Šta je novo?

Koja TV-kartica?

mp

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
304
Slabo se razumem u tu tematiku pa moram da pitam.
Imam kablovsku i po tom pitanju se valjda nece nista menjati u dogledno vreme tako da kapiram da mi treba samo "analogna" TV-kartica ?
Radije bih da bude interna... osim ako USB nemaju neku prednost?
Najbitnije je da hvata sve kanale i da je dobra slika.
Takodje, trebalo bi da moze da snima s nekom razumnom kompresijom a da ne okupira komp potpuno (Barton 2500, NF7, 1GB RAM-a). Kolko kapiram, vecina ih ima hardverski mpeg2 i to mi je valjda dovoljno - da li ima neka i sa mpeg4 ? Bilo bi super ako bi na ovoj masini mogla da snima direkt sa nekom jacom kompresijom koja je dovoljna za "arhiviranje" tako da ne moram posle da radim rucno.
Recimo da je obavezno da ima i FM tuner, kao i "Vista perspektivu" - tj. da ima drajvera za Vistu ili da ce ih biti :)
Daljinski se podrazumeva
Hvala na odgovorima

P.S. Ovako na brzinu, vidim da je Leadtek WinFast TV2000 XP Expert dosta hvaljena... ?

Poslednja izmena:
Kazem vam ja da se slabo razumem :)

Sta onda? Ajd i da moram svaki put da rucno kompresujem nekim divx-om, xvid-om... ali bar da mi taj inicijalni snimak ne zauzima desetine GB. Jel za to moram bas da trazim neku sa hardverskim mpeg2 ili moze i bez ?

Kazem vam ja da se slabo razumem :)

Sta onda? Ajd i da moram svaki put da rucno kompresujem nekim divx-om, xvid-om... ali bar da mi taj inicijalni snimak ne zauzima desetine GB. Jel za to moram bas da trazim neku sa hardverskim mpeg2 ili moze i bez ?

Nema sa, pa mora Bez!
GIGABYTE TV/DVB-T/FM tuner Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid: PAL analog + DVB-T digital, FM stereo, antena, Philips 7131/10064 chip, remote, PCI 3,000 37.4
Imtel ti je best by!

Nema sa, pa mora Bez!
GIGABYTE TV/DVB-T/FM tuner Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid: PAL analog + DVB-T digital, FM stereo, antena, Philips 7131/10064 chip, remote, PCI 3,000 37.4
Imtel ti je best by!
lepo je sve to lepo, ali podrska za digitalnu TV (koja ko zna kada ce se uvesti kod nas) nista ne znaci ako kvalitet slike nije kao na leadteku... to je presudni kriterijum, sve ostalo je manje bitno. da li si video sliku sa te GA kartice?

Poslednja izmena:
Nemam iskustva, ali znam da ima dobre drajvere, dobar softver, podrzava Media Center, a i Hauppauge pravi najskuplje kartice :)

Leadtek Global ili Expert

Mislim da je ovo pitanje postavljeno vise puta, ali nije dat direktan odgovor.
Dakle koja je razlika izmedju Leadtek Winfast TV2000 XP Expert (45 evra) i jeftinijeg rodjaka Leadtek Winfast TV2000 XP Global (30evra).
Postoji i Leadtek Winfast TV2000 XP Global Global FM verzija koja je 500 dinara skuplja od ove “obicne” Global, potpuno ista + sto ima FM, koji meni ne treba.
Znam da nijedna od ove dve ne moze direktno da snima i konvertuje snimljeni materijal u npr divx format, istovremeno. Takve TV kartice kostaju oko 80 evra minimum. U sustini meni je najbitnije gledanje programa, a manje bitno je snimanje.
Da li ove dve verzije Global i Expert imaju isti kvalite prikaza slike ?
Ja sam ovu Global nasao za 2500 dinara ili oko 30 evra, pa sta mislite da li je to dobra kupovina, sta se dobija za 15 evra vise koliko kosta Expert verzija ?

Poslednja izmena:
Nemam iskustva, ali znam da ima dobre drajvere, dobar softver, podrzava Media Center, a i Hauppauge pravi najskuplje kartice :)
ja imam iskustva sa hauppauge USB winTV stickom, koristio sam ga u nemackoj na digitalnoj tv mrezi. slika je bila losa tj. muljava (na laptopu 15") iako proizvodjac navodi da je u pitanju "high definition" TV receiver. naravno vratio sam karticu u radnju. mozda su im PCI kartice bolje ali opet, jedno lose iskustvo s njima mi je dovoljno. dakle, sad se razmisljam izmedju leadteka i terrateca.

