Šta je novo?

Periferni uređaji Koje BT slusalice za PS5

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
865
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X3D, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elite
Monitor
LG 32GQ950-B
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Laptop
Macbook Pro 14" M1 Pro 32/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25 Edge
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo bih neke bezicne slusalice za PS5.

Bonus bi bio ako mogu da se povezu na dva uredjaja u isto vreme uz lak nacin za promenu uredjaja, drugi uredjaj bi bio Mac Mini M1. Ovaj feature nije neophodan, moze i samo neke sluske za PS5 sa akcentom na komfor.

Imam vecu glavu i usi, a uzeo bih over-ear slusalice 😀

Trenutno koristim Cloud 2 zicane duze vreme i takav oblik mi odgovara.

budzet 100tinak eura, moze se prosiriti ako ima nesto malo iznad, a da vredi.

Pogledaj od turtle beach-a sta mozes naci.

Pretpostavljam da tema moze da se spoji sa ovom

https://forum.benchmark.rs/threads/slušalice-za-playstation-5.484953/

apropo slusalica, ne mozes BT zbog latencije. Moras da ides na neke sa wifi dongleom.

Pulse 3d rade na vise platformi, ali moras da prebadas dongle po uredjajima. Posto ih imam, ne mogu bas da kazem da su mega udobne jer su jastucici nekako mali (ili su moje usi velike). Udobnije su mi na primer Redragon Zeus 2 koje koristim na kompu..

Koliko sam ispratio, uz Steelseries Arctis 7p se dobijaju 2 donglea (ili mozda uz Arctis Pro) pa jedan drzis u kompu a drugi u konzoli. Mozes to da izguglas lako.

Kompatabilnih slusalica i nemas puno, Pulse 3D, SS Arctis, i ne znam da li uopste imaju i neke trece. Sustina je da oni sertifikuju uredjaje i samo ti sertifikovani mogu da puste taj njihov 3D audio (Tempest ili kako se vec zove) sto je zapravo virtuelni 7.1 surround

Ne bih Steelseries, mislim da su dosta losi sa kvalitetom. Iz drustva svako ko je imao nesto od SS opreme je crklo nakon dve-tri godine, a i taj model koliko vidim kosta duplo vise od 100e.

Pa da, za 100e ima samo Pulse 3D 🙂

Uzeo sam Cloud Flight na oglasima. Trebalo bi u utorak da stignu, javljam utiske.

Sto nisi Pulse 3D ?

Citao sam da nisu udobne za ljude sa vecom glavom i usima (spadam u obe kategorije), a i da nisu nista specijalno.

Ako me budu zezale Flight sa PS5 prodacu ih i uzeti Pulse da probam.

Pogledaj recenzije prije kupovine Pulse 3D, mikrofon je blagi ocaj, ako imalo igras MP i koristis party chat i ingame chat ne bih uzimao to nikako. A i vidim da se ljudi zale na udobnost nakon par sati nosenja. Mislim da je bolje cekati v2 ako uopste izbace (morali bi popraviti kvalitet mikrofona i rijesiti to sa udobnoscu). Da se mene pita, samo bih Hyperx ganjao, imam Cloud Alpha i sve je tip top. Kad smo bili zakljucani 2020. godine u koroni nosio sam ih po 5-6-7 sati na ps4 i tek tad sam osjetio blago da usi gore, skinem 10-15 minuta i idemo dalje. Ne treba stediti na slusalicama, do 150 eura se mogu uzeti veoma kvalitetne.

Zato sam i uzeo Flight. Imam Cloud 2 3-4 godine, za mene nema boljih slusalica.

Ne podrzava virtualni 7.1 zvuk. To imam na HyperX Cloud 2 i ne koristim ga, los je feature.

Pa mislim da to prevashodno zavisi gde si ga probao. Na primer u Tsushimi je bas ekstra, pticice, cvrcci i razne druge sitnice su svuda oko tebe a te detalje nisam ni primecivao dok nisam uzeo Pulse3D

Probao u raznim PC igrama i uvek je degradiralo zvuk.

Uzeo sam Cloud Flight na oglasima. Trebalo bi u utorak da stignu, javljam utiske.
Za sada jedno fino razocarenje, zvuk nista bolji nego na Cloud 2 kad ih povezem preko 3.5mm izlaza na dzojstiku, a same slusalice (kvalitet izrade i udobnost) losiji nego Cloud 2.

99% idu na oglase i koristicu Cloud 2 preko 3.5mm izlaza na dzojstiku.

Da li si stvarno očekivao da bežične slušalice (pritom najjeftinije HyperX, a da rade u kombinaciji sa PS5) budu zvučno bolje od Cloud 2, a pritom još i podjednako robusno izrađene i udobne, i sve to za 100€?
Bez ljutnje, ali vidi se da nisi pratio stanje na tržištu bežičnih slušalica, i kakvih sve krš gaming headsetova ima čak i iznad 100€. U ovom slučaju je čak i uspeh da zvuk nije drastično lošiji od Cloud 2, jedina prava mana je ako su primetno neudobnije od Cloud 2.

Na kraju se izgleda vraćaš na ono što sam ti u startu i napisao u pp - Cloud 2 i poduži kabl za njih 😀

Iskreno - ocekivao sam neku razliku u odnosu na Cloud 2 bocnut u DualSense. Razlika ili ne postoji ili ja nemam dovoljno dobar sluh da je primetim.

Kvalitet izrade, izolacija zvuka i udobnost je na strani Cloud 2, kao i cinjenica da nemaju bateriju u sebi pa je jedna stvar manje za punjenje i kojoj moze da propadne baterija.

Ne možeš (od bežičnih slušalica te cene) da očekuješ bolji zvuk u odnosu na Cloud 2. Tako da je zapravo iznenađujuće i dobro to što ne čuješ razliku u odnosu na Cloud 2, verovatno zato i jesu hvaljene u većini testova. Teško da mogu da se nađu bolje, za PS5 i po toj ceni.

Izrada je slabija i manje robusna (opet, očekivano za tu klasu i cenu) ali bi bilo dobro da nema žalbi po netu, na pucanje plastike, raspadanje slušalica i sl. To proveri, pa ako nema masovnih žalbi, onda slabija izrada u odnosu na Cloud 2 i nije velika mana.

Udobnost itekako može da varira od korisnika do korisnika, a na listi prioriteta je odmah uz kvalitet zvuka, posebno kod gaming slušalica.
Ali, ja bih dao šansu tim Flight jos nekoliko dana, npr. još 4-5 puta da ih koristiš po 2h. To kažem jer mi se dešavalo da kupim slušalice i da mi u početku deluje da nisu udobne kao ostale koje koristim, ali se posle nekoliko dana glava i uši malo naviknu na promenu dimenzija i težine slušalica, pa i materijala jastuka. Ili ih jednostavno malo bolje podesim.

Ako i posle nekoliko dana upotrebe ne budeš zadovoljan, onda su oglasi opcija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno