Šta je novo?

Koje kulerche?

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Hyper212 je prodat i sad mu se trazi naslednik. Meni su ova 4 zapala za oko al ne mogu da se odluchim pa je pomoc dobrodoshla :type:

OCz Vendetta2

V2_frontB.jpg

vs. OCz Gladiator Max

GladiatorMax_frontb.jpg

vs. Thermalright Ultima 90

Ultima90-1.jpg

vs. Thermalright Ultra 120A

u120a-1.jpg

:wave:

A dobro de , pre nego sto bilo ko odgovori ista svi znamo da ce nastati flame fest izmedju ultre12 i vendete2 :) Meni samo nije jasno sto prodade hyper212 kad savrseno radi posao jos kad se ispolira ... Razlike izmedju njega i ovih ovde postaju manje vise mizerne u rangu od 3-4 c pod load-om ... A i to sve zavisi od same provetrenosti , base finish-a , termalne paste... No to na stranu moj glas ide Thermalright Ultra 120 :)

Poslednja izmena:
Fanove imam tko da me to ne muchi. Vendetta 2 je svakako best bay ne mogu nigde da nadjem poredjenje Vendette2 i Gladiatora Max, al josh ne mogu da se odluchim. TR bi voleo da imam al josh ni sam nisam siguran shta ce na kraju da bude zato sam i odluchio da se posavetujem sa narodom mozda mi pomognete da se odluchim :)

Ja sam bas gledao test posto i mene interesuje koji od ovih.Vendeta je bolja za 3-4 stepena od gladiatora.A true je bolji od nje za toliko.TRUE extreme je dobar ali mi je skup.Ja se dvoumim izmedju vendette 2 i trua ultra 120a

Dobro, ako već moraš da menjaš, zaobiđi Zalman. Ja bi uzeo Thermalright Ultra 120A da sam na tvom mestu, plus poliranje i neki dobar ~900rpm 120mm fan, ima da pevaš...

Glas za Thermalright Ultra 120A.
Mada ni Vendetta 2 nije los.Imam njegovog "mladjeg brata" i zadovoljan sam.

Ultima-90 plus neki performance fan, all the way.:wave:

Uzmi HAF932 :) U tom je nekom cenovnom rangu a po meni dosta kvalitetnije odradjeno od Tempest-a ... A uostalom ko krene da mi poredi antec900/1200/CM HAF /Tempest sa p182 ... Mora se jednom za svagda shvatiti sta se zeli ... Tisina ili performanse :)

Poslednja izmena:
HAF mi se ne svidja vizuelno :)

Nisam neki freek za tishinu spavao sam i pored XFX 8600GT zujalica edishn ;)

P182 mi je lepo kucishte i bash lepo kao mane bi mu ubrojao nedostatak providne stranice i vrata. Dok Tempest/900tka imaju providnu stranicu i dobar protok vazduha.

Tema krenual sa kulerima, a evo nas kucishtima. Sad sam bash gledao neki test Vendette 2 i ispade najbolja chak bolja i od TRUE-a, sad sam se vratio na tachku 1, a hteo bi da do sutra odluchim pa da naruchujem novi qler :p

Vendetta2Results.jpg

q6600_load24.jpg

q6600_load30.jpg

q6600_load34.jpg

NF-P12_Vertical_TRUE_OCZVEND2_HDT-S1283.png

D12SH-12_Vertical_TRUE_OCZVEND2_HDT-S1283.png

OK, OK, OK, Vendetta2 je odličan kuler i tu nema dileme. Ali daleko od toga da je TRU 120A loš, čak štaviše, ako se na isti nabudže dva ventilatora u push-pull-u, možda bidne i za nijansu bolji od V2.

Glupo je da se prepucavamo, jer su razlike u performansama istih u realnosti mizerne, i doslovce zavise od koliko dobro namestiš kuler, da li je ispoloran, koju pastu staviš i kako je naneseš i sl...

Dakle savet:
1) Ako hoćeš jednostavno i dobro, kupi Vendettu2, lako se montira, dolazi sa odličnim ventilatorom (1400rpm max), itd. Poliran i sa dobrom pastom drži moj quadcore na 4GHz na 50-55C pod full load-om sva 4 jezgra u zatvorenom kućištu za 24/7 (bukvalno). Gde ćeš bolje od toga?

2) Ako hoćeš da budžiš a ne mariš da te košta koji evro više, uzmi ThermalRight Ultra 120A, kupi dva 12cm 1200-1400rpm ventilatora i budži. Dobićeš još možda 1-2C maksimalno i to je to, fakat.

Prilozi

• Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Uh vendetta stvarno ima bruka temperature, mislim da sm chak neshto blizi OCz-u, poshto koliko vidim uz TR ne idu ni klipovi za montiranje venilatora, a shto je najgore nema ih u ALTI cenovniku tako da ne bi mogao ni da ih kupim.

Vendetta ima josh jednog saveznika a to je cena, TR bi izashao oko 3000din plus 2 seta fan klipova oko 500 shto dodje na 3500din dok je Vendetta2 oko 2500din :type:

Kupio sam V2 pre par dana i imam samo pohvale za izradu, baza je malo grublja (što nije strašno), lako se montira, vent je na 800rpm nečujan, a max OC temperature ne prelaze 47-53.

A kao što kažu drugi, ako ti pare nisu problem... kupiš vodeno za 5000rsd.:D

Kupio sam V2 pre par dana i imam samo pohvale za izradu, baza je malo grublja (što nije strašno), lako se montira, vent je na 800rpm nečujan, a max OC temperature ne prelaze 47-53.

A kao što kažu drugi, ako ti pare nisu problem... kupiš vodeno za 5000rsd.:D

Daleko bilo da novacnije problem, al ne bi sitnichario za 500din ako bi bilo opravdano ulaganje. A ta jefina vodena obichno i nisu neshto plus shto za uzima puno vishe nego neki Air hladnjak :wave:

malo teze ce da ispolira bazu kod HDT :)

heatpipe direct touch iliti po naski DDH :D (direktan dodir "hitpajpa")

Vrh Dno