Šta je novo?

Koje modularno napajanje?

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Planiram masinu:cpu: i7 920,graf:radeon hd5970.............
KOje modularno napajanje da kupim?Pod tim mislim da mogu da ga kupim kod nas,da nije bucno i da ima dobro iskoriscenje energije.
Do sada sam koristio Tagana od pola kilovata i zavrsavao je posao sa q9450 i 8800gt.
Kapiram da ovaj i7 920 kloknut na 3.2ghz(default V ) moze da puvuce sa Radeonom dosta.Razmisljam o nekoj od 700w pa na vise ali nisam davno bio u IT vodama pa mi je potreban savet.:)

Poslednja izmena:
Ljudi, pa nemoguce je da mi niko bas ne moze pomoci pri izboru :D . Dajte neku preporuku dok jos imam pare kod sebe i dok nisam poludeo od cvrcanja ovog mog nesretnog LC-a :smash:

Poslednja izmena:
tx nije modularan...nemoj da navuchesh choveka pa da te posle spominje :)

Da se nadovezem na temu :)

Meni bi trebalo neko modularno napajanje od 600-650W. Sta mi preporucujete :) ? Video sam neki chif cft-650w-14cs...da li je ok to napajanje? Za napajanja corsair itd. nemam prostora :p , tako da bih vas zamolio da bude nesto u normalnom cenovnom rangu :) (od 6000 do 7500 din. ).
Uzmi taj Chieftec CFT-650-14C(S), odlicno je to napajanje.:)
Nego, koristi malo Search, to napajanje se redovno preporucuje po forumu.:)
:wave:

Ma pretrazio sam sve moguce na benchu o napajanjima u toj klasi, ali sam dodatno zatrazio pomoc, cisto da imam koju opciju vise. Sto se tice bas ovog chifa, prevrnuo sam sve novosadske i beogradske firme i nisam nasao.Prvo sam trazio sa oznakom 14C, pa kad sam skontao da ne mogu naci ni u snu, onda sam pristao i na 14CS, pa ni to nisam nasao :p . Cak sam poceo da razmisljam i o corsair-u koji je po meni dosta papren. Sta bi bilo bolje da uzmem, taj chieftec ili npr. corsair 520HX (a mooooozda i 620HX)?

Poslednja izmena:
Ma pretrazio sam sve moguce na benchu o napajanjima u toj klasi, ali sam dodatno zatrazio pomoc, cisto da imam koju opciju vise. Sto se tice bas ovog chifa, prevrnuo sam sve novosadske i beogradske firme i nisam nasao.Prvo sam trazio sa oznakom 14C, pa kad sam skontao da ne mogu naci ni u snu, onda sam pristao i na 14CS, pa ni to nisam nasao :p . Cak sam poceo da razmisljam i o corsair-u koji je po meni dosta papren. Sta bi bilo bolje da uzmem, taj chieftec ili npr. corsair 520HX (a mooooozda i 620HX)?
Uzmes VX550 i ostane ti kusur , sto mora da bude modularno :eyebrows::cigar:

Uzmes VX550 i ostane ti kusur , sto mora da bude modularno :eyebrows::cigar:

Zato sto imam midi tower kuciste i jako mi je velik rsum sa kablovima. Kako god da sakrijem kablove, opet strce :) . Da imam neko big tower kuciste, ne bi ni trazio modularno. Vec sam narucio chieftec cft-650-14cs (uspeo sam da nadjem :p ), pa se nadam da ce me sluziti kako treba :)

Sluzice te bez problema(nemoj samo akumulatore da punis:p).Imam slabiji model od 600w,tiho kao smrt,hladno kao tastino srce:d

Znam da je buka stvar individualne percepcije ali moram da pitam: Koliko je zaista tiho ovo napajanje?
Sad sam skoro zamenio konfu i uzeo sam LC6650GP3 a prethodno sam imao LC6600GP2. Ovo sadasnje napajanje ima malo jaci sum u odnosu na prethodno koje je bilo extra extra tiho. Prethodni komp (X2 4400, Biostar TA690G ) sam mogao da ostavim nocu za download, isto sam mislio da cu moci sa ovom konfom, ali ne moze. Ubija me u pojam ovaj blagi sum. Znaci podvlacim, napajanje nije bucno nego ima neki sum.
E sad interesuje me bas ovo Chieftec napajanje i da li da predjem na njega, da li bih dobio tisinu?

skini metalnu mrezicu koja stiti fan sum ce verovatno biti manji

Evo samo da javim da mi je stiglo napajanje (Chieftec cft-650-14cs) i da sad trenutno odmaram usi od bivseg LC-a :) . Napajanje je vrlo tiho. Prvi utisci su da sam zadovoljan i nadam se da ce me sluziti kako treba. Tek sam sad skontao prednosti modularnog napajanja, tj. povezao sam sve komponente sa 3 kabla :p i sad ima mesta da se postavi eventualno mali frizider za neku cugu :p (hmmm....dobih ideju za mod kucista :D ).

Hvala svima na pomoci :wave:

Ako si vest s afenom caskom se skine nalepnica i ostavi za svaki slucaj....

Samo da ispostujem ljude koji su mi pomogli ovde u odabiru i da javim da sam u nedostatku hx850 corsair-a kupio hx1000 corsair.850-ica ne postoji jos kod nas u prodaji.

I koji si uzeo ,novi ili stari?

Nazad
Vrh Dno