Šta je novo?

Hardver Koje napajanje?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

vljnalt

Zapažen
Učlanjen(a)
04.01.2025
Poena
1
Treba mi preporuka za napajanje za Ryzen 7600/7500f i RX6750XT konfiguraciju. Konfiguracija u max loadu vuce oko 450W, pa racunam da je oko 650W dovoljno i da ima prostora i za nadogradnju. Budzet mi je oko 70-80e. Hvala unapred za bilo kakvu preporuku :)

Ако минимално смањиш тражену снагу, имаш у домаћој радњи "Antec NeoEco Gold ZEN 600W" за 8к дин.

Po PSU tier listi nije na bas nekoj dobroj poziciji :(
Па у истој је групи као и ФСП са линка :rolleyes:. Имају сличну цену, истом дужином гаранције, али са златним сертификатом уместо бронзаног.
И то што је трећа група не значи да је крш напајање, у подсектору "методологија" има шта која група мора да "задовољи".

Ako mogu da (zlo)upotrebim temu. Kupio sam bio seasonic prime gold 1300 i evo ga crklo (pri opterecenju se gasi u hybrid modu, a normalni mod ne radi nikako). Vrv neki defektan primjerak. Cpu je 7900x, gpu je 3090 suprim x (450W TDP). Ideja je da se doda jos jedna ovakva graficka u skorijoj buducnosti, kao i da se undevolt-uju obje da se kuciste ne bi zapalilo.
Kako ovog napajanja vise nema u prodaji u potrazi sam za drugim. Ideja je ili da uzmem jedno od 1300+W, ili sad jedno od 1000W, a kad uzmem drugu graficku da dodam jos jedno napajanje od ~600W samo za tu graficku (imam mjesta u kucistu).
Budzet mi je do 40000 za 1300+W i do 25000 za 1000W, sa tom cakom da moram u domacoj radnji da uzmem. Gledam sad tier listu i nista nema kod nas da se uzme…

Ako neko ima neku preporuku, bio bih vam zahvalan, jer mi hitno treba

Nazad
Vrh Dno