvrdi ono sto mislis a jos to i u servisu kazu. :)

Cekao sam dok mi konacno ne potrvrde iz servisa. Elektrolit je u pitanju, zamenjen je i testirali su ga pod maksimalnim opterecenjem dva dana... sumnjao sam na elektrolit, ali su mi u servisu firme gde sam kupio rekli sve najgore o napajanju, nisam se pokolebao nego sam odneo u servis generalnog distributera i tamo je zamenjen elektrolit, radi sada normalno. Chieftec ne kudim, javio sam se zato sto nisam pratio koja napajanja su se pojavila skoro i mogu reci da sam zadovoljan sto je moje uspesno sredjeno pa moze da nastavi rad.

Hvala na odgovorima i savetima, lakse je kada neko potvrdi ono sto mislis a jos to i u servisu kazu. :)

Kad kažu "elektrolit je u pitanju", misle na neki od elektrolitskih kondenzatora, i tečnost u njemu koja izigrava negativnu ploču kondenzatora. To što je iscureo ili je oksidovao je posledica pregrevanja, fabrićke greške, ili prevelikog napona, s tim da je ono prvo najverovatnije... Drugim rečima, bio sam u pravu :p

Drago mi je da su ti rešili problem. Sledeći put slobodno šalji meni :D

Nazad
Vrh Dno