trancephorm
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.05.2005
- Poena
- 320
Pokušavam da dignem server bilo kakav - nema šanse. Jel moguće da su baš sve dolazeće izblokirali, pre su bili blokirani ovi standardni: 22, 25, 80 .... a sada je izgleda sve?
Kada tvoj PC podnese zahtev za internet sadržajem na primer HTTP on šalje na IP adresu sajta i port 80 GET zahtev i očekuje odgovor na taj zahtev na random generisani dolazni port (do 65353 a da nije regitrovan), sajt odgovara na taj port a ne na port 80. Kada bi se svi portovi blokirali, sajt ne bi mogao da ti prosledi nazad sadržaj koji tražiš.
Provajderi blokiraju tipa port 80 kako ne bi držao veb server, ali ti možeš staviti veb server na neki neblokirani port (opet lupam, 62222) i ja mogu s mog kompa zahtevati HTTP saobraćaj s tvog kompa preko tog porta i radiće bez problema.
Ako si probao na tako nekom visokom portu i nemaš mu pristup, onda nešto nije dobro podešeno (ako IP nije iza cgnat)..,. Ja bi odradio traceroute, malo detaljnije opisao sva podešavanja i problem.. Negde nešto koči
Ali, zar to ne zahteva bar jedan otvoren port na tvojoj strani, kako bi primio odgovor? Dakle, i da otvoriš neki random sajt, treba ti bar jedan otvoren port da bi mogla komunikacija da stigne do tebe? Laik sam, ne zamerite.Zaista mislim da HTTP ne radi tako, evo sta sam nasao na webu: "In persistent HTTP, the client opens a TCP connection to the server. Multiple objects can then be transferred over this connection if needed through individual request/response cycles, and then the connection closes the connection." Dakle, klijent sa njegovog "source" porta uspostavlja TCP vezu ka "destination" portu i to je perzistentna konekcija, mislim da se to zove socket, preko koje dalje ide komunikacija. Znači ako se blokiraju svi dolazni portovi, ne možeš da držiš servere, ali možeš da iniciraš konekcije sa svoje mreže ka spolja, na to sam mislio.
Bilo kako bilo, na koji god dolazni port da stavim bilo šta - ne prolazi, a nemam uključen firewall ni na ruteru, ni na sistemu. Pokušaću da forwardujem na drugu mašinu u LANu, kontaktirao sam support, ovo mora biti rešeno![]()
Ali, zar to ne zahteva bar jedan otvoren port na tvojoj strani, kako bi primio odgovor? Dakle, i da otvoriš neki random sajt, treba ti bar jedan otvoren port da bi mogla komunikacija da stigne do tebe? Laik sam, ne zamerite.
Ako tvoj ruter dobija WAN IP, onda tu Orion više nema ništa sa port forwardingom.Nije mi bitan port 80, može da bude bilo koji port. Pokušavam da ga otvorim sa mog VPS-a, dakle sa Interneta, ne iz lokalne mreže. Više Orion ruter i nije u igri jer je u bridge modu, ustvari, možda i jeste na njemu nešto loše konfigurisano, ali ja ne bih rekao. Probao sam x raznih portcheckera kao i nc konzolnu komandu koja služi baš samo za testiranje....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari