Šta je novo?

Koja verzija XP-a?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Zanima me koju verziju xp-a uzeti za firmu, da li volume license xp znaci da moze na vise masina da se instalira u sklopu jedne mreze-firme?

Pogledaj prvu temu.

Sta treba da vidim u prvoj temi? Da pojasnim malo situaciju, firma je microsoft partner, ali nemaju admina (cudno znam), maticna firma je u svedskoj i oni mogu da nam posalju Win Xp instalacione diskove, zanima me samo posto eto oni ne znaju da objasne (ili ih bas zabole) da li nam jedan volume license xp igra poso 🙂.

Sta treba da vidim u prvoj temi? Da pojasnim malo situaciju, firma je microsoft partner, ali nemaju admina (cudno znam), maticna firma je u svedskoj i oni mogu da nam posalju Win Xp instalacione diskove, zanima me samo posto eto oni ne znaju da objasne (ili ih bas zabole) da li nam jedan volume license xp igra poso 🙂.

Oni moraju da prijave tvoju firmu za kolicinsko licenciranje, kao kcerku firme. Obrnuto ne moze. Takodje moraju ugovorom da pokriju tvoju firmu zbog BSA. Oni moraju debelo da se raspitaju u vezi svega, jer se na zapadu koriste drugaciji metodi licenciranja , a jedan od njih moze biti:
- company wide i select agreement ili
- copmany non-wide...

Svojevremeno sam kacio detaljan opis svih nacina licenciranja kod Microsofta sa SVIM opcijama, ali moderatori nisu zeleli da moj link i opis stave kao sticky.
Verovatno zato sto je tada licenciranje bilo samo puko bacanje novca.
Zalim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno