Znam i ja za lika koji je dobio par miliona na Lotou pa nije bio srećan zbog toga
Е ал овај први ипак постоји и то је мој буразер
Тестирали смо audigy 1 (ES) i X-FI gamer упоредо на СОЛО 7, А-6201 и RX70 линији, и обострани закључак је да има квалитетнији звук на прва два канала додатно примећује се и разлика у басу који је еластичнији на одиџију. Још ми се чини да по подизању високих одиџи успева да избаци звук без дисторзија до gamer почиње да шушти, али опет то је све мој субјективни доживљај, додуше и свих осталих који су били у соби и слушали
Ево ових пар ствари указује зашто је стање такво.
1. Opampovi на X-fi су ИСТИ чипови као и на одиџију.
NJM4556A: (front two channels)
"The NJM4556A combines many of the features of the popular NJM4558 as well as having the capability of driving 150Ω loads.In addition,the wide band-width,low noise,high slew rate and low distortion of the NJM4556A make it ideal for many audio,telecommunications and instrumentation applications."
THD - 0.0008%
SR - 3 V/μs
GB - 8mhz
ST4558C: (other six channels)
THD - 0.008%
SR - 2.2 V/μs
GB - 5.5 mhz
Ово сам лично проверио, извукао сам и једну и другу карту на сто и прегледао карте. Чипови су исте ознаке уз једну разлику. Чип на одиџију је 4556А-305 је ДУПЛО већи него чип на X-fi-ју који је 4556А-728 тј. новије ревизије.
2.
DAC на одиџију је Phillips UDA1328T док је на X-fi-ју Cirrus Logic CS4328-KQZ. CL је у благој предности по спецификацији на папиру, али опет Филипсов чип је већи ако не 3 пута онда 2.5 пута. Одиџи има још једно 5 - 6 филипсових чипова, X-FI има 1 VIA ostalo je ST, ако то нешто значи.
Што се тиче звука, мени лично, што веће то боље а и некако имам више поверења у Филипс него у CL што се тиче звука.
И сад видим да сам пограшио што се тиче задњих/вуфера на X-fi-ју и код њега су исти чипови слабијег квалитета као и на одиџију :S:, скандал.
Иста ситуација је колико видим и са Music едицијом, и он има исте чипове.
Предност X-fija је што има оптички излазе (?), у просеку коме то треба

.
Има кристализатор, који вреди за лош mp3, али чим се пости преко нечег квалитетног квари звук.
И реална предност, хардверски EAX 4 и 5, јачи процесор и рам меморија, али све то слабо значи за 2.0 музику.
Моје мишљење је да је X-FI више изхајпован него што је квалитетан.
Наравно решио је да га прода и купи нешто друго...