Šta je novo?

Koje napajanje kupiti?

H4wkeye

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poena
320
Kao sto naslov kaze, koje napajanje da uzmem do nekih 6.000 din? Imam AMD Phenom II X4 955, 4 GB Kingston HyperX, i planiram da uzmem GTX 560ti. Pored toga, 4-5 120mm ventilatora i 2 HDD-a + 1 DVD citac. Ja sam gledao ko blesav i ne znam sta da uzmem.

+1 na gornja dva predloga. SS-520GB ako si spreman da dodaš novca, SS-500ET ako je budžet tesan i definitivan. 520GB vredi više jer tiše radi, ima više konektora, ima bužirane kablove, i ima 5 godina garancije (naspram 3 koje ima 500ET)...

Jel je dovoljno toliko vati? Posto bih da kupim nesto na duze staze, da ako nekad uzmem 6 core proc ili jacu grafu da moze i to da gura?

Poslednja izmena:
Da, što se toga tiče, kvalitetnih 600W bez problema tera sve moguće kombinacije sa jednom grafičkom, a i neke sa dve, ili dual-gpu varijante... Ako hoćeš da uzmeš napajanje koje ćeš prenositi i u buduće mašine, kao i ako hoćeš da se obezbediš za eventualni SLI/CF, slobodno se počasti sa SS-620GB. Ono bi bez problema teralo GTX560Ti SLI, recimo...

Eh, dođe ti sa 6k na 8k+ 😀

Da, što se toga tiče, kvalitetnih 600W bez problema tera sve moguće kombinacije sa jednom grafičkom, a i neke sa dve, ili dual-gpu varijante... Ako hoćeš da uzmeš napajanje koje ćeš prenositi i u buduće mašine, kao i ako hoćeš da se obezbediš za eventualni SLI/CF, slobodno se počasti sa SS-620GB. Ono bi bez problema teralo GTX560Ti SLI, recimo...

Eh, dođe ti sa 6k na 8k+ 😀

A prvo sam sa 4.5k dosao na 6. A sad na 8.5 😀 😀 Prvo sam hteo da uzmem LC Power 6550 GP3, 650W, kazu ok je, gurace sve. Ali onda gledam, ako nekad uzmes neki SLI ili nesto jace, mora opet da menjas PSU. Onda reko bolje platis vise, i uzmes neki provren brand kao Seasonic.

Ako neces da das vise od 4500 din, onda uzmi LC. ako planiras da se otvoris, uzmi SS-520GB. Mislim da je ovo sasvim dovoljno napajanje, daje 40A na 12V. Nije sve u watima... jaci model 620W je naravno jos jaci, ali smatram da i vrlo vrlo ozbiljna masina tesko pregura 500W potrosnje, pa i u "piku". Bitno je da napajanje moze da isporuci dovoljno struje u tom piku, a SS-520GB sa svojim kvalitetnih 40A to moze da odradi. Inace ova napajanja su izuzetno tiha.

Ako neces da das vise od 4500 din, onda uzmi LC. ako planiras da se otvoris, uzmi SS-520GB. Mislim da je ovo sasvim dovoljno napajanje, daje 40A na 12V. Nije sve u watima... jaci model 620W je naravno jos jaci, ali smatram da i vrlo vrlo ozbiljna masina tesko pregura 500W potrosnje, pa i u "piku". Bitno je da napajanje moze da isporuci dovoljno struje u tom piku, a SS-520GB sa svojim kvalitetnih 40A to moze da odradi. Inace ova napajanja su izuzetno tiha.

Pa posto je SS-520GB 7.500, onda rekoh da dodam jos 1.000 kad vec dajem toliko pa da uzmem jos jace, koje ce gurati u principu sve. Ali, videcu, verovatno da cu da uzmem jedno od ta dva, mislim da je bolje doplatiti malo i uzeti to nego LC Power, mada kazu da je i LC "bang for the buck"

Pa, budući da pomenuti LC daje 368W na 12V (prema tvrdnji samog LC-Powera, vidi nalepnicu), veći bang-for-the-buck bi bio Seasonic SS-400ET, koji je kudikamo kvalitetnije napajanje. Ionako ti ne treba 200W+ kombinovane 3.3V i 5V snage ni za šta...

Nazad
Vrh Dno