Poslednja izmena:
:D
lepo je sve to lepo, ali podrska za digitalnu TV (koja ko zna kada ce se uvesti kod nas) nista ne znaci ako kvalitet slike nije kao na leadteku... to je presudni kriterijum, sve ostalo je manje bitno. da li si video sliku sa te GA kartice?

Prvo imas digi tv kanale, doskora bilo 5 (pet) kom u Bgd-u Rts 1 i 2 + Avala a i Stankom a sa njim bio i tv-5 Niski. Kanali 27 i 21 klasik. Kao drugo BDA driveri tj moze vista ali i bezbroj TV i Sat Programa koji podrzavaju date... Izmedju ostalog

Sve ove druge dosad spomaenute katrice su poodavno zastareli otpad...

A možda Leadtek WinFast PVR2000?

Ima Hardware MPEG-II Encoder i kažu da podržava Vistu, ima njihovom sajtu čak i drajvera za nju.

Uzeh jos pre neki dan Leadtek WinFast PVR2000.
Prvi utisci - kao sto sam i ocekivao: korektno, ali bi moglo bolje. Konkretno, softver je najveci nedostatak - dosta je los (siromasan opcijama, a pogotovo ruzan). Sve sam to i ocekivao ali sam presekao jer nemam bas vremena (a nesto ni zivaca) da sad istrazujem (i rizikujem), a jos manje da trazim po gradu gde ima toga neceg drugog, i da cekam da stigne. Odoh, kupih, instalirah, zadovoljava, gotov pos'o.

razmisljao sam o kupovini samsunga 223bw (eventualno 226bw). sluzio bi kao sekundarni monitor, ali prvenstveno za gledanje filmova i tva. shodno tome me interesuje koja bi tv karta dosla u obzir a da ima sto bolji kvalitet slike sa sbb kablovske (fm totalno nebitan, grebovanje tv signala nije preterano bitno ali bi valjalo da to radi pristojno)? takodje, da li postoji neka tv karta ili neki softver koji onako ocajnu sliku na nasoj kablovskoj koliko toliko "pegla" da bar na nesto lici na lcdu (nesto poput tehnologija koje su ugradjene u lcd televizore)?

Imam ja Hauppauge PVR 350 kartu. Softver je shit, drajvera ima i dobrih i loših zavisno od verzije, ali sama kartica je odlično urađena. Sve to bi bilo uzaludno da nema third party programa kao što je GB-PVR. Tek sa ovim programom kartica dolazi do punog izražaja. Da sam osuđen samo na njihov softver, situacija bi bila mnogo gora. Ovo je stariji model kartice, ne znam kakvo je stanje sa novim, možda su nešto popravili. Interesanto za ovaj model je da je kvalitet mnogo bolji prilikom gledanja programa nego kad se snimi materijal. To je jer se za gledanje koristi softverski intervideo dekoder koji ima optimizacije za smanjenje šuma, a za snimanje se koristi hardverski Conexant čip. Možda bi se moglo namjestiti da se i za snimanje koristi sotverski dekoder, ali nisam se nešto previše zanimao oko toga. Naravno kvalitet bi bio bolji da je bolji kvalitet signala koji isporučuje moj kablovski operater.

Ja bih preporučio postavljaču neku stariju karticu baziranu na Philips analognom tuneru i čipsetu ako se može naći. Imao je Terratec neke modela, mada ima i onih nekih Kineza sa tim čipovima. Kartice bazirane na Philips saa 713X čipsetu imaju generičke drajvere i podržavaju dosta third partu sotvera, ja bih tražio nešto tako. Kod mene ovdje ih ima još dosta, jer mi smo hardverski otpad Evrope pa se može naći dosta starih stvari, poneka i dobra.

Poslednja izmena:
Ja imam Asus 7134 (Philips) i Leadtek expert (Conextant). Neprimecujem razliku u kvalitetu a ova druga radi u Visti. Inace Hauppauge, Terratec i ATI bi trebalo da su prva liga.

Vrh Dno