Šta je novo?

Koje kodeke koristiti?

• Začetnik teme Začetnik teme ikiM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
Od skora sam ubacio veci disk u masinu, pa sam sve ponovo krenuo da instalisem.
Pre sam imao starije divx, xvid, mp3 kodeke pa me interesuje da li da koristim doticne najnovije kodeke?
Ako NE, onda koje verzije da koristim?

Ako nije problem - linkovi bi dobrodosli!

:wave:

Imaš da nađeš i pakete kodeka (n-in-1). Ja koristim neki Community Codec Pack i za sada sam zadovoljan sa njim.

ProGooglaj malo da vidiš šta ima da se nađe i (kakva su iskustva korisnika)...

Treba ti samo ffdshow. U kombinaciji sa MPC 6.4.9.0 dekoduje sve.

Da. Kad razmislim fdshow je uključen u ovaj Community paket...

Ja koristim K-Lite Codec Pack 2.3.0.0 Full i XviD-1.2.-127-25022006 (opti. za Intel C2D 100% opterecuje procesor, malo brza obrada), trenutno isprobavam K-Lite Codec Pack 2.7.4.0 Full.

Codecs: ffdshow + AC3filter + CoreAVC Pro + Haali Media Splitter
Player: MPC

Poslednja izmena:
Za gledanje video fajlova uglavnom su ti dovoljni Divx, Xvid i WMV kodek.

da li treba WMV kodek ako se intalira K-Full ili K-lite codec pakove ?

Meni je najjednostavnije sve da gledam iz kmplayera, koji ima vec vecinu (meni je do sada citao sve sto sam mu dao) kodeka. Znam da nije odgovor na pitanje ali moze da posluzi.:wave:

Koristim samo sledece kodeke:
Divx,
Xvid
Ac3
Vobsub,
FFdshow.

@borab:
ffdshow sadrzi sve prethodno navedene.

Pored ffdshow-a ja instaliram Real Alternative i QuickTime Alternative, uz njih dodje MPC i nije mi se desilo da nesto ne mogu da pustim. :wave:

Covek reko da koristi samo te a ne ffdshow koji ima mnogo vise codeca..
Sad ajde da mu odgovorim .. "K-lite Full" sadrzi isto to" 😀

Nije isto.. K-Lite je skup filtera koji sakupljeni sa raznih strana i ubaceni u instaler. FFDShow je jedan filter koji podrzava veliki broj codec-a i post-procesing efekata (image proc, titlovi, ...). Hteo sam reci da mu pored ffdshow-a DivX i XVid, AC3, .. netrebaju jer ih ffdshow vec sve sadrzi. K-Lite mozda sadrzi i neke komercijalne codece, FFDShow sadrzi samo opensource, free codece.

Jedan od problema sa K-Liteom je sto ume da osavi "repove" po sistemu i ako cesto menjas codece mozes da naletis na problem da ti A/V reprodukcija neradi.

Poslednja izmena:
Nije isto.. K-Lite je skup filtera koji sakupljeni sa raznih strana i ubaceni u instaler. FFDShow je jedan filter koji podrzava veliki broj codec-a i post-procesing efekata (image proc, titlovi, ...). Hteo sam reci da mu pored ffdshow-a DivX i XVid, AC3, .. netrebaju jer ih ffdshow vec sve sadrzi. K-Lite mozda sadrzi i neke komercijalne codece, FFDShow sadrzi samo opensource, free codece.

Jedan od problema sa K-Liteom je sto ume da osavi "repove" po sistemu i ako cesto menjas codece mozes da naletis na problem da ti A/V reprodukcija neradi.

Ja sam to malo ironicno rekao.. Zna covek da ffdshow ima sve to ali je rekao da par tih codeca posebno instalira..
Da napomenem samo (bilo je o tome cini mi se reci) da je za HD filmove pozeljno instalirati CoreAVC Pro (Ako neko ne moze da nadje nek se javi da mu pozamjmim:d) i da se u ffdshow-u stavka H264 disable-uje (moze da se koristi i ffdshow za reprodukciju ali je mnogo zahtenivji, zahteva dvoglavu proc). Isto to uraditi za DTS i AC3 u ffdshow-u a instalirati AC3 Filter.
Kod:
http://www.free-codecs.com/download/AC3_Filter.htm

Poslednja izmena:
k-lite

K-lite uvek zadnja verzija jer me ortak snabdeva kad god izadje nesto novo i nemam problema...nikad

ja koristim ffdshow samo to u kombinaciji sa viplay-om

Poslednja izmena:
Ne vidim potrebu za instaliranjem kodek pakova pored ffdshowa

Poslednja izmena:
Nema potreba da se instaliraju kodek pakovi. Instaliraj divx, xvid, ac3, lame ili ffdshow i dovoljno je. Ionako ti kodek pakovi nesto zeznu

Poslednja izmena:
Od skora sam ubacio veci disk u masinu, pa sam sve ponovo krenuo da instalisem.
Pre sam imao starije divx, xvid, mp3 kodeke pa me interesuje da li da koristim doticne najnovije kodeke?
Ako NE, onda koje verzije da koristim?

Ako nije problem - linkovi bi dobrodosli!

:wave:

ako ces samo da gledas filmove dovoljni ti km player i gnome player imaju sve codece u sebi:wave:

Zasto bi se neko mucio da trazi zadnje "aktuelne" verzije Divx,Xvid,Ac3,
FFdshow... i da ih pojedincano instlira (citaj gubi vreme) kad sve to moze lepo objedinjeno da instalira putem jednog K-lite packa ?

Zasto bi se neko mucio da trazi zadnje "aktuelne" verzije Divx,Xvid,Ac3,
FFdshow... i da ih pojedincano instlira (citaj gubi vreme) kad sve to moze lepo objedinjeno da instalira putem jednog K-lite packa ?

Ova prica ocigledno nema kraja...
K-Lite ima gomilu nepotrebnih gluposti i ostavlja "repove".

ali obavlja posao

I repovi obavljaju svoj posao 😀

Stavljeni su mi: ffdshow_rev1193_20070522_clsid, AC3 filter 0.68b, DivX Codec 3.1alpha release, DivX Pro Codec, Xvid Video Codec 05042003-1 i neki Huffyuv AVI Lossless video codec. ,)

Poslednja izmena:
Ova prica ocigledno nema kraja...
K-Lite ima gomilu nepotrebnih gluposti i ostavlja "repove".
Mozesh da birash shta ce se instalirati.😉
Sa repovima nisam imao problema, a K-Lite je lakshi sa install/deinstall.
Shto se tice toga da je ffdshow dovoljan, mislim da nije, Matroska Video (.mkv) fajlovi ne rade ako je samo ffdshow instaliran.

Poslednja izmena:
Mozesh da birash shta ce se instalirati.😉
Sa repovima nisam imao problema, a K-Lite je lakshi sa install/deinstall.
Shto se tice toga da je ffdshow dovoljan, mislim da nije, Matroska Video (.mkv) fajlovi ne rade ako je samo ffdshow instaliran.

Rade i tek kako u kombinaciji sa MPC koja ima splitter mada je bolje instalirati ga posebno (Haali media splitter).

Nazad
Vrh Dno