Šta je novo?

Koje miševe imate?

Jel neko ima info da li ovi Omron svitchevi za Redragon Cobra Chroma imaju 5m ili 10m klikova? Negde pise 5m, negde 10m, a razlika nije mala :).

10 mil.Nisu najbolji,ne bi bila cena 20evra da jesu.Ali su bolji od kancelarijskih..

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

10 mil.Nisu najbolji,ne bi bila cena 20evra da jesu.Ali su bolji od kancelarijskih..

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ma da, samo nigde da nadjem bas zvanicno da pise da je 10m. Mislim, ovaj koji sad imam je 3m, godinu dana ga silujem po 12-13h dnevno i nista mu ne fali, ali rekoh, bilo bi bolje da je ovaj Chroma 10m a ne 5m, da sam miran bar dve godine :D.

Moze da pise i 50M, isto ce trajati, ako ce te to utesiti :). Mis da stoji u ormanu 2-3god. bez koriscenja, dobije dupli klik, obavio je tih 50M klikova u ormanu, gde je tu logika... To je samo marketing, naravno testiraju oni to na svoj nacin, ali pravi uslovi su drugaciji u odnosu na njihovo testiranje... Vlaga, toplo-hladno, masnoca, od cega metal unutar switch-eva oksidira, jer nije izolovan u potpunosti od okruzenja, i takodje jer je legura metala od tih koji oksidiraju. Kupite mis od 100 i vise eu i dobijete najjeftiniji switch Omron China. Tada se javlja slab kontakt.

^ Na taj miš imaš garanciju tri godine tako da će sigurno toliko izdržati... Ako ne izdrži dobićeš novi...

EDIT: Odgovor je na @Mihaelov post...

Poslednja izmena od urednika:
Drustvo, da li ste po otvaranju kutije sa misem imali mali najlon kao zastitu na teflonskim delovima na poledjini misa? Mislim na model Redragon Cobra Chroma 711?

^Da ,takodje sto kaze @Kure1982

^ Yep

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Ja nisam.... Rekoh, nije valjda da sam dobio mis koji je vec neko pre koristio, a kupljen nov u Gigatronu...

Poslednja izmena:
^ I ja sam tamo kupio... Ako na oko deluje nekorišćeno, onda su verovatno kinezi zaboravili da zalepe na tvom primerku...

^ I ja sam tamo kupio... Ako na oko deluje nekorišćeno, onda su verovatno kinezi zaboravili da zalepe na tvom primerku...

Pazi, na oko je delovalo sve ok, jedna mala sitnica na kutiji me je prvobitno naterala da pomislim da je kutija vec ranije otvarana, ali se nisam opterecivao previse sa tim tada. Mis nema nikakvih fleka, ogrebotina ili nesto slicno. Dobio sam 2+1 godine garancije, pa mi je svakako ok. Ali, dok sam gledao neki Review, rece lik da je imao zalepljen najlon na tom teflonu, a ja znam da nisam, pa me je to zbunilo, pogotovo kada se vas troje odavde javilo da su imali taj najlon, i onda mi je to probudilo sumnju, pogotovo nakon tog prvog utiska koji sam imao. Ima par linijica na tom teflonu, pa sam pomislio da je mozda neko koristio par dana, nije mu se svidelo ili odgovaralo, vratio i ovi stavili ponovo u prodaju. Ako je to slucaj, sramotan je potez sa njihove strane svakako, a ja se nadam da ce mis ok da me sluzi.

Drugari, moze mala pomoc oko izbora novog misa :)

Vec dobrih 7 godina imam SteelSeries Sensei RAW i prilicno se ofucao (plus scroll down zeza) pa bih da ga zamenim :)

E sad, problem je sto ima milion opcija a ja nemam pojma sta bi bio najbolji izbor.
Kabl mi nije problem, vidim da svi ovi noviji misevi imaju lightweight kablove.. Oblik Sensei-a mi super odgovara ali bih mogao da predjem i na neki ergonomski..

Gledao sam brdo modela i pojma nemam sta da radim:

Logi G502 Hero (Lightspeed ima za oko 100e na KP)
SteelSeries Rival 310
Glorious Model O

Neki savet?

Da opalim jednu zamerku Redragonu Cobri, jako krut ovaj 'presvuceni' kabl, odaje utisak da je kabl sam tezi od misa, i onako zapakovan(zavezan) mislim da ce mu trebati godinu dana da se ispravi i bolje klizi po ivici stola (jer sad kaci zbog savijanja na svakih 10+- cm).... :wave:

Bio je na black friday akciji za 8000 u nekoliko radnji, sad su svi vratili na oko 100e.. Dvoumio sam se da li da ga narucim ili ne i na kraju nisam zbog oblika koji moze da mi se ne svidi, tezine, i problema sa klikovima koji se javljaju velikom broju korisnika...
Al mi i dalje deluje kao de facto najkvalitetniji mis :shrug:

Generalno, svi misevi imaju problem sa klikovima po isteku garancije, nazalost, tako da o tome ne vredi razmisljati, ne verujem da bi imao problem sa ergonomijom ako si koristio Steelseries RAW, koji bukvalno ima 0 od ergonomije, da se razumemo, meni nije neudoban, smatram da je korektno uradjen. U tom slucaju, najpovoljnija varijanta, s tim sto Glorious ne bih svrstao u ergonomski. Za Rival 310 mogu da kazem da je korektan mis, ali mene je razocaralo sto mu je plastika koja pritiska klik "krta" i podlozna lomljenju, a nove maske nema da se kupi, pritom mis nije jeftin.

Imao sam razne ali definitivno g502 hero se pokazao medju najboljim.
Tezinu menjas tegovima.
Meni istekla garancija i pretezno igram fps i do sada nemam problema.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Zeznuo sam se sto ga nisam uzeo po toj ceni ipak... Na KP imaju lightspeed varijante po slicnoj ceni, bem li ga sta raditi...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Uzeo Logitech G903, posle G900, uglavnom zbog vece autonomije. Koliko primecujem, resen je i problem sa skriputavom plastikom.

Ne primecujem da ne previše težak, mada meni to odg. Odlično leži.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

7 meseci vlasništva Logitech g203 i polako je počeo da mi se javlja dupli klik. A nisam ni minuta se igrao sa njim, samo običan web browsing. A u pitanju je "gaming" miš koji bi trebao da podnosi mnogo kliktanja.

Sačekaću još neko vreme da vidim da li će problem porasti jer ne verujem da ga sad pošaljem na reklamaciju da bi mi uvažili jer nije toliko naglašen problem. Lako mogu da mi jave da ništa nisu primetili i džabe cimanje.

A ovo je najskuplji miš kojeg sam ikad imao (4000 din). Rekoh, daj da kupim konačno nešto bolje jer su mi svi miševi patili od duplog klika posle nekog vremena. Nisam gajio iluzije da se na ovom neće nikad desiti, ali posle 7 meseci?

Katastrofa.

Update.....8 meseci vlasništva Logitech g203. Problem sa duplim klikom i dalje postoji ali se proredio i mislim da ukoliko bih reklamirao miša da oni ne bi ni primetili. Potrebno je duže vremena raditi sa njim da bi se uočilo.

Međutim, javio se novi problem. Skrol počeo da balavi. Kada želim na dole, on prvo malo cimne na gore a zatim krene normalno na dole. I obrnuto. Guglanjem sam ustanovio da je problem čest kod g203 i nekih drugih Logitech modela. Valjda bile neke loše serije koje su posle ispravljene. Eh. Ako se problem ne primiri u neko dogledno vreme, moraće ipak mišonja na reklamaciju jer poprilično nervira ovaj problem.

Uglavnom, ako neko razmatra g203 Prodigy, moj savet je zaobići.

Ne znam jedino kakvo je stanje sa g203 Lightsync (to je valjda novija verzija), možda su tu otklonjeni problemi.

Senzor je za pohvalu, stvarno sam zadovoljan al' "dugmići" ne valjaju ništa. Šta bi tek bilo da sam gejmer i da bijem po njima sto na sat. :d

Poslednja izmena:
Ja sam danas porucio ovaj Lightsync sa Newegga, vidjecemo kakav je

U BiH sam. Mi imamo jedan servis, Pesoto se zove pa narucujemo stvari iz Amerike. Dostava 7,5 dolara do 0,5 kg. A kod nas nema carine i poreza do 300 KM.

Update.....8 meseci vlasništva Logitech g203. Problem sa duplim klikom i dalje postoji ali se proredio i mislim da ukoliko bih reklamirao miša da oni ne bi ni primetili. Potrebno je duže vremena raditi sa njim da bi se uočilo.

Međutim, javio se novi problem. Skrol počeo da balavi. Kada želim na dole, on prvo malo cimne na gore a zatim krene normalno na dole. I obrnuto. Guglanjem sam ustanovio da je problem čest kod g203 i nekih drugih Logitech modela. Valjda bile neke loše serije koje su posle ispravljene. Eh. Ako se problem ne primiri u neko dogledno vreme, moraće ipak mišonja na reklamaciju jer poprilično nervira ovaj problem.

Uglavnom, ako neko razmatra g203 Prodigy, moj savet je zaobići.

Ne znam jedino kakvo je stanje sa g203 Lightsync (to je valjda novija verzija), možda su tu otklonjeni problemi.

Senzor je za pohvalu, stvarno sam zadovoljan al' "dugmići" ne valjaju ništa. Šta bi tek bilo da sam gejmer i da bijem po njima sto na sat. :d

ja sam 'gejmer' i meni g203 služi samo za iživljavanje na XP rigu pa mu ništa ne mogu.operi skrol,vrv ti se zaprljao.

Mene je G203 odlično služio dok ga nisam dao sestrićima (nikako da se naviknem na oblik).
Logitech je dosta podbacio s kvalitetom, odavno...i ne samo oni.

ja sam 'gejmer' i meni g203 služi samo za iživljavanje na XP rigu pa mu ništa ne mogu.operi skrol,vrv ti se zaprljao.

Možda si u pravu. Moguće je i da sam ja baksuz (ali i gomila ljudi na netu). Miš deluje veoma čist, skrol je takođe čist. E sad, nije nemoguće da je nešto upalo unutra i pravi štetu. Možda je tako.

Problem je što da bih ja to istražio sam moram da odlepim prednje dve nožice (što se i može uraditi) ali moram i da probušim nalepnicu ispod koje se nalazi treći šraf. Poprilično sam siguran da bi time poništio garanciju. Trpeću još neko vreme, ali ako postane još gore - ide u servis.

Poslednja izmena:
Vrh Dno