Šta je novo?

Koje kodeke instalirati

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Znaci interesuje me sta sve treba da instaliram da bi mogao da gledam sve DivX, XviD filmove. Od kodeka imam bukvalno sve zivo, DivX, 5.2.1, DivX 6, Xvid 141204, ac3filter 1.01a rc5. ffdshow i imam gomile onih Codec packova pa me interesuje sta sve i kojim redom da instaliram da bi mogao sve da gledam.

Moja dobitna kombinacija je: FFDShow + Media Player Classic. Sa ovom kombinacijom nisam nikada imao problema!

Obicno instaliram samo ffdshow i ac3 filter, eventualno indeo i nove ms wmv kodeke. Ne secam se kada sam imao problema.

Isto kao knez, s tim što ja instaliram i Intervideo MPEG2 kodek (koji mi treba za softver za TV karticu) i još poneki koji mi zaista treba za neke specijalne stvari.

Dakle, instaliraš ffdshow, ac3 (onaj by Alexander Vigovsky, ja koristim v1.01a) i WMV9 kodeke koje skineš sa: http://download.microsoft.com/download/a/0/3/a0398036-25b9-410c-b371-c59957c1b0f4/WM9Codecs.exe

Posle dodaš samo kad i ako ti nešto specijalno treba (ne možeš da otvoriš neki video i sl.)

Ja uglavnom instaliram samo ffdshow, real alternative i quicktime alternative za gledanje. Za enkodiranje je vec druga prica.

ZoNi je napisao(la):
wiz011: zasto ac3 1.01a? Ja koristim 1.02a od kad se pojavio i deluje mi da je OK...
Pa zato što sam taj imao... :) Nemam s njim nikakvih problema pa nisam ni tražio update. Bitno je da je by Alexander Vigovsky, a nisam broj naveo kao preporuku baš te verzije nego kao orijentaciju, jer je Net prepun verzija 0.3x i slično, za koje piše da su nove.

Inače, prilično je važno instalirati onaj WM kodek paket (nije veliki, oko 1.3 MB) jer ono što dolazi uz Windows iz nejasnih razloga užasno brlja na nekim konfiguracijama (recimo na mojoj), mora da se isključi hardverska akceleracija za WMV i sl. Svi ti problemi nestaju kao rukom odneti kad se instaliraju MS kodeci sa linka koji sam gore poslao. Naravno, ko nema probleme može da ostane na onom što već ima.

Poslednja izmena:
K-Lite Kodek pack 2.xx. U principu jedino sam to provalio, a da moze bukvalno sve da se pusti bez ikakvih problema. Vidim da je bilo ljudi ovde na benchu koji su imali problema sa K-Lite ali meni sve savrseno radi....

Ja nikad niasm imao problema sa kodecima, do pre neki dan, kada sam dobio 2 filma The Ring 2 i House of Wax, i oba filma me zezaju. Tj non stop imaju kocke (zelene, zute) u celoj donjoj polovini ekrana. Imao sam instalirano sledece: ffdshow, ac3, divx 5.1.2 (iz DrDivX-a 1.06), DivX 6, XviD i Cyberlink MPEG2 audio i video codec koje koristim za SS2 i to mi se desavalo. Sad cu da idem redom, pa da vidim sa kojim ce da radi OK.

K Lite Mega Codec pack 1.37
Apsolutno nikakvih problema do sada nisam imao sa njim.

kako da ubacim attachment da bi se video screenshot koji dobijam?

E sad mi vise nije nista jasno, posto i dalje, posle instaliranih svih kodeka koje ste preporucili meni je slika i dalje ista tj mutna kao na slici gore koju sam postovao.

kod komsije filmovi rade ok, a probao sam sa 2 vrste drajvera, 3 playera, a directX imam 9c

onda:
to sto kod komsije rade znaci da komsija mozda ima cd koji bolje cita
ili
neki kodek pek je nesto sjebao, sto se cesto desava, a tu pomaze format c:
ili sto se zna opet desiti - film je radjen nekim supernovim xvid alfa-tek-za-2-meseca kodekom a ti nemas bas taj. pa mozda i to zeza
uglavnom - za 99% filmova je dosta SAMO divx6+ac3 ili SAMO ffdshow

