Šta je novo?

Koja WLAN kartica

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Ne znam da li sam na pravom mesu postavio Threat al ajde

Imam WLAN karticu "Pheenet WL-11PCIR802.11b 11Mbps PCI Card / External Antenna (RealTek)" koju koristim za internet
Da li ima jos neko ovu karticu i kako radi?
Mislio sam da je zamenim jer nisam preterano zadovoljan sa njom (download mi skace sa 0.4KB/s do 13KB/s i nije stabilan, pored svega toga na jednom provajderu mi cesto puca veza)
Dajte mi preporuku nekog proizvodjaca dobrih kartica za wireless internet i koji model
Ja sam razmisljao da uzmem MSI ili ASUS
Hvala unapred!!!

Mislim da je kod tebe vise problem antena i kabel, posto kazes da ti skace protok, sto ce reci da imas puno bacenih paketa. Inace kartica za preporuku je d-link dwl-520+ zbog kvaliteta izrade i sjajne osetljivosti.

Koju antenu&kabl imas? Kolika je razdaljina od AP-a?
MSI,Asus zaobidji...
Realtek je odlicna kartica a ti se potrudi da stavis nove drajvere i ima samo da bije 🙂

Baci pogled ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=48341 , sve ce ti se kasti samo 😉

Poz!

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Kad pingujem retko kad imam izgubljenih paketa

Napisi slobodno koji je provajder u pitanju...

Ko je proizvodjac kabla i antene ne znam. Na anteni ne pise nista, a dobio sam je u kesici. Na kesici za kabl ne secam se da je ista pisalo, bacio sam ga posle montiranja, jedino sto znam da je od 10m. WLAN kartica je "Pheenet WL-11PCIR:IEEE802.11b 11Mbps PCI Card / External Antenna (RealTek)". Ima li neko ovu karticu, kako radi, da li da je menjam?
Po onome sta pise na kutiju za wireless karticu mozda je antena ReaelTek alo to postoji

Koja je razdaljina od AP-a - ne koristim AP, a ako si mislio na razdaljinu od antene provajdera to je nekih 500m u vrh glave 700m(nisam izmerio)

A za provajder to je "HemoNet" - Vrsac
poz

Ne razumem, ti znaci koristis onu malu omnicu koja se dobije sa karticom!I verovatno ti je pored kompa , tj. kroz zidove vatas provajdera?Taj protok ti je onda odlican.
Ako oces bolje uzmi neku spoljasnju grid iili neku drugu antenu, ili sam pravi npr. biquad i koristi sto kraci kabal.
Ja imam tu istu karticu , spoljasnju grid16 sabac antenu, kabal hdf200 8 m i protok mi je oko 15 kb/s, doduse moj provajder pusta toiliko, ali ovako offline skidam oko 200 kb/s, kroz neko drvece !

Poslednja izmena:
Immortal_SurvivoR je napisao(la):
WLAN kartica je "Pheenet WL-11PCIR:IEEE802.11b 11Mbps PCI Card / External Antenna (RealTek)". Ima li neko ovu karticu, kako radi, da li da je menjam?

Ja ostavim link a ti nista: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=48341
Ja imam tu karticu i radi odlicno. Citaj link gore.

p.s.
Sledeci put prvo pitaj pre nego kupis...I zaista ne mogu da verujem da ne znas ni sta si kupio,tj. koju opremu imas a trazis od nas savete??? Ne ide to tako...

Nazad
Vrh Dno