Šta je novo?

Koje modularno napajanje?

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Planiram masinu:cpu: i7 920,graf:radeon hd5970.............
KOje modularno napajanje da kupim?Pod tim mislim da mogu da ga kupim kod nas,da nije bucno i da ima dobro iskoriscenje energije.
Do sada sam koristio Tagana od pola kilovata i zavrsavao je posao sa q9450 i 8800gt.
Kapiram da ovaj i7 920 kloknut na 3.2ghz(default V ) moze da puvuce sa Radeonom dosta.Razmisljam o nekoj od 700w pa na vise ali nisam davno bio u IT vodama pa mi je potreban savet.:)

Poslednja izmena:
HD 5970 po najavljenim specifikacijama ce biti tu oko 300W,ako si mislio na dvoglavu 5870.Paces verovatno pozeleti i nju malo da kloknes.920_ca kloknuta takode zna da fino povuce.Moj tije savet neko krsteno od 1KW i vise.

Lično bih ti preporučio Corsair 850W koji je kod nas oko 150e.

Ako su pare problem, onda recimo ThermalTake Toughpower 750W. Obično je reda 110e, ali povremeno se nađe i jeftinije (na akciji u BH-u pre par nedelja bilo je neverovatnih 90e).

Nemoj ni slučajno manje od 700W ako nameravaš i7-920 i 5970.

Poslednja izmena:
Uh....sad ste me bacili u razmisljanje.
ps.greska u kucanju:hd5870 radeon sam mislio.

Prilozi

• GA_Radeon_HD5870_09.JPG
    GA_Radeon_HD5870_09.JPG
    341.3 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Da mu nije mnogo 1KW? Da su takva napajanja jeftina pa ajde, nego sto to kosta preko 200 eura, a greota da se uzme nesto tako jako ako nece iskoristiti...

Jeftina nisu to stoji.Napajanja se nemenjaju tako cesto kao ostali HW.Po meni treba uzeti malo vise wati nego stoti trenutno treba.Ocito je daje ovaj novi hw sve vise i vise zedan za w bez obzira na sitniji proces proizvodnje.Uporedi samo 4870X2 i nadolazecu 5970.Drugo svako napajanje vremenom slabi.

Poslednja izmena:
Mislim da će ti Cors hx620 odraditi posao.:wave:

I ako odradi kojim slucajem, nece ostaviti mnogo mesta za buduca unapredjenja ;)

Uzgred mislim da covek koji je svojevremeno dao skoro 200e za muzicku nece stedeti na napajanju nesto posebno!!

Provalio si me druze:D
To sam ja-HW *****:d
Elem.Ipak stize i7 870 CPU.To je promena a samim tim i trebam neku 55-icu od tiganja da turim u Armor TT. Mada to ne menja stvari.Uzeo sam sve ove predloge u razmatranja.I hvala na odgovorima.Malo sam zardjao u IT svetu.Ovo radim jer sinu dajem postojecu konfu a meni budzim novu.
Modularno napajanje mi treba zbog guzve u kucistu jer kod mene ima svega i svacega:) Nigde ne nadjoh iskoriscenost energije ovih napajanja.Obzirom da se to kod mene ne iskljucuje nikada:) Bem ti,kako vreme je doslo,trebace jaci osiguraci na mernom ormaru u kuci:trust:

Sad bas citam na netu:
Ovaj Cors od 850 wati mi je malo previse ali mi je zapalo za oko sto koristi 2 elektrolita do 105C a obicno ostali stavljaju do 85C.Tako da mu grejanje nije problem.Jos vise mi se svidela cinjenica da su u pitanju made in Japan.Nisam ljubitelj curenja:d.
Hmmm...U praksi maskimum 3% voltazna odstupanja.Super.U testu 90% efikasno(detaljan test).U efikasnosti je pobedilo i Seasonic 750 i Antec 650w.:)
Sam mi je jasno zasto je garancija 7 godina.:D

Poslednja izmena:
A sto ti treba bas modularno napajanje? Treba i ja da kupim neko napajanje pa me zato zanima.. inace do pre par dana nisam ni znao da postoje takva (modularna) napajanja.

Da ne otvaram nov topic (nadam se da se autor nece ljutiti), kakva su OCZ napajanja?
Konkretno zapalo mi je ovo za oko

A sto ti treba bas modularno napajanje? Treba i ja da kupim neko napajanje pa me zato zanima.. inace do pre par dana nisam ni znao da postoje takva (modularna) napajanja.

Da ne otvaram nov topic (nadam se da se autor nece ljutiti), kakva su OCZ napajanja?
Konkretno zapalo mi je ovo za oko

Kad je malko guzva u kucistu od uredjaja i kablova onda znaci.Jer kablove stekas u PSU(napajanje) po potrebi.Ne stoje svi kablovi na njemu pa moras visak da guras negde kako ne bi smetao.Cisto prakticna stvar.Kulturica sto bi neki rekli.

ja bih ti preporucio seasonic x 750w (full modular, 80+ gold) ali nazalost nema ga kod nas

Ne znam sta da ti kazem, ne verujem da neko od njih ne ce da ti proda to napajanje :wall:
Sad sam zvao radnju i devojka koja radi tamo potvrdila mi je da imaju jedan komad. Proveri da li mozda nisi okrenuo radnju kod Vuka.

Danas su me zvali iz Gigatrona jer sam sinoc email-om narucio predmetno napajanje.I danas mi javljaju(valjda iz magacina) da ga nemaju i bice ga za 7 dana.Sacekacu.Valjda znaju na nivou cele firme kada se naruci emailom da nemaju u svim prodavnicama.Bice sve ok.Ne zurim-"nisu Turci pred vratima".
Javljam utiske kada stigne.Toliko dugujem ljudima koji su mi davali savete u ovoj temi.Pozdrav!

Poslednja izmena:
Napajanje Thermaltake toughpower 850 w je dobilo prestiznu Bronzanu nagradu za efikasnost i kvalitet.Medjutim, Corsair hx850w ima efikasnot od 93% sto je najbolji rezultat do sada.Zapravo,ovonapajanje ima tkva komponente da je na testovima dalo daleko od svoje deklarisane snage.Daleko preko 850w.Dalo je 1084W.Neverovatno dobro odradjeno parche elektronike.

Neki navodi sa neta:
"The Good
- Extremely high efficiency at around 90-93%.
- Runs so cool, it almost seems like it doesn't need a fan!
- Excellent voltage regulation on all rails, even in cross load situations.
- Ripple almost non-existant on +3.3v and +5v rails. Also very low on +12v rail.
- High quality internal components.
- Great modular connector system with plenty of sexy 'flat' style cables.
- Well packaged. Hardly any chance of damage during shipping.
- Delivers so much more than what it says on the box. 1084W to be precise!

The Mediocre
- Would quite like for hard-wired cables to use the same 'flat' style cables as the modular connectors.

The Bad
- Nothing at all

In recognition of the HX850W's outstanding performance Overclock3D is pleased to award the unit our highly coveted Best In Class Award in the PSU class of 850-1000W."

Poslednja izmena:
Za 7 dana ? Budi sretan ako stigne do Nove godine ! Mene su zavlacili za neke stvari tako da licno neverujem u tih 7 dana . Pozdrav !

Srecjno sa chekanjem....Ljudi na forumu si bili zhestoko ispaljivani, nadji backup opciju.

Da se nadovezem na temu :)

Meni bi trebalo neko modularno napajanje od 600-650W. Sta mi preporucujete :) ? Video sam neki chif cft-650w-14cs...da li je ok to napajanje? Za napajanja corsair itd. nemam prostora :p , tako da bih vas zamolio da bude nesto u normalnom cenovnom rangu :) (od 6000 do 7500 din. ).

Vrh Dno