A jel ti sve to pobrojano imaš instalirano sve odjednom? To nikako nije pametno. Lako je moguće da neko nekom u toj šumi kodeka pravi problem. Deinstaliraj ti sve te kodeke komplet, onda sa GSpot-om vidi tačno koji kodek problematični film traži, pa samo njega instaliraj. Ako ne proradi onda je do filma ili (verovatnije) do nekih drugih brljotina u sistemu.
A jednog dana kad reinstaliraš Win stavi, što kažu ljudi, samo ffdshow i ne razmišljaj o video kodecima dok ne naiđe neki film koji ne možeš da vidiš, a tada GSpot...

Ja imam instaliran Divx 6 Create, K-Lite 2.53 codec pack (unutar njega ffdshow), Nero codec pack, WM9Codec, i sve filmove pustam iz BSPlayer 1.35 Pro. :)
I nikada nisam imao problema za filmovima. Samo sam danas naleteo na jedan koji je zezao (kasni slika za zvukom), ali je to do filma, zato sto i na mnooogooo jacoj mashini nego sto je moja - isto se ponasa. :)

Pa win sam i reinstalirao samo zbog ovog problema, i on se ponovo javlja. Znaci uradio sam sledece. Instali win, sa drajverima, pa to ghostovao i onda prvo probao samo divx6 + ac3, opet isto, pa onda samo ffdshow, opetisto, onda K-Lite 2.53 codec pack , opet isto, i sve sto probam desava se isto. A film sam iskopirao kod burazera (kod njega radi, a ima samo K-Lite 2.53 codec pack) i preko mreze prevukao meni i opet isto, tako da nije do CD-a. Ovo mi se desavalo davnih dana kada je xXx2 izasao sa njim, ali sam tada batalio posto su mi ljudi rekli da nije nista posebno. Sada bi da gledam TheRing2, ali nemogu.
STVARNO SAM POLUDEO, VISE NEZNAM STA DA RADIM..................

Pogledaj kojim je kodekom kompresovan film.
Upotrebi GSpot.

Javi...

Ja vec skoro 2 godine instaliram FFDSHOW i nemam nikakvih problema sa nedostatkom kodeka i problemom kod reprodukcije video zapisa. U sprezi sa mv2playerom, odlicna kombinacija.

Yodanssen je napisao(la):
ACE Mega Codec Pack 6.xx
i ja sam ih do nedavno koristio.ali mi u demou feara nije radio zvuk zbog njih.
krvi sam se napljuvao dok nisam provalio sta je u pitanju.kada sam ih uninsalirao sve je radilo normalno.
sada sam i ja presao na ffdshow.nemam nekih velikih problema. :,,:

meni FFDSHOW usere kompletan windows...

Ace Mega Codecs Pack 5.93, i to iskljucivo tu verziju. Posle instaliram novi Divx i novi Xvid

media player classic naravno, nikakva XP nasminkana ******

Ja sam koristio kombinaciju ffdshow + mpc dok mi se nije pojavio cudan problem... prilikom gledanja filmova monitor bi mi se ugasio na sekund u random vremenskim intervalima. Cudno mi je sto je sve normalno radilo jako dugo... cak i kad sam kasnije instalirao win ponovo od nule, isto se desavalo... Sad koristim K-Lite + mv2 i sve je ok.

Tebi DivX mozda i radi kako treba.
Ono sto ti ne radi je mozda graficka kartica tj. drajveri.
Koja ti je graficka i radi li kako treba ( probaj neku zahtevnu igru )
i da li si dobro podesio kojekakve parametre ?

@_/Neo\_
Klikni na "Render" u GSpotu da vidimo šta kaže, sa čim dekodira fajl.
Takođe klikni na "5 compatible codes..." da vidimo šta to sve dekodira XVID.

Koji plejer koristiš ?

Ovo ako koristiš MPC, BSPlayer, MV2, Zoom ili sl.: pusti film, pa zatim desni klik na slici, pa "filters" da vidimo šta je sve angažovano za puštanje filma.

Vrh Dno