Ljanmi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.02.2006
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 7600
- Matična ploča
- Asus TUF B650M
- RAM
- 2x16 EXPO
- GPU
- Phoenix RTX 3080
- Storage
- 2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
- Zvuk
- Solo 6C
- PSU
- EVGA G3 1000W
- Kućište
- Lian Li Dan 3 Snow White
- Monitor
- LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
- Miš & tastatura
- DeathAdder V3 Pro Snow White
- Pristup internetu
- Optički internet
Pravim novi build za Lian Li Dan 3 kuciste, nema veze staje sve u njega manje vise. Teracu vrv uvek full chipove , sada trenutno sam uzeo korisceni Fenix RTX 3080 za vreme , vrv ce sl biti RTX 5080, no nebitno to. Te karte povuku 300-500w u loadu dakle 850w je min ali bih pre isao na hiljadarku ili 1200 svejedno po mogucstvu Platinum. Od novih mi upada u oci i po preporuci mog jako dobrog druga Dark Power Ti 13 1000W . Polovne sam ja gledao onako laicki i meni licno zapada za oko EVGA G3 1000W(imao sam 750 G2) ili EVGA P2 1200W. Ima nekih Corsair 2021 , Antec Signature 1000W Platinum(to imam bas povoljno garantuje mi covek za napajanje - da kazemo da mu verujem treba da je izaslo 2020 tako da ne verujem da je majnovalo ali ni to nema previse veze) . Pozeljno da bude sto mladje naravno. Stvar je sto ne bih voleo nikako popravljano napajanje pa da rikne - aj to nema veze nego da mi spali ko zna sta unutra i povuce sa sobom druge komponente. Napajanje cu lako da kupim drugo jer nisu skupa - od majnera raj za kupovinu po bagatela cenama da kazemo. Treba mi savet za konkretan oglas i konkretan model da krca jer je sada raj za takvu vrstu kupovine ali moras da se razumes a ja se ne razumem previse za konkretan oglas. Npr stiker na srafu pozeljno da ima - ako nema otvarno je, zasto je otvarano - izgovori zbog prasine i duvanskog dima. Ok uglavnom ventilator pocinje da zeza ili rikne ali se to lako resi i nije problem zaista ali sta ako je riknuo neki kondenzator ili nesto drugo pa zamenjeno. Ali kojim drugim kondenzatorom zamenjeno - nije orginalnim 100%, slicnim da(ima ih milijardu) i to sto je crko kondenzator crkla jos vrv neka elektronika ali tako popravljeno napajanje radi i daje dobre izlazne rezultate na kineskim mernim instrumentima na granama. Iskreno ne bih takvu pricu za sebe, da mi popali komponente po kucistu. Ima i druga varijanta da je prodavac zaista otvarao napajanje da bi ocistio od prasine i duvanskog dima da bude kao novo sa nekom tecnoscu dal se zove 'scratch off' ili tako nesto i napajanje bude kao novo. Uglavnom razumete me o cemu pricam, voleo bih polovno relativno vrhunsko napajanje(u poredjenju sa Cobrom i LC Power ili Raidmax npr) po zaista povoljnoj ceni. Ako neko ima vremena da pogleda oglase i da me uputi na tog i tog i taj i taj konkretan model i oglas ili jos bolje neko od clanova da ima visak nekog tako kul napajanje za mene ili zna nekoga kome stoji i ne treba a hoce da ga proda i onda nema sta da brinem. U najgorem slucaju uzecu novo Dark Power Ti 13 1000W. Pozdrav kolege i ocekujem da cu dobiti konkretne predloge i da ce ovo biti jedna jako lepa i dobra kupovina koja ce me sluziti godinama u mojim gaming sesijama koje znaju da traju i po 18-19 sati LOL 
Update:
Dok sam ovo pisao upravo porucio za 4k gaming:
ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz AM5 with Wraith Stealth cooler 100-100001015MPK (kazu da za 4k gaming jaci CPU nema smisla a i ako bude imalo smisla - lako cu da ga zamenim
)
KINGSTON FURY 32GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KIT KF560C30BBEK2-32
Danas bi trebalo da stigne od kolege sa benchmark oglasa Samsung 2TB 990 Pro
Update:
Dok sam ovo pisao upravo porucio za 4k gaming:
ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz AM5 with Wraith Stealth cooler 100-100001015MPK (kazu da za 4k gaming jaci CPU nema smisla a i ako bude imalo smisla - lako cu da ga zamenim
KINGSTON FURY 32GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KIT KF560C30BBEK2-32
Danas bi trebalo da stigne od kolege sa benchmark oglasa Samsung 2TB 990 Pro